Jump to content

Ati hdmi audio problem

stratakisggiioo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας, δεν ξέρω αν υπάρχει ξανά αυτό το θέμα, αλλά στην αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα τίποτα.

Λοιπόν. ένας φίλος μου πήρα κάρτα γραφικών την Connect 3d 4670 από πλαίσιο. Θέλει λοιπόν να τη συνδέσει με την τηλεόρασή του και να μεταφέρει ήχο και εικόνα. Πήραμε λοιπόν το καλώδιο το συνδέσαμε με τον αντάπτορα από dvi σε hdmi και έχουμε εικόνα, αλλά δεν υπάρχει πουθενά στο playback devices η Ati hdmi όπως υπάρχει στο δικό μου υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε με τίποτα να μεταφέρουμε ήχο μέσω του hdmi.

Μέχρι τώρα, έχουμε εγκαταστήσει διάφορες εκδόσεις catalyst, catalyst ati hdmi drivers, realtek ati hdmi drivers, με διάφορους συνδυασμούς και ενώ υπάρχει η συσκευή στο device manager, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τη χρησιμοποιείσει το σύστημα για αναπαραγωγή ήχου.

Η κάρτα ήχου του συστήματος είναι on board realtek αλλά δοκιμάσαμε και με audigy 2 αλλά τίποτα. Chipset είναι την nvidia 630i ο επεξεργαστής 8400 intel και λειτουργικό windows xp sp3 με πλήρη windows update.

με τον αντάπτωρα εγώ μεταφέρω κανονικά ήχο με τον αντάπτορα, αλλά το πρόβλημα είναι μέσα στα windows, καθώς δεν μπορώ να επιλέξω την ati hdmi στις επιλογές αναπαραγωγής...

Αν και δεν είμαι σίγουρος, νομίζω ότι χρειάζεται ιδικός αντάπτορας για να περνά από dvi ήχος...

Επίσης έχεις βάλει τον driver της Ati για τον ήχο?

απενεργοποίησε τα υπόλοιπα και ενεργοποίησε το ΑΤΙ hdmi output

Το έκανα αλλά τίποτα.

Γενικά δεν χρειάζεται ειδικός αντάπτωρας για να μεταφερθεί ήχος από τον hdmi. στο δικό μου υπολογιστή δουλεύει μια χαρά με τον αντάπτωρα και έχω κανονικά ήχο.

Ήχο από που έχεις; Από την τηλεόραση; Το DVI είναι video output μόνο.. εκτός αν έχω χάσει τίποτα τελευταία..

Ήχο από που έχεις; Από την τηλεόραση; Το DVI είναι video output μόνο.. εκτός αν έχω χάσει τίποτα τελευταία..

Καλή απορία... Τώρα που το λές, έχω και εγώ την ίδια απορία... Η δική μου κάρτα γραφικών (4770) έχει δύο dvi εξόδους, και έχω κανονικά ήχο στην τηλεόραση μόνο με το hdmi καλώδιο...αλλά δεν το σκέφτηκα ποτέ αυτό που λες, απλά το έκανα χωρίς σκέψη...

μπες εδω Realtek πατα accept και κατεβασε τον οδηγο για hdmi ati:magic: και αν χρησιμοποιεις ανταπτορα πρεπει να χρησιμοποιησεις αυτον που κουμπωνει πανω στην καρτα γραφικων και φευγει hdmi καλωδιο απο αυτον προς την τηλεοραση. οχι ανταπτορα που καρφωνει πανω στην τηλεοραση και το σημα το μεταφερει απο την καρτα το dvi καλωδιο....(σε αυτην την περιπτωση δεν θα εχεις ηχο!)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.