billpeppas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2004 Παιδιά , βοήθεια!Παίζει τρελλή κατάσταση.Γύρισα σήμερα στην Λαμία.Pluggάρω τον "βασικό" σκληρό του συστήματος ( αυτού του συστήματος ) στην Abit ( NF=7S rev. 2.0 )[έχει τα Windows , τα MP3s , και μερικά αρχεία ]Τον βάζω όπως πάντα στο IDE1 - Master.Ανοίγω το PC... Boot Device Error Message.Έκανα τα πάντα.Τίποτα.Κατά τύχη σχεδόν , βάζω το CD των Windows 2000 Pro. SP4 , και τι γίνεται: Βγάζει το μήνυμα για boot από CD ( Press Any Key to boot from CD )Δεν πατάω τίποτα.Τελειώνει , και ξαφνικά συνεχίζει και bootάρει κανονικά από τον σκληρό.Στο BIOS έχω μόνο το Primary Boot Device = HDD 0Και τίποτα άλλο ( Disabled ) , καθώς και το Boot From Another Device.Δοκίμασα τα πάντα ( ακόμα και όλους τους συνδυασμούς των Boot Devices [ μήπως και ... ]Μόνο με το CD των Windows ( ή γενικά με οποιοδήποτε Bootable CD μέσα δουλεύει. ) δουλεύει.Κάτι μου λέει πως τα έπαιξε λίγο η μητρικούλα ( το BIOS πιθανότατα )Καμία ιδέα?Έχει συμβεί σε κανέναν σας?Thanks in advance,Bill
billpeppas Μάρτιος 29, 2004 Author #4 Μάρτιος 29, 2004 Έκανα και Clear CMOS ( The jumper , and the battery way too )
Vagouridis Μάρτιος 29, 2004 #5 Μάρτιος 29, 2004 Δεν μου φαινεται να ειναι θεμα μητρικης....μαλλον τα win τα επαιξαν , συχνο φαινομενο εαν ο σκληρος κανει βολτες...
billpeppas Μάρτιος 30, 2004 Author #6 Μάρτιος 30, 2004 Vag , και εγω αυτό σκέφτηκα , όμως: 1) Έβαλα έναν καινούργιο Maxtor DiamondMAX Plus 9 160GB που πήρα σαν IDE 1 - Master , και στο IDE 2 - Master το Plextor Premium , και έκανα μια εγκατάσταση...WinXP ??? ( πως έκανα κάτι τέτοιο )Όλα καλά μέχρι τέλος. Reboot , και πάλι τα ίδια. Boot device error. 2)Ε , λέω Windows είναι αυτά.’λλος δίσκος , setup τα Windows 2000 Prof. SP 4 αυτή τη φορά.Πάλι τα ίδια!Μόνο στο Raid 0 δεν έκανα setup τα Windows.Μπορεί να το κάνω αύριο.Αν και εκεί δεν δουλεύει σωστά το Boot Devices @ BIOS , τι λέτε , να πάω για αλλαγή ?
Vagouridis Μάρτιος 30, 2004 #7 Μάρτιος 30, 2004 Κοιτα στο λεω επειδη τελευταια ειδα κατι τρελλα με τα boot device επειδη χρησιμοποιω 2 εγκαστασεις , και σιγουρα δεν ηταν θεμα μητρικης...κατι με τα NTLDR πως διαολο λεγετε το αρχειο αυτο ολο παιζονταν....χρειαστηκαν 3 εγκαστασεις για να ειναι ολα καλα....
billpeppas Μάρτιος 30, 2004 Author #8 Μάρτιος 30, 2004 Ξέρω για το NTLDR που λες.Το είχα πάθει μια φορά.Αλλά αυτή η κατάσταση που παίζει τώρα , δεν έχει σχέση με το NTLDR.Όλα δουλεύουν ok , αν βάλω ένα bootable cd πρίν.( δλδ. η μητρική δείχνει να μην "κοιτάει" στον δίσκο , αν προηγουμένως δεν ψάξει και βρεί bootable cd σε κάποιο CD-ROM )Στο NTLDR βγάζει και σφάλμα , αφού ήδη ψάχνει στον σκληρό , και απλά δεν βρίσκει το αρχείο NTLDR ( Loader των Windows 2000 ).Γμτ , και είναι και καινούργια η μητρική ( στην άλλη NF7-S που είχα εδώ στην Λαμία , φτιάχτηκε ένα νέο σύστημα ). Ούτε ένα μήνα δεν έχει κλείσει αυτή η mobo.
papatsonis Μάρτιος 30, 2004 #9 Μάρτιος 30, 2004 Τελικά σου λέει ή δε σου λέει "Ntldr is missing or corrupt" ή όχι ?Απ'την άλλη , κάτι κουλό -που ίσως είναι και βλακεία- , στα 98, (στα 2Κ/ΧΡ δεν ξέρω) αν το partition δεν ήταν active, δεν boot-αρε, , έκανες κανονικά setup , και μετά ψαχνόσουν γιατί δεν boot-αρε (το είχα κάνει κανα-δυο φορές..:whistling ) , αν τα partition τα έχει φτιάξει με το partition magic μπορεί να έχει ξεχάσει να κάνει το primary , active
billpeppas Μάρτιος 30, 2004 Author #10 Μάρτιος 30, 2004 Όχι , δεν βγάζει σφάλμα για το NTLDR.Απλά το BIOS δεν τσεκάρει τον σκληρό ( όπως και θα έπρεπε ) , αλλά σκανάρει πρώτα το CD-ROM ( παρότι είναι 2nd Boot Device , ή και όταν δεν το έχω καν στην λίστα ) , και αν βρεί bootable cd-rom @ the drive , τότε ελέγχει τον σκληρό ).Το partition είναι ούτως ή αλλως active ( επίσης δεν χρησιμοποιώ Partition Magic ) Thanks για την ιδέα πάντως.Έχω σπάσει το κεφάλι μου.Τι στο καλό έπαθε???
