Jump to content

Toshiba L655 Pearl White (laptop ~1000e)

Athanasios2104

Recommended Posts

Ύστερα από πολλές ώρες binging και goolging, έχω κατασταλλάξει στα εξής laptops:

Acer Aspire 5740G-626G50Mn + Acer Aspire 5745G-5464G64Mnks

To budget είναι ~1000e και πολύ σημαντικό κριτήριο είναι το βάρος <3kg (αρχικά ήθελα <2kg άλλα σε 13'' δεν βρίσκεις καλές gpus με 1000e).

Και προφανώς να υπάρχει καλή αντιπροσωπεία για εγγυήσεις / επιδιορθώσεις κτλ.

Λοιπόν, από τα 2 laptops και ύστερα από το προαναφερθέν binging έχω σχηματίσει την άποψη ότι:

[1] i7 620M > i5 420M

[2] Ati 5650 > Nvidia 420M

Ενδοιασμοί:

- Καταρχήν η 5650 έχει 1GB δικό της, ενώ η 420M έχει 2GB. :nothing:

- Επίσης το ΠΛΑΙΣΙΟ λέει ότι το 5740 έχει 2200mah μπαταρία, άλλα νομίζω είναι λάθος (στην Acer λέει 4400), και επίσης ότι έχει 1 ηχείο αντί για 2. Θα πάω από κοντά να το τσεκάρω.

Η διαφορά στο κόστος και το βάρος νομίζω είναι μηδαμινό (~15e & 200gr), οπότε το μοναδικό κριτήριο είναι η "raw power" και μόνο. Το laptop θα το χρησιμοποιώ κυρίως για MS Office + Autocad + Movies + κανένα παιχνίδι (BC2, SC2) και το θέλω να μου βγάλει τουλάχιστον 2 χρόνια (δλδ να το έχω και στο μεταπτυχιακό).

Ακού προτάσεις / απόψεις :help:

μεγαλύτερη εγγύηση

καλυτερο service/support

πιο ελαφρύ

Καλύτερη ποιότητα κατασκευής

Επίσης, δεν είναι ανάγκη να το αγοράσεις από Πλαίσιο, έτσι και αλλιώς από όπου και να το αγοράσεις έχεις εγγύηση toshiba. Έτσι, μπορείς να το αγοράσεις από άλλο κατάστημα έχοντας την επίσημη εγγύηση της toshiba.gr (ideal) γλυτώνωντας ~100 Ευρώ πχ : e-experts ή TOSHIBA SATELLITE L655-122 Shop13.gr ή Notebooks :: NB TOSHIBA SATELLITE L655-122 white - MrCheap

δλδ το service της Acer δεν είναι καλό;

το μόνο "super" ατού του Acer νομίζω είναι ο Quad επεξεργαστής, αν και δεν ξέρω στην πράξη (για αυτά που έγραψα πως θέλω laptop) θα έχει τρελή διαφορά από τον Dual core.

Από ποιότητα κατασκευής θα πρέπει να πάω να τα τσεκάρω από κοντά, εσύ τα έχεις πιάσει στα χέρια σου ή μιλάς από πείρα;

Ε, αν δεν σ'αρεσει το service της HP τότε ούτε και της Acer (αν αποφασισεις να πάρεις και είσαι και ατυχος).

By the way ο Ι7 620Μ είναι 2πύρηνος με ΗΤ όπως και ο Ι5 450Μ. διαφορές τους είναι τα ρολόγια και η cache. Οταν γράφει ότι φτάνει μέχρι 3.33Ghz αυτό γίνεται μόνο αν ο ένας πυρήνας από τους 2 χρησιμοποιείτε και όχι και οι 2 μαζι πυρήνες.

Ι7 620Μ: 2.66 ---> 3.33 (Turbo) 4MB cache

I7 450M: 2.4 ----> 2.66 (turbo) 3MB Cache

Την μεγάλη διαφορά 3.33/2.66 θα την δείς σε SuperPi. Σε games (μιας και όλα πλέον χρησιμοποιούν 1μιση πυρήνα τουλάχιστον :p) ή σε DVD-rip η διαφορά θα είναι 2.66/2.4.

edit: check Compare Intel,

άρα προς το παρόν το Toshiba κερδίζει, γιατί κι εγώ έχω ακούσει καλά λόγια για την αντιπροσωπεία τους, ειδικά για το 1ο έτος που είναι όντως "για οτιδήποτε συμβεί".

