Jump to content

OCZ RevoDrive 80GB SSD PCI-Express x4

partsa

Recommended Posts

Αρκετα πιο γρήγορος απο τους κλασικους ssd με συνδεση sata. Φαντάζομαι οτι θα σκοτώνει!:triniti:

Εχει κάποιος εμπειρια απο αυτο το τερατακι?

Ισχυει οτι ειναι λιγο μπελαλιδικος στο να μπει default δισκος? Ασχετα απο τα λεφτά, τελικα αξίζει?

οποις θελει επιδοσεις καραξιζει...ειδικα τα 50gb με 229 ειναι πολυ λογικη τιμη για τετοια read & write..επιτελους οι τιμες πεφτουν και οι επιδοσεις ανεβαινουν!

αγόρασε τον δούλεψε κανένα μισάωρο πάνω του και μετά απλά μέτρα το write performance που έχει. Εκτός αν σου αρέσει κάθε 3 ώρες να τρέχεις το GC κόβοντας κύκλους στα MLC.

ότι φοράει SF1200 δυστιχός υπάρχει πρόβλημα στο write μετά από ΕΛΆΧΙΣΤΗ χρήση.

δλδ τι γινεται?μειωνεται το write?

ναι.. από 450ΜΒ -----> 55ΜΒ και δεν το είδα... το ένιωσα...

καλύτερα πάρε έναν Χ25V που τουλάχιστον έχει ονομαστική ταχύτητα τα 45ΜΒ

Αν θες κάτι που αξίζει τρελά και σου μένει και η ταχύτητα ( 6 μήνες που το δοκίμασα )

είναι το SSS6200 από την LSI.

Δεν είναι τυχαίο που κανένας δεν το έχει..

Το οτι δεν το εχει κανενας εδω μου εκανε και εμενα εντύπωση, γιατι δεν βρηκα κανενα post γι'αυτο. Αυτη η πτωση στην ταχυτητα οφειλεται στο οτι δεν εχει trim?

στο ότι τελικά δεν αξίζει ο SF1200 σε MLC λόγο του compression που κάνει

εγω πάντως που έχω τον 120 δεν παρατήρησα καμία πτώση στο write.

το θέμα του install γελοίο (και εγώ είχα τις απορίες μου στην αρχή).

με το που το βάζεις το βρίσκεις στους σκληρούς απο το bios, το προεπιλέγεις για boot και ολα μια χαρα. εχει αναλυτικές οδηγίες ως και πως να βάλεις τον driver στην εγκατάσταση των win.

απο τιμή δεν υπάρχει (τουλάχιστον στα 120gb). 360ε με τέτοιες ταχύτητες δεν βρίσκεις.

trim δεν υποστηρίζει μιας και ειναι 2χ55 ssd σε raid 0, οπότε το χάνεις το trim.. λόγω raid.

απο θέμα pci slot οκ θα σου πιάσει μια αλλά σχεδόν όλες οι motherboard έχουν τουλάχιστον 3 pci slot. και cf/sli να κάνεις έχεις μια διαθέσιμη.

επίσης πολλά πράγματα παίρνεις που δεν μπαίνουν σε laptop.. :)

ναι ρε γ@##το, ενώ έβγαλα φωτό δεν έκανα μετρήσεις και τώρα είναι με 30gb free.

πείτε μου όταν γυρίσω με ποιο πρόγραμμα να κάνω μετρήσεις και θα ποστάρω νούμερα όταν γυρίσω απο τη δουλειά.

θα είναι και σε real life.. :)

τώρα να σας πώ διαφορά απο τον raptor σε ssd τεράστια, ίσως και για αυτό τρελάθηκα με τις επιδόσεις. αμα είχα πάει απο ssd σε αυτόν ίσως να μην μου έκανε και τίποτα.

RevoDrive 120 Gb

crystal%20-%20revo.jpg

Agility2 60Gb

agility2.jpg

Raptor 150Gb

raptor.jpg

Θέλω να πώ ότι πέρα απο να τους βάλω επάνω δεν έχω φτιάξει τίποτα άλλο και δεν έχω κάνει καμία ρύθμιση.

