Jump to content

0x000000D1 XP error

serpico75

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Στο laptop με XP, ξαφνικά, ενώ δουλεύω μου βγάζει μπλε οθόνη με error

DRIVER_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL

0x000000D1(0x00000004,0x00000002,0x00000001,...), και χαμηλά στην οθόνη εμφάνισε το αρχείο afd.sys

Τη δεύτερη φορά:

0x000000D1(0x0000003C,...,...), και χαμηλά στην οθόνη εμφάνισε το αρχείο ndis.sys

Ίσως κάτι δεν πάει καλά με αυτά τα αρχεία (που μάλλον αναφέρονται σε driver). Ίσως πάλι να είναι και κάτι άλλο.

Απ' ό,τι είδα και στο web ίσως να είναι ελαττωματικός driver. Η μόνη αλλαγή από θέμα software που έκανα από χθες ήταν να περάσω τη νέα ver του Internet Download Manager (IDM) χωρίς απεγκατάσταση της ήδη εγκατεστημένης. Σκέφτηκα ότι ίσως αυτό να δημιούργησε το πρόβλημα και απεγκατέστησα την καινούρια ver με Your Uninstaller (για να καθαρίσει και τη registry) και ξαναεγκατέστησα τον IDM αλλά και πάλι τα ίδια.

Αναβάθμιση κάποιου driver δεν έχω κάνει.

Έχει αντιμετωπίσει κανείς το ίδιο σφάλμα να με βοηθήσει;

Ευχαριστώ!!

Τάκη, πολύ καλός!! Χτύπησες κέντρο.

Μόλις ήρθα από τρίτη μπλε οθόνη και έλπίζω να μην έπαιται συνέχεια. Καθώς έκανα την τρίτη επανεκκίνηση θυμήθηκα τί έλεγε ένα μήνυμα κατά την απεγκατάσταση του IDM. Το μήνυμα έλεγε ότι η απεγκατάσταση έχει κάνει αλλαγές στο TCP/IP και πως για να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά σωστά το πρωτόκολο και γενικά τα του δικτύου, χρειάζεται να γίνει επανεκκίνηση. Ο IDM μάλλον τα "ξέσκισε" τα του δικτύου. Και έχω μία ακόμη επιβεβαίωση γιατί το αρχείο που έβγαλε χαμηλά στην τρίτη μπλε οθόνη έιναι το tcpip.sys. Λες να ξαναβάλω τον driver ή πάει το μυαλό σου κάπου αλλού; Στα properties της σύνδεσης στο "My Network Places" το TCP/IP δε σ' αφήνει (απ' ό,τι είδα) να το κάνεις απεγκατάσταση. Μόνο ενεργοποίηση/απενεργοποίηση.

Τί λέτε; (α, ρε IDM :triniti::triniti:)...

Να δώσω κι ένα ακόμη στοιχείο που ίσως βοηθήσει.

Βλέπω στο net ότι κάποιοι παρουσίασαν το πρόβλημα κατεβάζοντας torrents. Το έκανα και γω το πρωί. Κατέβασα δύο torrents και τα αντίστοιχα προγράμματα μεγέθους 10-12 ΜΒ έκαστο.

Ίσως να την έπαθα και από κει.

Βοήθησα καθόλου;

Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με εσένα...

αλλά έτρωγα συνέχεια αυτό το μήνυμα όταν έκανα κάποιο "πείραμα" με σπάσιμο wep key...

αν είναι αυτή η περίπτωση... απλά πρέπει να μην το κάνεις :)

Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με εσένα...

αλλά έτρωγα συνέχεια αυτό το μήνυμα όταν έκανα κάποιο "πείραμα" με σπάσιμο wep key...

αν είναι αυτή η περίπτωση... απλά πρέπει να μην το κάνεις :)

Σχετικά με το συγκεκριμένο, δεν ασχολήθηκα καθόλου με σχετικό πείραμα.

Απεγκατέστησα και επανεγκατέστησα τον driver της κάρτας δικτύου.

Γιά να δούμε. Είμαστε σε αναμονή. Θα το παρακολουθήσω σβκ και θα σας πω από Δευτέρα.

Keep around, guys...

Ευχαριστώ για την ως τώρα βοήθεια.

johnyb98

Λοιπόν, μου βγήκαν δύο μηνύματα. Ανεβάζω τις φωτό και σχολιάζω.

post-11744-1416074643,6525_thumb.jpg

post-11744-1416074645,9758_thumb.jpg

Απ' τη μία φωτό "φαίνεται" προβληματική RAM, κάτι που δε μπορώ αυτή τη στιγμή να ελέγξω. Από Δευτέρα θα το κάνω αυτό.

Το άλλο που είδα είναι πως, ναι μεν το πρόβλημα αναφέρεται σε RAM, αλλά απ' το δεύτερο μήνυμα πρόκειται για πρόβλημα που αναφέρεται στην εκτέλεση κάποιου ιού ή σχετικού λογισμικού. Το επικίνδυνο λογισμικό προσπαθεί να εκτελεστεί σε περιοχή της RAM που εκτελείται λογισμικό μόνο των Windows. Έτσι, μόλις πάει να συμβεί κάτι τέτοιο, τα Windows επεμβαίνουν και κλείνουν κάποιο πρόγραμμα το οποίο και θα πείραζε το επικίνδυνο λογισμικό. Γι' αυτό (ίσως) και οι μπλε οθόνες και τα error messages σχετικά με τη RAM. Όλ' αυτά (περί μαρκαρίσματος RAM δεσμευμένης μόνο για τα Windows) το κάνει το DEP (Data Excecution Prevention - λογισμικό των Windows).

Πρέπει να την έχω πατήσει με ιό. Κάνω scanning. Έκανα βέβαια και uninstall/reinstall τον NIC driver, που μπορεί να είναι και η λύση, και απο Δευτέρα θα κάνω και ένα check στη RAM. Αλλά το πιό πιθανό πρέπει να είναι ιός.

Οποιοδήποτε σχόλιο θα βοηθούσε...

Ο έλεγχος RAM δεν έβγαλε κάποιο error.

Ο έλεγχος ιών έβγαλε επικίνδυνα cookies. Έσβησα όλα τα cookies του Firefox με τον οποίο και δουλεύω αλλά και πάλι τίποτα. Το ξαναέκανε.

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι το εξής:Μπορεί να έχω το laptop ανοιχτό 2, 3, 4 ώρες και να μην το κάνει. Μόλις μπω στο internet, μετά από λίγο να η μπλε οθόνη.

Καμιά ιδέα?

• 1 month later...

Λοιπόν, τελικά, από θέμα h/w όλα είναι ok στο laptop. Αυτό που έφταιγε είναι σίγουρα κάποιος ιός, που είτε δρούσε από μόνος του, είτε έκανε κάπου αλλού ζημιά στο σύστημα. Πώς το πιστοποίησα;

Είχα κρατήσει ενα image του σκληρού (ευτυχώς) λίγες ημέρες πριν. Πήρα backup ό,τι αρχεία χρειαζόμουν, image restore και επαναφορά των αρχείων. Από τότε, όλα δουλεύουν ρολόι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.