Jump to content

To νεο μου "μωρο"!!!

unseen

Recommended Posts

Δεν ξέρεις πόσα watt καταναλώνει???

Μα καλά στο δρόμο το βρήκες??

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που ρωτάμε όταν παίρνουμε μηχανήματα μη οικιακής χρήσης

Ξέρεις μήπως τους ίππους απόδοσης του μοτέρ??? Κάποιο συμπέρασμα μπορεί να βγάλουμε

Πάντως αν είναι πάνω από 5 ίππους θα έχεις προβλήματα στην εκκίνηση (demurrage). LOL

Αρχική απάντηση από unseen

και 5 ιππων! 3/4 ειναι

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ Ή ΟΧΙ ?????!!!!!!!!

ασχετο αλλα unseen πως θα το δουλεψεις, θα κυκλοφορει φρεον ή το φρεον θα καρυωνει το νερο κτλ....???

Αρχική απάντηση από unseen [28-03-2004 18:24]

Αντε και αφου ρωτας.. αυτο το μοτερ θα ειναι για το δευτερο σταδιο ενος dual phase change cascade. Aκομη μαζευω τα υλικα και τα βιβλια!

και γω προς τα κει προσανατολίζομαι... το xtreme και το icecold ειναι σοβαρα sites πάντως. Αν θες, ψάξε για βιβλία Μηχανολόγων Πολυτεχνείου, για θερμοδυναμική, και ψύξη-κλιματισμό. Αυτό διαβάζω εγώ.

(αν θες σοβαρές θερμοκρασίες βρές κομπρεσερ ενός ίππου για r4o4 ή καλύτερο ψυκτικό. Μια πρόταση κάνω.)

Έχω και μια ερώτηση. Ο επεξεργαστής αντέχει 24/7 σε θερμοκρασία -100 ας πούμε?

Δεν ξερω αλλα το -100 ειναι παρα πολυ και οχι τοσο ευκολο να το φτασεις! Μην βλεπεις τις παπατζες που λεει η lcd ενος modded prometeia. Σημερα εψαχνα θερμομετρο για τετοιες θερμοκρασιες και πηρα τα @ρχιδ@ μου! Μονο το γνωστο fluke και αυτο γυρω στα ~600€. Ξερει κανενας τιποτα?

Φιλε μου δεν είναι τόοοοσο δύσκολο να το πετύχεις το -100. To δύσκολο είναι να φτιάξεις ένα σύστημα τόσο οργανωμένο και user friendly που να μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε, και όχι βάλε λάδι βγάλε λάδι, άνοιξε πρώτο κομπρεσερ, άνοιξε δεύτερο κτλ

Με ένα dual cascade και "καλό" αέριο στην υψηλή δεν είναι δύσκολο να φτάσεις στο πολυπόθητο -100. Θεωρητικά το φτιάχνω τώρα, πρακτικά δεν ξέρω τι θα γίνει.

Εμάς θερμόμετρα μας παρέχει το πανεπιστήμιο. Θα ψάξω και θα σου πώ. Τα λέιζερ, έχουν ακρίβεια τόσο χαμηλά?

Χμμ φιλε bleo8onh sorry που θα στο πω αλλα στη θεωρεια καλα ειναι στην πραξη ομως δεν ειναι και τοσο ευκολο... Δες στο icecoldcomputing.com το παλικαρι που κανει τρελα πραγματα μιας που ειναι η δουλεια του. Μου φαινεται ομως οτι εχει παιδευτει πολυ για τα -100. Δες τι συμπιεστες και τι αερια χρησιμοποιει! Αυτα 8ελουν πολλα λεφτα και στην τελικη δεν νομιζω να κερδιζεις και πολλα σε overclocking. Οποιος εχει το χρημα κανει τα παντα βεβαια. Τα θερμομετρα με λειζερ δεν νομιζω να μπορουν να μετρησουν τοσο κατω.

Και τώρα που το θυμήθηκα, έχω διαβάσει όλα τα κείμενα του icecoldcomputing και φαίνεται ότι ο άνθρωπος είναι ερασιτέχνης και μαθαίνει από αυτά που φτιάχνει και όχι επαγγελματίας.

Βασικά, δεν έχει σημασία τόσο το αέριο που θα χρησιμοποιήσεις αλλά η πίεση που θα δουλέψει. Και το 404 καλό είναι. Βλέπουμε και παίρνουμε.

Κοίτα τα Links του icecoldcomputing, είναι αρκετά σοβαρά και με πολλές πληροφορίες. Επίσης σε μερικά projects έχει και πίνακες με πληροφορίες για τα ψυκτικά. Είχα βρεί και ένα site με πληροφορίες σχετικά με το μήκος και την διατομή των σωλήνων, αλλά δεν το θυμάμαι.

http://www.icecoldcomputing.com/links/links.php

http://www.icecoldcomputing.com/library/reflib.php

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.