Vagouridis Μάρτιος 30, 2004 #11 Μάρτιος 30, 2004 Για να διευκρινησω κατι , δεν ειπα σιγουρα οτι ειναι αυτο το αρχειο αλλα κατι τετοιο.Απλα οτι και σε μενα κατι τετοιο επαιζε , κατι κουλο και μετα απο απανωτες εγακταστασεις εστρωσε τωρα τι να πω....
billpeppas Μάρτιος 30, 2004 Author #13 Μάρτιος 30, 2004 Έχω ήδη δοκιμάσει και άλλα IDE καλώδια , αλλά δεν φταίει αυτό.
enduracell Μάρτιος 30, 2004 #14 Μάρτιος 30, 2004 NF7-S BIOS ID: 2.3 Compile Date: 03/24/2004 Update SATA BIOS to v4.2.47 (FOR NF7-S ONLY).Add an option to enhanced USB 2.0 device compatibility. User may set the option to "enabled" in "Integrated Peripherals / OnChip PCI Device / USB 2.0 Device Compatible".Add auto shutdown function while CCMOS jumper is placed at PIN 2-3. The correct setting is placed at PIN 1-2; the CPU core voltage will be abnormally high if placed at PIN 2-3, system will shut down automatically to protect CPU from damage.Fixed the issue that SATA HDD boot up fail without PS/2 Mouse.Hidden "SATA ROM BIOS" function on NF7.Change the default year to 2004. βγήκε και το D23 SUB-ZERO...
billpeppas Μάρτιος 30, 2004 Author #15 Μάρτιος 30, 2004 Thanks for the info Enduracell ( το είδα το νέο bios το πρωί )Δεν άλλαξε κάτι. ( στο πρόβλημά μου εννοώ )P.S. Αύριο θα ξέρω αν βρήκαμε ανταλλακτικό για αυτό που είχαμε μιλήσει στα P.M.[ sorry που το καθυστέρησα κιόλας , αλλά ήμουν άρρωστος , και πνιγμένος στις δουλειές ]
bleo8onhs Μάρτιος 30, 2004 #17 Μάρτιος 30, 2004 γιατι δεν κάνεις ένα fixboot ή την άλλη που δεν θυμάμαι? Βάλε αν έχεις τα resque του partition magic και βάλτα να κανουν ένα έλεγχο στο σκληρό. Δεν ξέρεις καμιά φορά.
billpeppas Μάρτιος 30, 2004 Author #18 Μάρτιος 30, 2004 Εννοείς το Checkdisk , Scandisc και το Fix Boot ( που ελέγχει το MBR )Έχω δοκιμάσει και αυτά.Δεν είναι πρόβλημα ούτε του σκληρού , ούτε τον αρχείων που έχει επάνω του ( μάλιστα έχω δοκιμάσει 4 εγκαταστάσεις Windows )[ πάμε και για 5η εγκατάσταση , πάνω στους SATA RAID 0 ]
billpeppas Απρίλιος 7, 2004 Author #19 Απρίλιος 7, 2004 Μετά από απώλεια των δεδομένων του βασικού δίσκου ( Maxtor DiamondMAX Plus 9 80GB [ 8MB Cache / P-TA ] του υπολογιστήπου έχω εδώ στην Αθήνα , αναγκαστικά ξαναπέρασα ( πάλι ! ) ταWindows 2000 Professional ( Service Pack 4 ).Το πρόβλημα με τις Boot Devices συνεχίζει.Σίγουρα δεν πρόκειται για software πρόβλημα πλέον , αφού έχω: 1) Εγκαταστήσει και τα Windows 2000 Professional & τα Windows XP 2) Έχω χρησιμοποιήσει 3 διαφορετικούς σκληρούς δίσκους 3) Έχω βάλει τα Windows ( 2000 & XP ) από δύο διαφορετικά CD ( το κάθε λειτουργικό ) [ διαφορετικής "προέλευσης" ] 4) Έχω δοκιμάσει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς στα Boot Devices Settings ( στο BIOS φυσικά ) 5) Έβαλα τα Windows και στους 2 S-ATA Maxtor που λειτουργούν σε RAID 0 ( πάνω στον on-board S-ATA Controller της S.I. ) 6) Έκανα πάνω από 10 φορές Clear CMOS ( με το Jumper , αλλά και με αφαίρεση της BIOS Battery ) 7) Δοκίμασα 3εις διαφορετικές εκδόσεις BIOS ( άφησα το d23 , το τελευταίο δηλ. )Το PC ακόμα ΕΛΕΓΧΕΙ πάντα πρώτα τα CD/DVD Drives.Να την πάω για RMA γαμώτο?
beez Απρίλιος 7, 2004 #20 Απρίλιος 7, 2004 δοκιμασε κάτι τελευταιο..επειδή το προβλημα σου φαίνετε παρεμφερές με αυτο που είχα εγω στην DFIδιαβασε εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=1490και κοιτα στο biow μηπως ή δισκοι σου δεν ειναι σε mode LBA....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.