stratakisggiioo Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Γεια σας, δεν ξέρω αν υπάρχει ξανά αυτό το θέμα, αλλά στην αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα τίποτα.Λοιπόν. ένας φίλος μου πήρα κάρτα γραφικών την Connect 3d 4670 από πλαίσιο. Θέλει λοιπόν να τη συνδέσει με την τηλεόρασή του και να μεταφέρει ήχο και εικόνα. Πήραμε λοιπόν το καλώδιο το συνδέσαμε με τον αντάπτορα από dvi σε hdmi και έχουμε εικόνα, αλλά δεν υπάρχει πουθενά στο playback devices η Ati hdmi όπως υπάρχει στο δικό μου υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε με τίποτα να μεταφέρουμε ήχο μέσω του hdmi.Μέχρι τώρα, έχουμε εγκαταστήσει διάφορες εκδόσεις catalyst, catalyst ati hdmi drivers, realtek ati hdmi drivers, με διάφορους συνδυασμούς και ενώ υπάρχει η συσκευή στο device manager, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τη χρησιμοποιείσει το σύστημα για αναπαραγωγή ήχου.Η κάρτα ήχου του συστήματος είναι on board realtek αλλά δοκιμάσαμε και με audigy 2 αλλά τίποτα. Chipset είναι την nvidia 630i ο επεξεργαστής 8400 intel και λειτουργικό windows xp sp3 με πλήρη windows update.
alexkhr Οκτώβριος 24, 2010 #2 Οκτώβριος 24, 2010 Δοκίμασε χωρίς adaptor. Απο την hdmi της κάρτας στην hdmi της tv.
stratakisggiioo Οκτώβριος 24, 2010 Author #4 Οκτώβριος 24, 2010 με τον αντάπτωρα εγώ μεταφέρω κανονικά ήχο με τον αντάπτορα, αλλά το πρόβλημα είναι μέσα στα windows, καθώς δεν μπορώ να επιλέξω την ati hdmi στις επιλογές αναπαραγωγής...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 24, 2010 #5 Οκτώβριος 24, 2010 απενεργοποίησε τα υπόλοιπα και ενεργοποίησε το ΑΤΙ hdmi output
mech5107 Οκτώβριος 24, 2010 #6 Οκτώβριος 24, 2010 Αν και δεν είμαι σίγουρος, νομίζω ότι χρειάζεται ιδικός αντάπτορας για να περνά από dvi ήχος...Επίσης έχεις βάλει τον driver της Ati για τον ήχο?
stratakisggiioo Οκτώβριος 24, 2010 Author #7 Οκτώβριος 24, 2010 απενεργοποίησε τα υπόλοιπα και ενεργοποίησε το ΑΤΙ hdmi outputΤο έκανα αλλά τίποτα.Γενικά δεν χρειάζεται ειδικός αντάπτωρας για να μεταφερθεί ήχος από τον hdmi. στο δικό μου υπολογιστή δουλεύει μια χαρά με τον αντάπτωρα και έχω κανονικά ήχο.
DJD Οκτώβριος 24, 2010 #8 Οκτώβριος 24, 2010 Ήχο από που έχεις; Από την τηλεόραση; Το DVI είναι video output μόνο.. εκτός αν έχω χάσει τίποτα τελευταία..
stratakisggiioo Οκτώβριος 24, 2010 Author #9 Οκτώβριος 24, 2010 Ήχο από που έχεις; Από την τηλεόραση; Το DVI είναι video output μόνο.. εκτός αν έχω χάσει τίποτα τελευταία..Καλή απορία... Τώρα που το λές, έχω και εγώ την ίδια απορία... Η δική μου κάρτα γραφικών (4770) έχει δύο dvi εξόδους, και έχω κανονικά ήχο στην τηλεόραση μόνο με το hdmi καλώδιο...αλλά δεν το σκέφτηκα ποτέ αυτό που λες, απλά το έκανα χωρίς σκέψη...
mech5107 Οκτώβριος 24, 2010 #10 Οκτώβριος 24, 2010 O adaptorας hdmi/dvi, είναι αυτός που είχε στο κουτί της η κάρτα?
tsitas Οκτώβριος 24, 2010 #11 Οκτώβριος 24, 2010 μπες εδω Realtek πατα accept και κατεβασε τον οδηγο για hdmi ati:magic: και αν χρησιμοποιεις ανταπτορα πρεπει να χρησιμοποιησεις αυτον που κουμπωνει πανω στην καρτα γραφικων και φευγει hdmi καλωδιο απο αυτον προς την τηλεοραση. οχι ανταπτορα που καρφωνει πανω στην τηλεοραση και το σημα το μεταφερει απο την καρτα το dvi καλωδιο....(σε αυτην την περιπτωση δεν θα εχεις ηχο!)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.