Jump to content

HD6970 / GTX580 fps(bfbc2) ευρω προβλεψεις

zpaf

Recommended Posts

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply
Mαντείο των Δελφών time... τι θέλει να πει ο ποιητής...

πέρυσι που βγήκε πρώτη στην αγορά DX11 η ati, έχασε?

Το μόνο που συμπαιρένω αυτή τη στιγμή, είναι ότι προσπαθείς να μας πεις έμμεσα ότι όλα αυτά τα δήθεν προβλήματα που βγάζει ο fuad και ο κάθε fuad (έλλειψη τελικών bios,τελικά ρολόγια κτλπ) είναι πλασματικά και ότι στην ουσία η ati έχει έτοιμο προιόν (εννοείται ότι το προιόν αυτό είναι Ultra-Super-Predator-Killer) και απλά περιμένει την nvidia να βγάλει το crap της σε ψηλές τιμές και μετά η ati με τον οδοστροτήρα της (σε χαμηλότερη τιμή πάντα) να πατήσει τον αντίπαλο...

Χμμμ... τι μου θυμίζει αυτό το σενάριο? Α!, ναι... πάνω-κάτω την περυσινή τακτική της nvidia...δεν είχε προιόν έτοιμο και το μόνο που έκανε ήταν να λέει και να λέει... (ένα λόγος που την μαύρισα και έσταξα τα $$ μου στην ati).

Come on, speak clearly pl0x.

Δεν είναι η ΑΜD που καθυστερεί, είναι η nvidia που βιάστηκε να κάνει paper-launch.

Θα δούμε ποιός έχει και ποιός δεν έχει έτοιμες κάρτες.

Ένα έχω να σας 'πω... έβγαλε και η μύγα **** και **** το κόσμο όλο.

Ρε σείς... σε αυτόν τον τομέα (της καλής απάτης) η Amd δεν έχει πείρα (γιατί ποτέ δεν έχει καταφέρει κάτι extraordinary καλό παρά μόνο πέρυσι που της έκατσε η σειρά 5ΧΧΧ λόγο γκαντεμιά στην nvidia)....

Την μια τον τρώει από την intel στις cpu ... από την οποία είναι ένα χρόνο πίσω σε τεχνολογία (ίσως και πολύ παραπάνω). και τον τρώει και από την nvidia από την οποία είναι επίσης ένα χρόνο πίσω * ...

Θέλετε να καταλάβετε ποιός είναι ο master cheater στα γραφικά? Είναι αυτός που θα μας πουλήσει φέτος περυσινή τεχνολογία για καινούρια και παρ' όλα αυτά θα είναι και καλύτερη από τον ανταγωνισμό !!!!! . Γιατί μπορεί φυσικά.

* Ρητορικό ερώτημα, άραγε πέρυσι τέτοιο καιρό... από τα nodes της tsmc αποκλείεται ρητά, να βγήκε έστω και ένα, ένα μόνο! gf100 based με 512 shaders?

Αυτά, και αναμένεται extra hot week .

λάκος με τα φίδια ή μεσ' τη φάβα ?

Ξέρετε εσείς τι κάνει η ΑΤΙ και τι η nV και δεν ξέρουν εκείνες τι κάνει η άλλη!! Καλά, για χαζούς μας περνάτε ή χαζοί είστε ? Γράφετε για να γράφετε μου φαίνεται !

Θέλετε να καταλάβετε ποιός είναι ο master cheater στα γραφικά? Είναι αυτός που θα μας πουλήσει φέτος περυσινή

Φίλε trollarw, η τεχνολογία που μας πουλάνε είναι 5ετίας και βάλε.

Μην θυμηθούμε το πότε βγήκε ουσιαστικά το "EF/Surround" με 3 οθόνες και πότε το "παρουσιάσαν" ως νέα τεχνολογία στο gaming.

Φίλε μου μπορείς να μην διαβάζεις τα λεγόμενα μας...

Δες την περσινή κατάσταση και θα πάρεις την απάντηση σου...

