Jump to content

Υπαρχει ελπιδα για καρτα laptop?

kanenas0

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα.

Εχω μια ATI HD Radeon HD 4670 (MXM III interface) σε ενα laptop Fujitsu.

Δοκιμαζα διαφορες αλλαγες με το Rivatuner στα clocks της καρτας, και αφου βεβαιωθηκα οτι δουλεβε στα 750/550 εκανα και την αλλαγη στο BIOS της.

Μετα απο 2-3 reboots με διαφορες αλλαγες, κρατησα τα clocks στα 700/500 (ειταν 625/500) μονο που κατα λαθος εκανα τα volt 1.25 για το Boot (ειταν 1.2v).

Απο τοτε, εχω μαυρη οθονη (ουτε BIOS post), 2-3 click απο καπου (καρτα γραφικων?) και τελος. Ο δισκος δεν φαινεται να φορτωνει τα Windows.

Αποσυνδεσα τους δισκους (εχει 2) και εβγαλα και ενα στικακι μνημης.

Τα click παραμενουν αλλα παλι η ιδια κατασταση.

Κανει αυτη η αλλαγη στα volt τοση μεγαλη διαφορα που δεν κανει boot, η τα 1.25v εκαψαν την καρτα? (Τα click που κολλανε, αν ειναι καμμενη?)

Εν πασει περιπτωσει, μπορω να κανω τιποτα να την σωσω?

Υπαρχει τροπος να σιγουρευτω αν καηκε η αν εχει ελλειψη voltage?

Δεν εχω αλλο laptop με MXM III να δοκιμασω και δεν φαινεται να υπαρχουν μαγαζια που καλυπτουν επισκευες σε αυτες τις καρτες. Αν χρειαστει να αγορασω, εχω προμηθευτη και τα καταφερνω. Το θεμα ειναι να γλυτωσω την αγορα και να φτιαξω αυτην που εχω.

Δεκτες ολες οι σωτηριες ιδεες.

Ευχαριστω προκαταβολικα για καθε βοηθεια.

Καλημερα...καλωσηρθες στο lab, δοκιμασε να πρωτα να κανεις ενα ρεσετ στο βιος στο λαπτοπ πρωτα κ πες μας αν εκανε τπτε....κ επειτα σου λεμε κ καμια αλλη λυση!!!!

Λογικά δεν πρέπει να κάηκε η κάρτα αλλά να έγινε bad flashing. Οπότε η μονη λύση τώρα είναι το blind flashing δλδ χωρίς να βλεπεις τπτ.

Με την προυπόθεση ότι έχεις ένα bios για την κάρτα που αποδεδειγμένα δουλεύει, (πχ το αρχικό), δημιουργησε ένα bootable usb stick και βγάλε το δίσκο για να είσαι σίγουρος ότι θα bootαρει απο το stickακι. Μέσα στο stick βάλε το πρόγραμμα πχ atiflash, το σωστό bios πχ οriginal.rom. Δημιουργησε στο stick ένα αρχειο autoexec.txt και γραψε μέσα atiflash -f -p 0 original.rom (μου φαίνεται ότι αυτή είναι η εντολη, αλλά ψάξτο γιατί έχω καιρο να το χρησιμοποιήσω). Μετονόμασε το αρχείο μετά σε autoexec.bat (πρόσεχε όχι σε autoexec.bat.txt επειδη τα win θα σου χουν κρύψει την κατάληξη) και είσαι έτοιμος.

Σύνδεσε το stickακι και ξεκίνα τον υπολογιστή. Λογικά θα το δείς να διαβάζει απο το usb. Tωρα δεν θυμάμαι αν κατα την διαδικασία αλλαγής bios σου ζητούσε να το επιβεβαιώσεις πατώντας y (yes) ή πχ enter ή αν δεν χρειάζεται τπτ αλλά ελπίζω να το θυμάσαι εσύ. Οπότε και πάτα το κατάλληλο. Περίμενε να ολοκληρωθεί η διαδικασία κανα λεπτό και μετά πάτα για ρεσταρτ. Μετά την επανεκκίνηση λογικά πρέπει να χεις εικόνα στην οθόνη.

Ολα αυτά βέβαια έπρεπε να τα χες ψάξει, σκεφτεί και να τα χες έτοιμα απο πριν σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά , αλλα τεσπα...

Εκτος το BIOS reset (πως να γινει σε νεκρη οθονη?), τα αλλα τα εχω κανει.

Οπως αναφερα, εκανα το flash 2-3 φορες σε διαφορους συνδυασμους.

Παντα προσεχα να εχω την εντολη για το original BIOS στο autoexec.bat πριν κανω reboot.

Εκει ειναι ακομα τωρα, στο USB στικακι αλλα δυστυχως το στικακι δεν ενεργοποιειται πλεον.

Η σειρα για boot στο BIOS, ειναι (τουλαχιστον, ειταν) USB, CD, σκληρος δισκος.

Θα κανω μια δοκιμη ακομα με CD μπας και κατι επαθε το BIOS η το USB port/interface.

Ευχαριστω για τις ιδεες σας και για την αισιοδοξια απο τον Eddie οτι μαλλον δεν καηκε η καρτα. Μακαρι να εχει δικηο.

Τα ιδια και με CD.

Απο τον θορυβο φαινεται να διαβαζεται αλλα μια απο τα ιδια.

Δοκιμασα παλι με το φλασακι δινοντας εντολη στο atiflash να γραψει ενα log και να κανει reboot μετα την διαδικασια.

Τιποτα απο τα δυο δεν εγινε οποτε μαλλον προκειται για νεκρη καρτα.

Την στελνω αυριο σε καποιον στην Θεσσαλονικη που λενε πως ειναι καλος σ'αυτα.

Θα ενημερωσω με τα αποτελεσματα.

Ευχαριστω παλι για την βοηθεια.

• 4 weeks later...

Μολις μου γυρισε το laptop.

Το καταστημα στην Θεσσαλονικη καταφερε και εκανε reset το BIOS της καρτας!!

Προς το παρον δουλεβει οπως πριν. Το laptop φαινεται να ζεσταινεται λιγο παραπανω (χωρις να ειμαι σιγουρος) και ελπιζω να βαλανε καλα το thermal paste στα τσιπακια.

Εν πασει περιπτωσει, μου στοιχησε οσο και η μιση αξια της καρτας αλλα δεν παραπονιεμαι. Ας προσεχα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.