επίσης δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω κάποια ρύθμιση στο crystal mark

μεγαλύτερη απογοήτευση είχα απο τον Agility 2 που υποτίθεται max είναι 285/275

μέτρηση με HD tune

both.jpg

:)

εγω πάντως που έχω τον 120 δεν παρατήρησα καμία πτώση στο write.

το θέμα του install γελοίο (και εγώ είχα τις απορίες μου στην αρχή).

με το που το βάζεις το βρίσκεις στους σκληρούς απο το bios, το προεπιλέγεις για boot και ολα μια χαρα. εχει αναλυτικές οδηγίες ως και πως να βάλεις τον driver στην εγκατάσταση των win.

απο τιμή δεν υπάρχει (τουλάχιστον στα 120gb). 360ε με τέτοιες ταχύτητες δεν βρίσκεις.

trim δεν υποστηρίζει μιας και ειναι 2χ55 ssd σε raid 0, οπότε το χάνεις το trim.. λόγω raid.

απο θέμα pci slot οκ θα σου πιάσει μια αλλά σχεδόν όλες οι motherboard έχουν τουλάχιστον 3 pci slot. και cf/sli να κάνεις έχεις μια διαθέσιμη.

επίσης πολλά πράγματα παίρνεις που δεν μπαίνουν σε laptop.. :)

RevoDrive 120 Gb

crystal%20-%20revo.jpg

The features and specifications as listed by OCZ are as follows:

Read: Up to 540 MB/s

Write: Up to 480 MB/s

Sustained Write: Up to 400 MB/s

Random Write 4KB (Aligned): 75,000 IOPS

ακόμα προσπαθώ να βρω τα 400MB/s sustained στο write...

έδωσες 300+ ευρώ και τις ονομαστικές ταχύτητες ούτε που της ακουμπάς

Εμφανές παράδειγμα σε αυτο που είπα πιο πάνω στο 1/4 της ονομαστικής ταχύτητας εγγραφής.

dbasilis ευχαριστω για τις μετρησεις. τελικά σκοτώνει.και εγω απο το raptor θα μεταβω σε ssd και μαλλον θα το κάνω πιο γρηγορα απ οτι υπολογιζα γιατι τον βλέπω πολύ πεσμένο τον raptor μου σε σχεση με τον δικο σου.

post-9600-1416074666,9382_thumb.jpg

έχεις κάνει κάποιο partition φαντάζομαι!!

να σου αναφέρω ότι ο δικός μου δεν έχει λειτουργικό επάνω, τον έχω μόνο να φορτώνω Virtualmachines και σχεδόν το σύνολο των Gb που απασχολώ είναι απο images (isofiles). Δεν ξέρω αν επηρεάζει τις μετρήσεις.

Εντός των ημερών θα ποστάρω και αναλυτικά για το revo.

Φιλικά,

Βασίλης

@Tiltevros

απο ότι διάβασα απο εδώ και απο εκεί το τεστ αυτό που παρουσίασα δεν έχει και τόσο εφαρμογή για SSD (τουλάχιστον για την OCZ) μιας και μετράει τη μεταφορά 1 Gb μέσα στο σκληρό (read -write).

Οι OCZ έχουν αυτές τις ταχύτητες όταν γίνεται μεταφορά σε συμπιεζόμενα αρχεία (os, games)

σε συμπιεσμένα αρχεία (mp3, avi, mkv) καλύτερα να αγοράσεις ενα μηχανικό (όπως έιδες ο raptor τα πάει μια χαρά) τώρα το θέμα είναι αμα θέλεις σκληρό SSD να περνάς ήδη συμπιεσμένα αρχεία τότε αγόρασε κάτι άλλο (υπάρχουν φτηνοί μηχανικοί που με τα ίδια λεφτά παίρνεις 20χ χωρητικότητα )γιατί οι OCZ πατώνουν, αμα θέλεις να βάλεις os κλπ τότε νομίζω αξίζει.

παρακαλώ διορθώστε με σε περίπτωση που κατάλαβα λάθος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.