Jump to content

HD6970 / GTX580 fps(bfbc2) ευρω προβλεψεις

zpaf

Recommended Posts

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply
Cuda, and physX = extra feautures που είναι στην αγορά εδώ και πολύ καιρό, και δουλεύουν εξερετικά. Αυτό μου φτάνει.

Το Cuda πως ακριβώς σου έχει χρησιμεύσει;Εχω την εντύπωση οτι για έναν τυπικό gamer που τον ενδιαφέρουν μόνο τα παιχνίδια είναι κάτι το αδιάφορο.

Μόνο το physx θα μπορούσα να δώ σαν κάτι το παραπάνω έναντι της ati χωρίς να με έχει πείσει μέχρι στιγμής στα λίγα παιχνίδια που εγώ προσωπικά το έχω δεί στην πράξη.

Το Cuda πως ακριβώς σου έχει χρησιμεύσει;Εχω την εντύπωση οτι για έναν τυπικό gamer που τον ενδιαφέρουν μόνο τα παιχνίδια είναι κάτι το αδιάφορο.

Δεν είμαι τυπικός gamer, άσχετο με το γεγονός ότι όταν θέλω να παίξω, θέλω να είναι τα πάντα τέλεια.. w/e . Σχετικά με το cuda, εαν ενδιαφέρεσαι μπορείς να γράψεις ωραίες εφαρμογούλες, που να τις τρέχεις μέσο του επεξεργαστή γραφικών... χωρίς να κουράζεις την cpu, υπάρχουν όλοκληρα develorper's tools για αυτήν τη δουλειά.

Επίσης υπάρχουν και προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και video που το εκμεταλλεύονται αυτήν την τεχνολογία...

π.χ. μπορείς να δεις εδώ .

Γενικά σε θέματα GPGPU, η nvidia ασχολείται πάρα πολύ, καθώς επίσης και η ati έχει κάνει βήματα προς αυτήν την κατεύθηνση βλέπε ati stream αν και έχει πολύ δουλειά ακόμη νομίζω...

Σχετικά με το cuda, εαν ενδιαφέρεσαι μπορείς να γράψεις ωραίες εφαρμογούλες, που να τις τρέχεις μέσο του επεξεργαστή γραφικών... χωρίς να κουράζεις την cpu, υπάρχουν όλοκληρα develorper's tools για αυτήν τη δουλειά..

Μα αυτό είναι το θέμα.Δεν νομίζω δηλαδή η πλειοψηφία να κάθεται να δημιουργεί σοβαρές εφαρμογές που αξιοποιούν την gpu. Για τον τυπικό gamer δηλαδή είναι αδιάφορο (όχι βέβαια οτι είναι και κακό σαν feature :p )

Μέχρι στιγμής πάντως απο τις υπάρχουσες εφαρμογές μόνο το badaboom είχα δοκιμάσει, και η αλήθεια είναι ότι δεν με εντυπωσίασε.Λίγες επιλογές και γενικά δεν νομίζω ότι θα ήταν η επιλογή ενός ανθρώπου που θέλει να κάνει σοβαρά επεξεργασία video.

Δεν είμαι τυπικός gamer, άσχετο με το γεγονός ότι όταν θέλω να παίξω, θέλω να είναι τα πάντα τέλεια.. w/e . Σχετικά με το cuda, εαν ενδιαφέρεσαι μπορείς να γράψεις ωραίες εφαρμογούλες, που να τις τρέχεις μέσο του επεξεργαστή γραφικών... χωρίς να κουράζεις την cpu, υπάρχουν όλοκληρα develorper's tools για αυτήν τη δουλειά.

Επίσης υπάρχουν και προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και video που το εκμεταλλεύονται αυτήν την τεχνολογία...

π.χ. μπορείς να δεις εδώ .

Γενικά σε θέματα GPGPU, η nvidia ασχολείται πάρα πολύ, καθώς επίσης και η ati έχει κάνει βήματα προς αυτήν την κατεύθηνση βλέπε ati stream αν και έχει πολύ δουλειά ακόμη νομίζω...

Ένα είναι το σίγουρο ότι το μέλλον δεν είναι το cuda, και μέχρι στιγμής η nvidia δεν έχει εξασφαλίσει το μέλλον της...για αυτό και έχει σκυλιασει...

Σε 1 με 1,5 χρόνο από τώρα πολλά θα αλλάξουν.... πολλά ακούγονται στα πηγαδάκια για κρυφή συνεργασία μεταξύ κάποιων μισητών εχθρών όπου βασικά έχει ξεκινήσει πάνω και σε άλλα πράγματα.

Έχε τους φίλους σου κοντά, μα πιο κοντά τους εχθρούς

Μονo 2 εταιρείες μπορούν να προσφέρουν real CGPU και θα το κάνουν...

Ένα είναι το σίγουρο ότι το μέλλον δεν είναι το cuda

Ένα είναι σίγουρο, μέχρι να έρθει το άλλο μέλλον, (πιθανών αναφέρεσαι στο opencl / stream) το Cuda/Physx παίζει μπάλα μόνο του. Κάτσε με το καλό να δούμε αντίστοιχες τεχνολογίες που ακούμε χρονιά τώρα, άλλα από πράξη 0 και το ξανασυζητάμε.