- trollarw όλες οι εταιρείες έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους

Η 580GTX και το CAYMAN είναι πραγματικά απίστευτες κάρτες.

λάκος με τα φίδια ή μεσ' τη φάβα ?

Ξέρετε εσείς τι κάνει η ΑΤΙ και τι η nV και δεν ξέρουν εκείνες τι κάνει η άλλη!! Καλά, για χαζούς μας περνάτε ή χαζοί είστε ? Γράφετε για να γράφετε μου φαίνεται !

Μα ακριβως επειδη ξερουν λεμε αυτα που λεμε..

Εχεις δει πουθενα μεχρι τωρα καποια εστω ενδεικτικη τιμη για τις 69ΧΧ?

Φίλε trollarw, η τεχνολογία που μας πουλάνε είναι 5ετίας και βάλε.

Μην θυμηθούμε το πότε βγήκε ουσιαστικά το "EF/Surround" με 3 οθόνες και πότε το "παρουσιάσαν" ως νέα τεχνολογία στο gaming.

Όχι αυτό που λές δεν ισχύει , μας πουλάνε τεχνολογία που είναι εφικτή να παραχθεί σε ικανοποιτικές ποσότητες σήμερα, το ότι έχουν σχέδια για το μέλλον ισχύει,και θα τα πουλήσουν όταν είναι εφικτό για την εκάστοτε εταιρία, αλλά δεν έχουν τεχνολογία που μας την κρύβουν και λοιπές τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας για αβρίλ και δεν ξέρω και ΄γω τι άλλο, λες και και έχουν exclusive game titles με DX15 για τους ceo και cfo's των εταιριών αυτών...

Ένα τους ενδιαφέρει μόνο, το κέρδος. Ούτε κρατικές/μυστικές υπηρεσίες είναι ούτε κοινοφελή ίδρυματα να κρατάνε τεχνολογία για την πάρτη τους.

Στο bottom line, σιγά μην και η κακομοίρα η nvidia, ή η ακόμα ποιο κακομοίρα amd να έχουν βρει το μυστικό για τις κβαντικές gpus και το φυλάνε. lol'ed .

Απλά με αυτά που βλέπω, διαισθάνομαι ότι η πράσινη είναι ποιό μπροστά, όχι δεν έχω industrial spies :nothing: .

P.S. σχετικά με αυτό που λες για IF/Surround, weeeeell δεν είναι καμία τρελή τεχνολογία... μην τρελαθούμε, απλά είδαν ότι πουλάνε τα multy monitor setups, έφτιαξαν λίγο το software, τροποποίησαν λίγο το h/w για να δέχονται περισσότερες οθόνες και something is goin on... αυτό γινόταν και πριν 4-5++ χρόνια... Είχα δει μια τέτοια εφαρμογή στο WoW με 3 οθόνες που τις συνέδεε σε μια βλακεία , και αυτή η βλακεία συνδεόταν πάνω στην κάρτα γραφικών και πάνω κάτω το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.. w/e , τώρα αυτή η βλακεία είναι ενσωματομένη (πολύ χονδρικά) στην κάρτα γραφικών με την μορφή 10 θυρών για 10 οθόνες ξέρω ΄γω, συνοδεύεται από κάποιο extra software και καπέλο 200 ευρώ ... lol'ed ..second time. Βλέπε matrox για multy monitor setup τεχνολογία...εδώ και τόσα χρόνια στον τομέα αυτό...

Very entertaining . . .

Πατάτες καλές άκουσα, όπως ότι τα 10 ντεσιμπέλ διαφοράς γίνονται αντιληπτά ως διπλάσια ακουστική πίεση. Πράγμα που φυσικά δεν ευσταθεί, καθώς το μεταβατικό προς τη διπλάσια στάθμη (έτσι όπως την αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο αφτί) είναι μόλις 3 ντεσιμπέλ, άρα με 10 ντεσιμπέλ διαφορά μιλάμε για πάνω από τετραπλασιασμό της στάθμης (ή αντιστρόφως τουλάχιστον 4 φορές υποβιβασμό του θορύβου). Κάποια κουλαμάρα παίχθηκε και με το vapor-chamber, αλλά το πέρασα στο ντούκου γιατί με συνεπήρε ο χειμαρώδης λόγος του animator.

