Jump to content

gigabyte x58a ud7 η asus rampage 2 extreme?

D Ace

Recommended Posts

παιδια θελω να παρω μια απο της 2 αυτες μητρικες μιας και η δικια μου πηγε υπερπιστεως. θελω να κανω o/c στα 4ghz. ειναι εξισου καλες? η θαμου τα φτησει η Gigabyte οπως οι αλλες 2 που ανεβασα??

Τελικα δεν νομιζω οτι η UD3 με την UD7 εχει τις διαφορες που δικαιολογουν και τη διαφορα χρηματων. Εγω με την UD3R (X58A) ειμαι στα 3.6 σταθεροτατος χωρις ιδιαιτερο κοπο. Και τα 4 εχω αλλα δεν παω γιατι ζεστενεται ο cpu. Εγω παντως στη θεση σου θα πηγαινα σε gigabyte. Πηγαινε σε κατι φθηνοτερο ειναι η γνωμη μου. Κοιτα και για asrock (υπαρχει και αντιστοιχο thread)http://www.thelab.gr/mitrikes-gia-intel-epeksergastes/o-anthrwpos-pou-den-mathaine-apo-ta-85427.html Οικονομικη και τουμπανο!!!!

η ud3 και να δουλευει τωρα δεν την βαζω μην μου κανει τιποτα και μου χαλασει κανα αλλο μηχανημα. γενικα ειχα θεμα με την συγκεκριμενη. μια δεν αναγνωριζε ram μια εκαναν μονα τους reset τα bios οποτε νταξει.

έχουν διαφορά

The first, and perhaps most obvious change, is the IOH cooler, previously, the UD7 came with the same kind of water block as the "Extreme" models, that is now replaced with a finned heat sink, but the water block is supplied in the box - Underneath the cooling set up is another major change, the Rev 1 UD7 features Gigabyte's much trumpeted 24 phase PWM section, this has been trimmed down to 16 phases. We asked Gigabyte why exactly this was, and if there was something special about the 16 phases, they were predictably tight lipped about it, but did give us a small amount of info and we'll look at that later.

άμα βρεις rev1 πάρτην δεν θα χάσεις

http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=2709.0

εψαξα αλλα ρev 2 πουθενα. ειναι μεγαλες οι διαφορες? περα απο την ψηκτρα που η rev 2 δεν μου φαινεται να παιρνει νερο. ασε που θα την παρω σε κανα μηνα. απο οτι ειδα εκαναν το 24-φασικο ρευμα 16-φασικο. αυτο δεν ειναι downgrade?

η βασική διαφορά είναι αυτή

The most notable change is that the power phases have been cut from the original 24 on the rev1.0 board to just 16 on the rev2.0 boards. Now Gigabyte will (if they even bother to answer)tell you it is to make the newer boards more compatible with the latest chips undecided.gif Personally I don't believe that for one minute. I think the real reason is the same as usual and that is costings. It also keeps the spec differential between the new flagship model ( was the UD7 ) the UD9 and the rest of the boards in that group (UD3, UD5, UD7).

They have included a heatsink for the northbridge as an option to the already included nothbridge water cooling block. This is a bonus. As far as I am aware that more or less covers it. Hope this helps.

σύμφωνα με αυτόν η rev1 είναι καλύτερη

http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=2709.0

edit

για να μην σε πάρω στο λαιμό μου : ''άκουσα ότι βγήκε rev2 ud7

(οπότε υπέθεσα ότι θα είναι πιο τούμπανο από την ud7 rev1) και όλα αυτά γιατί δεν έψαξα να δω specs .

τώρα τα ανακάλυψα μαζί με σένα

Απο προσωπικη εμπειρια , με την Rex , πας στα 4 γιγα , ακομα κι αν εισαι το μεγαλυτερο νουμπιδιο του κοσμου.

Ολα μα ολα στο auto.

Βαζεις 20 το μουλτι και 200 το fsb.

Πειραζεις λιγο το vcore (για να μη σου βαλει η μητρικη παραπανω απ οσο χρειαζεται) και τελος.

Βεβαια ειναι πλεον παλια μητρικη , αλλα οχι οτι τα πιο νεα μοντελα προσφερουν και κατι το ουσιαστικα καλυτερο , για να δικαιολογουν τα λεφτα τους.Mε ολες λιγο πολυ πας στα 4 , και αν δε σε ενδιαφερουν και τα gpu setup με πανω απο 2 καρτες , οσο περισσοτερα δινεις για μητρικη , στην ουσια τοσο περισσοτερο χανεις - αφου την εχεις αναξιοποιητη.

Απ την αλλη ειναι και το usb 3 που ναι μεν θα ειναι αχρηστο για καμποσο καιρο ακομα , αλλα ποτε δε ξερεις το ποτε θα ξανακανεις αναβαθμιση.

Tωρα αν θες να εισαι πιο up to date , δωσε 30-40 ευρω παραπανω και παρε τη rex3.

Αν θες να εισαι ορθολογικος και up to date παρε την sabertooth

Ο κανόνας είναι ο εξής: o ίδιος ακριβώς επεξεργαστής (θεωρώ τον i7 920 D0 ως παράδειγμα) θα πιάσει 200-205 block σε όλες τις X38 μητρικές. Για γραφικά, τουλάχιστον για 2 κάρτες, επίσης όλες οι X38 μητρικές θα σε εξυπηρετήσουν.

βασικα εχω καιρο ακομα μεχρι να την αγορασω μιας και ειναι 1 μηνιατικο η μητρικη! αλλα εχετε ακουσει αν θα βγει καμια καινουρια μεχρι τοτε? εννοειται στο στυλ ud7 και rampage. δεν θελω 120 pci-express πανω! :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.