Να αναφέρω όμως και το Asus N61Jq που μου πρότειναν (~1000e, 2 χρόνια εγγύηση). Πραγματικά τουμπανάκι, εφάμιλλο του Toshiba (πλην του 720QM), αν και 2.91kg :nothing: . Ήθελα να ρωτήσω όμως από service η Asus λέει τπτ ή ακολουθεί τα χνάρια της Sony και σία;

Man, ειλικρινά ΔΕΝ ξέρω τι σημαίνει ASUS στα λαπτοπς απο υποστήριξη αλλά, ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ 4πύρυνο (+ΗΤ) σε φορητό και μάλιστα 45νμ ? O οποίος δεν έχει και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών πάνω του* ? Γιατί ? Για να έχεις 1ώρα και 1 τέταρτο αυτονομία ? Σε full load να είσαι στα 1.6Ghz ? Και Clarksfield ??

*Οι παραπάνω 2πύρηνοι που συζητούσαμε έχουν integrated HD graphics μέσα στην cpu και έτσι σε μη 3D εφαρμογές σβήνουν εντελώς την 3D κάρτα γραφικών για να σου δώσουν χρόνο στην μπαταρία.

Η 5730 είναι πάντως λίγο πιο γρήγορη από την 5650 (ίδια αρχιτεκτονική rops κτλ, αλλά μεγαλύτερα ρολόγια)

έχει βγει ήδη η επιδότηση, οπότε το πολύ μέχρι τέλος Νοέβρη πρέπει να το αγοράσω. Θα κάνω πάντως και ένα τηλέφωνο στην dell hellas, άλλα αν ακολουθήσουν ότι πολιτική ακολουθούν και στα monitor, βλέπω να θέλουν 1700 για το 15αρι και με απλή εγγύηση, οπότε θα τους ρίξω άκυρο.

btw, μόλις πήγα από ΠΛΑΙΣΙΟ και όντως το L655 της Toshiba είναι πολύ ωραίο, όμως ο πωλητής μου έδειξε και το A500-1HK. Λίγο χειρότερος επεξεργαστής, gpu και βάρος (2.76kg είναι κανονικά όχι 2.50 που λένε), όμως 6gb μνήμη και blu-ray.

Για πείτε γνώμες :wassat:

Eγώ θα άφηνα το BR ROM/RW για αργότερα όταν πέσουν λίγο ακόμα οι τιμές τους. Είναι από τις συσκευές που αλλάζει σ'όλα σχεδόν τα φορητά. Πολλοί μάλιστα τα ξηλώνουν και μένουν χωρίς οπτικό μέσο για να βάλουν caddy για δεύτερο δίσκο έτσι ώστε να έχουν έναν SSD για λειτουργικό και έναν μεγάλο HDD για αποθήκη.

:p Σαν πολύ δεν έχουν αργήσει να πέσουν οι τιμές στα BR R/RW? Είδες τι κάνει η "ευρυζωνικότητα" :p

Αν σ'αρεσε βέβαια, τσίμπα το

Χαίρομαι που άλλαξες γνώμη δεν θα δόσεις το χιλιάρικο στην acer αφού δεν το αξίζει.

Τα 6gb μνήμη είναι υπερβολικά και η γνώμη μου είναι να ψάξεις λίγο και τα dell αφού έχουν την καλύτερη εγγύηση.

Μπορείς να πάρεις ποιο φτηνό λάπτοπ και να συμπληρώσεις το ποσό με έναν intel ssd.

o ssd για OS με ενδιέφερε από την 1η στιγμή, αφού έτσι έχω στημένο και το desktop (ssd + hdd), άλλα πως γίνεται να βάλω ssd από την αρχή χωρίς να χαθεί η εγγύηση; :nothing:

Το BR δεν με ενδιαφέρει και πολύ (έχω ps3 slim για playback άλλωστε), οπότε ξαναγυρνάμε στο Pearl White.

Από την Dell είχα διαβεβαίωση ότι αλλαγή HDD, μνήμης, miniPCi, DVD εφόσον ακολουθηθούν οι οδηγίες στα service manuals δεν σημαίνει παραβίαση των όρων εγγύησης.

Επικοινώνησε αν θες με την Ideal για να δεις αν ισχύουν τα ίδια.

Αυτο το toshiba που πρότεινε ο Bsath φαίνεται πολύ καλό. Sorry για το hijack στο thread αλλά μιας κι εγώ ψάχνω για κατι αντίστοιχο, μου φαίνεται πολύ καλό σαν ιδέα και το support της toshiba ακούω οτι ειναι καλό. Να ρωτήσω κάτι για την προοπτική να βάλω δεύτερο σκληρό (SSD) στη θέση του dvd, αυτό πως γίνεται? Πρεπει να αγοράσω καποιο adaptor απο την toshiba ή υπάρχει κατι στο εμπόριο ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.