Jump to content

Η καρτα κάηκε,μήπως σώζεται?

firekiller

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα είχα μια 8800GT η οποία κάηκε(επειδή έβαλα AS5 στον πυρήνα/μνήμες και στα mosfets της καρτας).απο τι διάβασα κι είδα σε videos μπορώ να την φτιάξω ψήνοντας την στον φούρνο.ξέρω είναι αστείο αλλά αφού δεν έχει εγγύηση τι να κάνω?το χει δοκιμάσει κανείς?

υπ.τα προβλήματα πυ βγάζει είναι atifacts@bios και bsod@windows

ThankU:innocent:

Και μένα έχει AS5 η 8800, μια χαρά είναι...χρόνια τώρα.

Πως ξέρεις οτι είναι κάρτα? Τι σου κάνει?

Καλησπέρα είχα μια 8800GT η οποία κάηκε(επειδή έβαλα AS5 στον πυρήνα/μνήμες και στα mosfets της καρτας).απο τι διάβασα κι είδα σε videos μπορώ να την φτιάξω ψήνοντας την στον φούρνο.ξέρω είναι αστείο αλλά αφού δεν έχει εγγύηση τι να κάνω?το χει δοκιμάσει κανείς?

υπ.τα προβλήματα πυ βγάζει είναι atifacts@bios και bsod@windows

ThankU:innocent:

Προσοχη με την 5αρα... Παραμενει ηλεκτρικα αγωγιμη σε σχεση με την ceramique που δεν. Λογικα εβαλες παστα σε πλουσιες ποσοτητες(με λιγα λογια την επνιξες) με αποτελεσμα να βραχυκυκλωσες κατι. Το ψησιμο στο φουρνο δεν εχει καμμια σχεση με το δικο σου προβλημα. Για αρχη καθαρισε με προσοχη ολη την παστα που εβαλες και στη συνεχεια ριξε μονο μια μικρη σταγονα στο κεντρο του πυρηνα. Ασε τι μνημες χωρις θερμοαγωγιμη. Στο μελλον να προτιμας Ceramique.

Μου χε (πε)τύχει όταν έβαλα την ηλεκτρικά αγώγιμη πάστα της Coolaboratories στην CPU σε γενναία ποσότητα, να στάξει και να απλωθεί πάνω στην 9600GT μου η οποία και βραχυκύκλωσε...

Αποφάσισα να την καθαρίσω με το kit καθαρισμού για cpu της Artic (Arctic Clean 1 and 2) και από τότε κανένα πρόβλημα!

Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές, μετά από βραχυκύκλωμα η κάρτα συνεχίζει να έχει την ίδια συμπεριφορά. :hm: (artifacts, no signal κτλ)

Μακάρι και ο φίλος να σταθεί το ίδιο τυχερός.

Να δούμε...

Όταν σιγουρευτείς οτι δεν έμεινε ίχνος πάστας, ξανακαθάρισε το άλλη μια μην σου πω και δυο... Σημαντικό είναι να αλλάζεις πανακια κατά τον καθαρισμό... γιατί μετά από λίγο ουσιαστικά μουτζουρώνεις ότι έχεις καθαρίσει...

Α, και φρόντισε να συγκεντρώνεις κάπου τα "απόβλητα" γιατί αν στάξει κάπου :slap: μετά θα πρέπει να σφουγγαρίζεις μεχρι να βγει αυτή η λεία μεταλλική γλίτσα...

Καλησπέρα είχα μια 8800GT η οποία κάηκε(επειδή έβαλα AS5 στον πυρήνα/μνήμες και στα mosfets της καρτας).
Προσοχη με την 5αρα... Παραμενει ηλεκτρικα αγωγιμη σε σχεση με την ceramique που δεν.Στο μελλον να προτιμας Ceramique.

Και εγώ έτσι γνώριζα για την ceramique αλλά τελικά είχα πάθει την ίδια ζημιά χρησιμποιώντας ceramique!

Και εγώ έτσι γνώριζα για την ceramique αλλά τελικά είχα πάθει την ίδια ζημιά χρησιμποιώντας ceramique!

Θα έπαθες οτιδήποτε άλλο εκτός από βραχυκύκλωμα από χρήση Ceramique.

Και όμως!Μπήκε ανάμεσα στα ολοκληρωμένα στα ποδαράκια!Είπα να δοκιμάσω πάστα αντί για τα pads που είχε το waterblock για καλύτερες θερμοκρασίες,αλλά την έπαθε τη ζημιά της!Έχω λύσει και δέσει πάρα πολλές κάρτες και το κατάλαβα σχεδόν αμέσως με το που έγινε!Την έλυσα και απλά μετά δε μπορούσε να καθαριστεί και μας άφησε χρόνους!

Ποτέ AS5 σε μνήμες vga, mosfets, ΝΒ, SB κλπ . Μόνο σε cpu .

Mε άλλη κάρτα να φανταστώ δεν σου κάνει το ίδιο ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.