Προσωπικά, πολύ δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η όποια καινούργια high-end nVidia θα είναι 4 φορές πιο ήσυχη από μία 285 πχ (άσε που η 285 ήταν dremel και άσε που τα ντεσιμπέλ από μόνα τους δε λένε τίποτα αν δεν περιγράφεται και η συχνότητα όπως γίνεται με τα sonne).

Ερώτηξις: αυτά τα παλικάρια δλδ είναι fanboyz της nVidia ή απλώς μου φάνηκε? :magic:

H nvidia το ανεβασε το βιντεο, εσυ τι λες?:p

εντιτ:

Καλα ρε σεις.

Τα Vapor Chamber τα χρησιμοποιει η Sapphire ουτε και θυμαμαι ποσα χρονια και αυτος το παρουσιαζει λες και "ανακαλυψε το νεο τροχο"

fail το βιντεο..εβγαλε η nvidia το demo που εχει φτιαξει πανω σε αυτη την καρτα να δειξει τι μπορει να κανει..και πολυ cod εδειξε..τελος παντων..φαση θα χει να ειναι καρατουμπανο η 580 και μετα να τρεχει η amd να την φτασει απο κει που το παιζει ανωτερη..

Ο fudzilla ειπε σημερα για 1536 shaders οτι θα εχει το Cayman....

Τι σημαινει με απλα λογια αυτο :

Cayman = 1536 SPs = 384 x 4 shader groups arranged in 24 SIMDs αρα 4D

Cypress = 1600 SPs = 320 x 5 shader groups arranged in 20 SIMDs αρα 5D

Barts = 1120 SPs = 224 x 5 shader groups arranges in 20 SIMDs άρα 5D

Tα shader είναι κατά 20% πιο αποδοτικά στην νέα γενιά BARTS-CAYMAN από το CYPRESS!

Με βάση το σενάριο των 1536 shaders θα έχουμε μια κάρτα οποία θα είναι από το 6870 κατά 25-30% ταχύτερη μόνο και μόνο από τους 400 shaders που έχει περισσότερούς, επίσης ενα 20% επιπλεον γιατι ειναι σε συστοιχία 4D... Άρα μια κάρτα που ειναι 45-50% ταχύτερη απο το 6870 σε gaming συνθήκες και σε καταστάσεις tesselation αρκετά πιο πάνω .

Eπίσης μην ξεχνάμε το ανεβασμένο memory bandwith όπου με βάση το fudzilla αν και δεν το λέει λένε για 1,4ghz μνήμες δηλαδή κάπου στα 180gb/s...

Επισης πρεπει να δουμε και το εξης τα texture unit :

6970:96

5870:80

5850:72

6870:56

6850:48

Yπαρχουν πολλά Cayman projects, γι αυτό λέω να περιμένουμε 22 Νοεμβρίου...

Με βάση τα νούμερα από anandtech πίσω στην πρώτη σελίδα έχουμε:

6870 -> 56 fps

480gtx -> 69 fps

6970 -> 82 fps (μια πρόβλεψη μου με βάση το σχέδιο fudzilla)

Άρα μια κάρτα που ειναι 45-50% ταχύτερη απο το 6870 σε gaming συνθήκες και σε καταστάσεις tesselation αρκετά πιο πάνω .

Βλεπωντας τα 55.9 καρε της 6870 στο 1ο ποστ και βαζοντας ενα 50% πανω βλεπω μια καρτα να παιζει το bfbc2 με 80κατι καρε.

Συγνωμη αλλα δεν τρελαινομαι εκτος και αν την δω στο ραφι εδω ελλαδα στα 400ευρω.

Να μου πεις τρελενεσαι με το 20% πανω της 580 την 500ρουμπα και τα 80κατι καρε σε σχεση με την 480 ; ΟΧΙ

Anyway thanks για τις πληροφοριες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.