johnykim Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Καλημέρα. Είμαι καινούργιος στην java ,και τελευταία προσπαθώ να μάθω το eclipse.Το έχω πάρει από τη σχολή μου, επειδή μας έδωσαν κάποια plugins.Δυστυχώς ,αν και φαίνεται γελοίο το πρόβλημα που έχω, δεν μπορώ να κάνω run κανένα πρόγραμμα. Έχει κανείς καμιά ιδέα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Οκτώβριος 28, 2010 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Αν πατησεις στο RUN του toolbar τι σου λεει δλδ? (το πρασινο κυκλάκι με το ασπρο βελακι μεσα)Εχεις κάνει build πιο πριν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Οκτώβριος 28, 2010 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Δεν χρειαζεται να κάνεις build, το κάνει μόνο του πριν το run, απλά αν δεν έχεις κάνει save σου λέει οτι το κάνει save πρώτα..Κάνε αυτό που σου είπε ο αποπάνω..:hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnykim Οκτώβριος 28, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Εδώ μου ανοίγει ξανά το eclipse(λογικό) Ενώ εδώ μου ανοίγει το διπλανό παράθυρο, όπου δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνω. Το πράσινο βέλος κατευθείαν, μου ξανα ανοίγει πάλι το eclipse. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Οκτώβριος 28, 2010 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Στην δεύτερη εικόνα στο παράθυρο που ανοίγει, αριστερά στην στήλη, πάτα στο New configuration (είναι ουσιαστικά το configuration για να τρέξεις αυτό που κάνεις τώρα), μετά, δεξιά, στο tab "Main" πρέπει να σου λέει project και Main class, υποθέτω δεν σου την έχει βρει αυτόματα, βάλε σαν "main" αυτό που έχεις κάνει και run.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnykim Οκτώβριος 28, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Ό,τι και να έβαλα στο project και στο main class, μου βγάζει σφάλαματα.Αν πατήσω αριστερά στο search μου εμφανίζει το παρακάτω: Γιατί τόσο περίπλοκο ποια; :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Οκτώβριος 28, 2010 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 ΕΔΙΤ: για κάποιο λόγο δεν σου αναγνωρίζει πουθενά την main, δες πρώτα αν είσαι στο worskpace σου. Τι σφάλματα σου βγάζει γιατί θα τρελάθω! το Eclipse είναι πολύ καλό αν μάθεις τα βασικά, υποπτεύομαι ότι κάνεις κάποιο λαθάκι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnykim Οκτώβριος 28, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Πως βάζω στη main αυτό που έχω κάνει;Εγώ να δεις πόσο έχω τρελαθεί, ώρες ατελείωτες για να τρέξω έναν κώδικα "Hello World". :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Οκτώβριος 28, 2010 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Βασικά, από ότι βλέπω από τις πρώτες εικόνες δεν έχεις ξεκινήσει καινούριο workspace, αλλιώς θα έπρεπε κάτι να φαινόταν στο package explorer αριστερά τέρμα.Πάτα file-> new-> Project , βρες το Java Project, όνομα ότ θες...Μετά δεξί click σε αυτό που βγήκε, new -> Class, tickαρε το public Static void Main (String [] args) και στο όνομα από πάνω βάλε "MessageGen" (χωρίς "") μετά στον editor, select all, delete, και paste αυτό που σου έδωσαν να γράψεις.. και έχεις στην πρωτη εικόνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Οκτώβριος 28, 2010 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Του Eclipse δεν του αρεσει να έχεις 2 classes σε ένα αρχειο, οπότε μετά φτιάξε δευτερο class με το όνομα της δευτερης class σου (MessagePrint) χωρίς main, πάρε όπως είναι την δευτερη class όπως φαίνεται στην πρώτη φωτό, διέγραψε ότι έχει ήδη γράψει κατα την δημιουργία το eclipse, και κάνε paste εκεί..Όλο αυτό για να έχεις τα class σου σε διαφορετικά αρχεία..Μετά γράψε από ένα public και στα 2 αρχεία μπροστα από τις class σου πάνω πάνω, δηλαδή "public class MessageGen { " και "public class MessagePrint { " και ελπίζω πλεον να παίξει..Αν πάλι δεν παίξει, στείλε μου ΠΜ με το hotmail σου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnykim Οκτώβριος 28, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Myralis , ευχαριστώ πάρα πολύ!Τώρα κάθε φορά που θέλω να ανοίξω κάποιο αρχείο .java, πρέπει να δημιουργώ κάθε φορά καινούργια κλάση στο project που έχω , και να κάνω paste τον κώδικα.Υπάρχει μήπως τρόπος να ανοίγουν τα αρχεία κατευθείαν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Οκτώβριος 28, 2010 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Αν εχεις το αρχείο .java απλά το κάνεις copy (σαν αρχείο, όχι σαν κωδικας), δεξι κλικ στο package που είναι τα υπόλοιπα .java αρχεία σου και paste.. Τόσο απλά..Γενικά, αν απλά παίξεις λιγάκι με τα copy/paste αρχείων/workspace/packages, θα το βρεις..Ο τρόπος που σου είπα πριν ήταν failsafe για να μην μπλέξεις με τα ονόματα, 2 κλάσσεις ίδιων ονομάτων, 2 main κτλΕπίσης το Eclipse σοθ δινει την δυνατότητα να αλλάξεις το όνομα της κλάσσης και όλα τα refferences αυτόματα, θα σου χρησιμεύσει στα copy-paste, δεξί κλικ στην κλάσση (.java αρχείο) refactor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnykim Οκτώβριος 28, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Thanks και πάλι Myralis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.