Jump to content

Πρόβλημα με HP PAVILLION DV9000 (possibly GPU-8600gs)

koshal

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Το πρόβλημά μου το είχε συναντήσει και κάποιος άλλος από το lab αλλά δεν βρήκα το thread οπότε και ξεκινάω καινούριο.

Το story...

Κάνω restart και πάω στο δίπλα δωμάτιο να πάρω τηλ (έχει σήμα καμπάνα). Ακούω τον ήχο των windows και όταν γυρίζω στο laptop είχα black screen.

Με power off και ξανά boot έδειχνε να μπαίνει κανονικά στα win με βάση τους ήχους αλλά από εικόνα τπτ.

Το συνδέω με D-sub στην TV και δείχνει κανονικά, όπως και με HDMI (1440*900) αλλά σε παιχνίδι (NFS Carbon) δεν σηκώνει πάνω από 640*480.

Στο youtube που έψαξα αυτό που βρήκα είναι [ame=http://www.youtube.com/watch?v=bnkQNmKauEc]αυτό[/ame].

Έχω κατεβάσει το repair manual και αύριο μεθαύριο σκοπεύω αν βρω χρόνο να το ανοίξω αφού αγοράσω και θερμοαγώγιμη. (Το laptop είναι εκτός εγγύησης εδώ και 2 χρόνια). Η ερώτηση πριν προχωρήσω είναι η εξής.

Πως σε κάτι που έχει πρόβλημα από υπερθέρμανση το βοηθά το ψήσιμο (200 βαθμοί είναι ψήσιμο).

Το έχει κάνει κανείς? Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω? Πιστολάκι μαλλιών κάνει?

Υ.Γ. IDLE TEMP 56 βαθμοί (πιστεύω ότι είναι πάρα πολλοί)

Με το "ψησιμο" θεραπευεις τις ψυχρες κολησεις που τυχον εχει το hardware. Βεβαια δεν ειναι 100% Οτι φταιει αυτο για το προβλημα σου. Δοκιμασε το παντως (προσεκτικα). Δεν εχεις να χασεις τιποτα!

Πως είναι δυνατόν να δίνει εικόνα σε άλλη οθόνη και να μη δίνει στη δικιά του?

• 2 weeks later...

Γεια σου koshal τελικα τι εκανες με τον φορητο σου? χθες μου εβγαλε το ιδιο προβλημα στο dv9660ev που εχω , την θερμοκρασια πως την μετρας , προσωπικα εχω κατεβαζει το everest. Ειναι εκτος εγγυησης , μηπως υπαρχει καμια ανανεωση εγγυησης λογω του γενικου προβληματος στην συγκεκριμενη σειρα ?

ακριβώς το ίδιο πρόβλημα συνάντησα στο υπολογιστή κάποιου γνωστού μου πριν 1-2 μήνες.

Βέβαια επειδή ήταν οριακά εντός εγγύησης, κράτησα ένα image του δίσκου και το πήγα στο Πλαίσιο όπου η διάγνωση ήταν "πρόβλημα της μητρικής" την οποία και άλλαξαν τελικά.

Οντως το αντιμετοπιζουν ως προβλημα της μητρικης γιατι η καρτα γραφικων ειναι on board και πρεπει να κανουν reballing και προφανως προτιμουν να αλλαξουν ολοκληρη την μητρικη απο την στιγμη που ειναι στην εγγυηση , βεβαια σημερα τους πηρα τηλεφωνο να δω εαν μπορω να μου γινει επισκευη δωρεαν αφου το προβλημα ειναι γενικο και ειναι θεμα της κακης διαταξης , θα επικοινωνησω αυριο και θα δω τι γινεται αν και δεν νομιζω να βρω ακρη , στην hp μου ειπαν 42 ευρω μονο για να τον δουν ... δηλαδη που να τους ελεγα και κανενα προβλημα που δεν το γνωριζουν... μηπως γνωριζει καποιος ποσο κοστιζει η υπολοιπη δουλεια εκτος απο τα 42 ευρω ? υπολογιζω 100 ευρω η ειναι λιγα?

Μάλιστα , αν ειναι περιπου 120-140 καλα ειναι αλλα αν ειναι παραπανω αξιζει να δωσω τοσα χρηματα η μπα? Μετα υπαρχει και η τεχνικη που διχνει ο koshal βεβαια δεν ειναι σιγουρο οτι θα λειτουργησει και μπορει να την ξεσκισεις λιγο αν το κανεις λαθος :p

Για αρχή το πρόβλημα λύθηκε με την αγορά τρελής ευκαιρίας desktop...

Στο laptop τώρα. Με φίλο γνώστη που μίλησα μου είπε καλύτερα να αποφύγω πιστολάκια μαλλιών, φούρνους και φλόγιστρα αφού δε με καίει (πήρα το desktop). Μου πρότεινε 2 εναλλακτικές. Η μία είναι reflow - reballing με μηχάνημα ειδικό γι αυτή τη δουλειά που έχει σπίτι του (χρησιμοποιεί ζεστό αέρα - ελεγχόμενο όμως και όχι όπως στο φλόγιστρο) και η άλλη που μάλλον θα ακολουθήσω και σήμερα αν βρω χρόνο και δεν βαριέται και αυτός να πάμε σε ένα μαγαζί στον Πειραιά που έχει μηχάνημα για reballing με χρήση όμως υπερύθρων που λέει ότι είναι και το τέλειο, αφού δεν καταπονείται καθόλου η πλακέτα. Μόλις κάνω κάτι από τα δύο, θα ενημερώσω.

• 2 months later...

Χαχαχα πηγα στην εταιρια που ειναι υπευθυνη και μου ειπε γυρω στα 250 με 300 ευρω τους ειπα καλη χρονια και φυγα !! λολ

Δυστυχώς δεν έχω βρει χρόνο να κατέβω Πειραιά σε ένα γνωστό (είναι στη μέση και τα ΜΜΜ) που θα μου κάνει αυτό το reballing. Μόλις το φτιάξω θα ενημερώσω.

@geoper2

Αν δεν βρεις κανένα μαγαζί που να γνωρίζουν, κοίτα ένα thread που έχει κάπου εδώ μέσα (δεν βρίσκω το που) με τίτλο ''Κάρτα στο φούρνο''.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.