PANYEN Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Παιδια εχω 2 δισκους πανω στο pc στον ενα εχω τα win 7 και στο αλλο τα vista. Εκεινος που εχει τα vista εχει δυο partition και εχω σβησει το ενα απο control panel και οταν παω να κανω extend το αλλο partition μου βγαζει αυτο το μηνυμα Yfrog Image : yfrog.com/jwnewpicture9zpTι πρεπει να κανω για να μην εχω προβλημα με το boot των vista? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Οκτώβριος 25, 2010 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2010 Μην το κάνεις γιατί δεν θα boot-άρει από τα vista. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANYEN Οκτώβριος 25, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2010 Νε αυτο ειναι που θελω να ποαφυγω δεν μπορω να κανω κατι να το αποφυγω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Οκτώβριος 25, 2010 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2010 Νε αυτο ειναι που θελω να ποαφυγω δεν μπορω να κανω κατι να το αποφυγω??1)Κατέβασε το iso του Gparted.2)"Κάψε" το σε ένα live cd.3)Boot-αρε με αυτό και με το Gparted κάνε ότι εργασία θέλεις. (αφού έχεις ρυθμίσει το PC να boot-άρει από το cd drive). Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANYEN Οκτώβριος 25, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2010 Δηλαδη να boot - αρω απο cd με το Gparted και απο εκει μεσα να δημιουργησω ή να διαγραψω οποιαδηποτε partition ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Οκτώβριος 25, 2010 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2010 Δηλαδη να boot - αρω απο cd με το Gparted και απο εκει μεσα να δημιουργησω ή να διαγραψω οποιαδηποτε partition ;Ακριβώς. Με αυτό το εργαλείο μπορείς να κάνεις τα πάντα στον δίσκο σου. Ακόμη και αυτό που θέλεις εσύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANYEN Οκτώβριος 25, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2010 Ευχαριστω φιλε να σαι καλα το δοκιμαζω να δουμε τι θα βγει Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANYEN Οκτώβριος 27, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2010 Φιλε το δοκιμασα και με αυτο και δεν με αφηνει να κανω οτιδήποτε παλι. Εχεις καμια αλλη ιδεα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Οκτώβριος 27, 2010 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2010 Φιλε το δοκιμασα και με αυτο και δεν με αφηνει να κανω οτιδήποτε παλι. Εχεις καμια αλλη ιδεα?Μπορείς να post-άρεις μια εικόνα από την διαχείριση δίσκων; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANYEN Οκτώβριος 27, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2010 Στον C εχω τα win7 στον D εχω τα vista και στον E προοριζεται για UBUNTU .Yfrog Image : yfrog.com/6xnewpicture11dp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Οκτώβριος 27, 2010 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2010 Αυτό το 1,46GB γιατί δεν είναι ονομασμένο με κάποιο γράμμα; Ονομασέ το (από την διαχείριση δίσκων).Αν θέλεις να ενώσεις το 1,46GB με το D γιατί; Το 1,46GB περιέχει το recovery των vista. Άστο όπως είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANYEN Οκτώβριος 27, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2010 Το D με τον unallocated ειναι που θελω να ενωσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Οκτώβριος 27, 2010 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2010 Το D με τον unallocated ειναι που θελω να ενωσω.Ε ρε φίλε για να ενώσουν πρέπει το unallocated να το κάνεις ενεργό (να γίνει κι αυτό μπλέ).Πήγαινε στην διαχείριση δίσκων και κάνε δεξί κλίκ στο unallocated > νέος απλός τόμος > και ακολούθησε τις οδηγίες (πάτα συνέχεια επόμενο).Και μετά από αυτή τη διαδικασία τα ενώνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANYEN Οκτώβριος 27, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2010 Το κανα και παλι δεν γινετε τιποτα ουτε απ το windows ουτε απο το Gparted. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Οκτώβριος 28, 2010 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Το κανα και παλι δεν γινετε τιποτα ουτε απ το windows ουτε απο το Gparted.Δηλαδή τα έκανες όλα μπλέ και έκανες δεξί κλικ στο πρώην unallocated και δεν γίνεται;Το πρώην unallocated το διαμόρφωσες σε NTFS; Το ονόμασες με κάποιο γράμμα; Περίεργο. Αν δεν γίνεται κι έτσι τότε δεν ξέρω "τι παίζει". Εμένα πως γίνεται μια χαρά;Δοκίμασες να κάνεις δεξί κλικ στο partition D και να τα ενώσεις μπας.......και.Δοκίμασε και με αυτό το πρόγραμμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANYEN Οκτώβριος 28, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Τα κανα ολα οπως λες δεν καταφερα κατι. Θα δοκιμασω και αλλα να δω τι θα βγει. Σε τρελανα και σενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Οκτώβριος 28, 2010 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Τα κανα ολα οπως λες δεν καταφερα κατι. Θα δοκιμασω και αλλα να δω τι θα βγει. Σε τρελανα και σενα Το Gparted είναι το πιο ισχυρό εργαλείο γι' αυτές τις δουλειές και σου συνιστώ να χρησιμοποιείς αυτό. Μπα δεν με τρέλλανες καθόλου. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Οκτώβριος 28, 2010 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Εγώ πιστεύω ότι δεν μπορείς να κάνεις αυτο που θες γιατί απλά τα partitions που θέλεις να ενώσεις δεν είναι συνεχόμενα! Εννοείται ότι δεν μπορεί ένα partition να είναι σε δύο κομμένα στον δίσκο κομμάτια!Πρέπει: α)να μεταφέρεις το partition ubuntu στο τέλος του δίσκουβ)να ενώσεις το D με το unallocated πλέον που θα είναι αμέσως μετά από αυτό, δίπλα του. Δηλαδή θα κάνεις extend το D στο unallocated. Δεν χρειάζεται πριν από αυτό να έχεις διαμορφώσει το unallocated σε partition.Τέτοιες εργασίες και αλλα πολλά εγώ έχω κάνει πολλές φορές με το acronis disk director. Πιστεύω ότι γίνονται και με το gparted. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Οκτώβριος 28, 2010 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Nαι έχει δίκο ο @dimgr. Πρέπει να είναι συνεχόμενα.Sorry αλλά εγώ νόμιζα ότι ήθελες να ενώσεις το Ε με το unallocated. Πως γελάστηκα έτσι; Μα λέω κι εγώ αφού το Ε με το unallocated είναι συνεχόμενα γιατί δεν ενώνονται; Βέβαια. Αν θέλεις το D με το unallocated πρέπει να τα μετακινήσεις ώστε να γίνουν συνεχόμενα. Κάνε ότι γράφει ο @dimgr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANYEN Οκτώβριος 28, 2010 Author #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2010 Παιδια τα μετακινησα και τα εκανα επιτελους ολα καλα. Ευχαριστω πολυ να στε καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.