και μέχρι στιγμής η nvidia δεν έχει εξασφαλίσει το μέλλον της...για αυτό και έχει σκυλιασει...

Σιγά μην έχει γατιασει και ολας lol. Εσύ είσαι αυτός που σκυλιαζει και όχι η nvidia.

Σε 1 με 1,5 χρόνο από τώρα πολλά θα αλλάξουν....

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=m-ZG2nyUXiY&feature=related]YouTube - Nibiru 2012 - The end of the World HD[/ame]

Αυτό είναι φοβερό και προφητικό συμπέρασμα. Αν σκεφτείς ότι στο χώρο τις τεχνολογίας πολλά αλλάζουν κάθε 6 μήνες.

πολλά ακούγονται στα πηγαδάκια για κρυφή συνεργασία μεταξύ κάποιων μισητών εχθρών.

Δήλωση χωρίς νόημα, άσχετη με το όλο topic και προπάντων με δυνατή τεκμηρίωση τύπου πηγάδι.

Για να γυρισουμε λιγο στο θεμα μας.

Δυστυχως βλεπω οτι οι καινουργιες μονοπυρηνες των δυο μεγαλων θα 500αριζουν στις τιμες τους και τουλαχιστον οσον αφορα την 6970 ψαχνω να βρω πως θα δικαιολογησει την αυξηση της τιμης της εως και 70% πανω απο τα 300 ευρω που κοστολογουσε περσι τετοιο καιρο την 5870. Μεγαλη η διαφορα για τον μεσο gamer.

Απο την αλλη η nvidia με την gtx480 ειχε ηδη 500ευρω εξι μηνες πριν στο λανσαρισμα της και σημερα αντε να ζητησει 20% πανω για την gtx580. Μικρη διαφορα για τον high end gamer.

Το σεναριο της amd (παντα για τις καρτες του θεματος) μου θυμιζει την toyota που παλευει με την lexus να μπει χρονια τωρα στην μεγαλη κατηγορια (mercedes,bmw).

Για να δουμε ...

Μέσα έπεσες amdniko! ...ευχαριστώ που δεν καταλαβαινόμαστε ;) (στο πιθανόν σου δεν έπιασες τίποτα από αυτό που εννοώ)

Το αφήνω, πάμε παρακάτω σε κάτι πιο playable θέμα...

Aς γυρίσουμε στις κάρτες....

Λοιπόν το 580gtx, είναι το λεγόμενο gaming fermi 20% κάτω η κατανάλωση, πιο κάτω temps, πιο κάτω ο θόρυβος και ένα 20% πάνω σε επιδόσεις...

Μια πολύ καλή επιλογή...

Antilles dual card packs two Caymans

Ελα ρε fudzilla πεφτω απο τα συννεφα!!! :hehe: πες και κατι φρεσκο!!!

Ετοιμαστειτε να δειτε 80+ fps average (με λιγο τσιμπημα) απο αυτη την καρτα στο crysis 1920χ1080+χ4ΑΑ με min καπου στα 50fps!

Η καρτα που θα παιξουμε Crysis αερα!!! Επιτελους :hehe:

AMD Radeon HD 6850 CrossFire Review - Page 3/25 | techPowerUp

Μέσα πέσαμε για 1920shaders και όπως περίμενα πάνω από 850mhz ο πυρήνας και όπως λένε 860mhz....

Πάρτε μπούσουλα αυτό και πάμε !

2χ6850 = (2χ960)1920 shaders στα 775mhz με μνημες 2χ1gb στα 130gb/s

6970 = 1920 shaders στα 860mhz με μνημη 2gb στα 195gb/s (τι άλλο να πούμε, οι αριθμοί ΦΩΝΑΖΟΥΝ)

NVIDIA NEO -> Στο παρασκήνιο λένε(γιατί σε μερικούς δεν άρεσαν τα πηγάδια) για 1000αρι core το 580gtx με αέρα stock!

Θα δούμε ΤΕΡΑΤΑ και από τους δυο!

Oποτε οσο μια 5970 θα ειναι!

Αυτα ειναι:T:

- Με επιπλεον tessellation unit στην πλάτη του

- Ενα 10% πανω απο 5970 βλεπω, και ειδικα στις υψηλες αναλυσεις με ΑΑ θα κενταει το Cayman λόγο του συνδυασμού 2Gb και μεγάλου bandwith...

....και το ωραιο για το τελος, ολα αυτα σε ΕΝΑ ΠΥΡΗΝΑ!

Λοιπόν το Cayman στα σωστά χέρια έπιασε 38K+ gpu score στο Vantage performance...

Λοιπον το τελευταιο μυστικο που εχει μεινει ειναι οι μνημες και ο stock χρονισμους τους, αρα εχουμε το εξης: Nα εχει βαλει 7gbps or 6,4gbps αρα μιλαμε για stock μνημες που θα ξεκινανε απο τα 1500mhz και τσακ μπαμ θα ανεβαινουν στα 1700mhz...

Το eyefinity setup μου σε περιμένει να το απογειώσεις....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.