Astakos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2010 Τελικά το mymemory έχει γίνει το αγαπημένο μου μαγαζί για μπιρμπιτζόλια.SanDisk 16GB Cruzer Blade USB Flash Drive €20Corsair 16GB GT Rugged, Water & Shock Resistant USB Flash Drive €25Να ρωτησω επειδης ειμαι κριαρι στις αγορες απο εξω..Επιπλεον φπα και λοιπα δεν παιζουν πια?Ειμα στο checkout με 50λιρες -> 57,2 και αυτο ειναι?
kostasdriver Οκτώβριος 27, 2010 #2 Οκτώβριος 27, 2010 Αν εννοεις με το κτλ τελωνεια κ τετοια....εντος ευρωπαικης ενωσης δε πληρωνεις τπτε....τωρα για το φπα αν δε κανω λαθος μερικα καταστηματα ρωτανε απο ποια χωρα εισαι κ βαζουν το φπα αναλογα σε ποια χωρα εισαι, αλλα βαζουν το φπα που ισχυει στην εκαστοτε χωρα!!αν και δεν ειμαι εντελως σιγουρος για το τελευταιο....παντος τελωνειο δε πληρωνεις!!!
Astakos Οκτώβριος 27, 2010 Author #3 Οκτώβριος 27, 2010 Για το φπα αναρωτιεμαι...Δεν ειδα καπου να διαφοροποιει τις τιμες οταν εφτιαξα account (ουτε κανα incl/exl vat) εκτος και αν μου το κραταει εκπληξη στο τελος.Το λογικο μου φαινεται ειναι να πληρωνεις το φπα στην χωρα που βρισκεσαι.εδιτ¨εκτος και αν τσεκαρε απο την αρχη την ip mου...
filthy_dwarf Οκτώβριος 28, 2010 #4 Οκτώβριος 28, 2010 απο game.co.uk amazon.co.uk πάντως χρεώθηκα ότι έλεγε στο καρότσι
papajim Οκτώβριος 28, 2010 #5 Οκτώβριος 28, 2010 Και εγώ ενδιαφέρομαι για αγορά από το amazon.co.uk (και γενικότερα από εξωτερικό) και αν κάποιος μπορεί ας πει αν πληρώνουμε μόνο το ποσό που λέει στη σελίδα του προϊόντος (ή στο basket) ή αν είναι + ΦΠΑ.
Mvp Οκτώβριος 28, 2010 #6 Οκτώβριος 28, 2010 Το ΦΠΑ πάει στη χώρα που εδρεύει η εταιρία. Πρόκειται για πώληση λιανικής και το ότι αγοράζεις μέσω internet είναι σαν να παίρνεις το αεροπλάνο, να πηγαίνεις στο εξωτερικό, να ψωνίζεις και να γυρίζεις. Η συναλλαγή δηλαδή γίνεται εκεί που εδρεύει η εταιρία. Άρα το VAT είναι της εκάστοτε χώρας
Astakos Οκτώβριος 28, 2010 Author #7 Οκτώβριος 28, 2010 Αν δηλαδη φτιαξω ενα eeshop.gr με εδρα βουλγαρια και πληρωνω εκει 20% φπα οταν εισαγω απο τον κινεζο μπορω να πουλαω ελλαδα με παραπανω 3% κερδος? (η αντιστοιχα 3% φθνηνοτερα).?
Mvp Οκτώβριος 29, 2010 #8 Οκτώβριος 29, 2010 Ναι. Δεν ξέρω συγκεκριμένα για Βουλγαρία γιατί είναι νέα χώρα στην ΕΕ και μπορεί να έχει ακόμα συνθήκες προσαρμογής, αλλά γενικά ναι. Πρέπει όμως να μην έχεις σχέση με την Ελλάδα, δηλαδή δεν μπορείς να έχεις θυγατρική στην Ελλάδα και να πουλάς μέσω αυτής. Δεν είναι κάτι περίεργο, η διακίνηση κεφαλαίων είναι ελεύθερη στην ΕΕ.
Narayan Οκτώβριος 29, 2010 #9 Οκτώβριος 29, 2010 Τα περισσότερα eshop στην Αγγλία έχουν έδρα το νησί του Jersey, ειδικά γι' αυτό τον λόγο. Λόγω μειωμένου VAT έχουν περιθώριο για χαμηλότερες τιμές, ενώ μπορούν να στέλνουν κανονικά Ευρώπη χωρίς επιπρόσθετες χρεώσεις στο τελωνείο (αποστολή εντός ΕΕ).
Astakos Οκτώβριος 29, 2010 Author #10 Οκτώβριος 29, 2010 Ευχαριστω και μια που σας βρηκα να ρωτησω και τα υπολοιπα..Οταν παραγγελνεις απο χωρα εκτος ΕΕ,στο τελωνειο εκτος απο φπα πληρωνεις και κατι αλλο?Ειχα δει κατα καιρους σε κουβεντες εδω μεσα οτι αν το δεμα εχει ενδειξη gift ή αναγραφομενη τιμη κατω απο 100ε δεν πληρωνεις φπα.Τι ακριβως ισχυει βαση νομου?
Astakos Νοέμβριος 18, 2010 Author #11 Νοέμβριος 18, 2010 Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα.Ποσο χρονο χρειαζεται να ερθει δεμα απο Αγγλια με απλο ταχυδρομειο?Παρελαβε κανεις απο mymemory?
filthy_dwarf Νοέμβριος 18, 2010 #12 Νοέμβριος 18, 2010 ανάλογα το μαγαζί i guess απο game.co.uk έκανε 2 εργάσιμες εμένα
Astakos Νοέμβριος 18, 2010 Author #13 Νοέμβριος 18, 2010 Το 20 μερες δηλαδη ειναι υποπτο?Το προβλημα ειναι οτι αναφερουν οτι χρειαζεται να περασουν 28 μερες για να ξεκινησει εντοπισμος του δεματος σε διεθνεις αποστολες.
FANISTELROOY Νοέμβριος 18, 2010 #14 Νοέμβριος 18, 2010 Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα.Ποσο χρονο χρειαζεται να ερθει δεμα απο Αγγλια με απλο ταχυδρομειο?Παρελαβε κανεις απο mymemory?Εμενα ηρθε το στικακι πριν 2 μερες και ειχα δωσει την παραγγελια οταν ειχε ανεβει η προσφορα στο αλλο τοπικ. Ισως ειχε παιχτει κατι με τα δεματα λογω των δεματων στις πρεσβιες, γιατι και αλλα 2 πακετα που περιμενα απο Αγγλικα και Κινα ηρθαν αυτη τη βδομαδα, 20+ μερες απο την παραγγελια, και ηρθαν ολα μαζι.
filthy_dwarf Νοέμβριος 18, 2010 #15 Νοέμβριος 18, 2010 κοίτα απο hong-kong έκανε 10 και μου έλεγαν 14
narta Νοέμβριος 18, 2010 #16 Νοέμβριος 18, 2010 Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα.Ποσο χρονο χρειαζεται να ερθει δεμα απο Αγγλια με απλο ταχυδρομειο?Παρελαβε κανεις απο mymemory?Εδω και 1 εβδομαδα το εχω. Το θεμα ειναι οτι δεν εχει ερθει ακομα απο zavvi.com το Black Ops :fist:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.