Jump to content

Ποια τα οφέλη, ποια τα κατά ένωσης partitition, και πώς γίνεται..;;

mmm

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους τους συμfourites.Αγόρασα σήμερα ένα laptopάκι.Η ερώτησή μου είναι η εξής...Είδα μέσα ότι ο σκληρός αποτελείται από 2 partitition.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποια θα είναι τα οφέλη να τα κάνω ένα το σκληρό και ποια τα κατά...Και επίσης πώς γίνεται...;;;

Διότι δεν μου αρέσει να είναι χωρισμένος...Όποιος μπορούσε ας βοηθήσει...

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Το 2ο partition σου, είναι λογικά το Recovery Partition. Αντί να σου δώσουν Recovery CD των Windows, έχεις αυτό το partition, μέσω του οποίου μπορείς να κάνεις ξανά εγκατάσταση τα Windows.

To laptop φέρει windows 7 να φανταστώ; Τότε το αφήνεις όπως είναι γιατί στο πρώτο γράφει τις πληροφορίες εκκίνησης του συστήματος, έχει τον bootloader κλπ.

Δηλαδή λέτε ότι δεν με συμφέρει να το κάνω...;;Διότι θέλω να εξοικονομήσω λίγο χώρο...

Τα 7αρια έχει...

Tο ένα λέει Windows και το άλλο DATA

148 GB μέγεθος έχει το wINDOWS. Το ίδιο και το DAta...

συγνώμη για το off topic αλλά δεν θα ήταν καλύτερα αν έβαζες ένα ποιο κατατοπιστικό τίτλο στο θέμα ; :)

Tο ένα λέει Windows και το άλλο DATA

148 GB μέγεθος έχει το wINDOWS. Το ίδιο και το DAta...

Επομένως δεν μιλάμε για Recovery Partition. Μιλάμε για ένα Partition όπου θα μπορείς να αποθηκεύεις τα δεδομένα σου.

Εάν με ρωτήσεις, θα σου πρότεινα να το κρατήσεις ως έχει και εάν οι απαιτήσεις σου σε παιχνίδια, προγράμματα δεν είναι μεγάλες, θα σου έλεγα να μείωνες το Partition των Windows (περίπου στα 80-100Gb) και τα υπόλοιπα να τα έδινες στο Partition Data.

Γιατί αυτό; Καταρχάς θα έχεις όλα σου τα αρχεία, documents, photos, videos κλπ στο Data. Σε περίπτωση που τα Windows φάνε κάποια φρίκη ή για τον οποιοδήποτε λόγο θες να κάνεις Format, δεν θα χρειαστείς να πάρεις backup τα αρχεία σου και να τα μεταφέρεις πάλι πίσω. Με τα 2 partitions λοιπόν, έχεις τα δεδομένα σου στον Data και είναι ασφαλή από κάποια κακοτυχία των Windows.

Φυσικά εάν ο σκληρός σου βγει off, εννοείτε πως δεν παίζει ρόλο το πόσα Partition έχεις και σε ποιο Partition τα έχεις.

Όμως, είμαι σχεδόν σίγουρος πως κάπου θα υπάρχει ένα κρυφό Partition (όχι ορατό μέσα από τα Windows) το οποίο θα είναι για Recovery mode.

Αυτά...

συγνώμη για το off topic αλλά δεν θα ήταν καλύτερα αν έβαζες ένα ποιο κατατοπιστικό τίτλο στο θέμα ; :)

Με συγχωρείς φιλαράκι fixed...:)

@Aligator μόνο στο internet θέλω να μπαίνω τίποτε άλλο.Συνεπώς από τα γραφόμενά σου κατάλαβα να το αφήσω ως έχει...

Καλυτερα στο δευτερο μερος του δισκου να φυλας τα αρχεια που ειναι χρήσιμα και δεν θελεις να χαθουν. Αν δηλαδη παθουν κατι τα windows να μπορεις ελεύθερα να τα ξαναβαλεις χωρις να φοβηθεις μηπως χασεις κατι.

Όπως είπα και πιο πάνω υπάρχει ένα partitition που λέει Windows και ένα που λέει DATA.Τώρα που από τα δύο αποθηκεύονται τα αρχεία δεν ξέρω, αλλά θα το αφήσω έτσι μήπως το χαλάσω ...

Τα αρχεια των Windows και οτιδηποτε γινεται εγκατασταση πανε στο C: μπορεις εσυ να μεταφερεις οτι χρησιμο εσυ θεωρεις στο D: για να μην χανεται.

Sorry για την παρέμβαση, αλλά είσαι σίγουρος οτι είναι 2 partition και όχι 2 σκληροί????

Σε όσα λαπτοπ έχει τύχει να πέσουν στα χέρια μου 2 πράγματα συμβαίναν. Αν ήταν 15 in τότε είχανε ξεκάθαρα 1 σκληρό. Τα μεγαλύτερα (17in και πάνω) είχαν 2 ίδιας χωρητικότητας σκληρούς.

Toshiba Satellite...

Θυμάμαι πώς όταν το πήρα μου είπε αυτός πώς έχει σκληρό δίσκο χωρητικότητας 300GB...Άρα μάλλον ένας είναι...

Και άν δεν είναι πώς το διαπιστώνουμε...;;;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.