TheoV Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2010 Καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Θα ηθελα να διαμοιρασω internet ασυρματα σε μια 7 οροφη πολυκατοικια τι λυσεις μου προτεινεται για ενα σταθερο δικτυο . Σημειωτεον οτι ολοι οι ενοικοι θα εχουν internet οποτε θα υπαρχει φορτος εργασιας . τι θα μου προτεινατε για router και ποιο τροπο διαμοιρασμου ? κεραια η access point γιατι προβληματιζω για το πως θα καταφερω να καλυψω τοσο μεγαλο χωρο,Ακουω αποψεις . ta χρηματα δεν παιζουν μεγαλο ρολο αρκει να πετυχουμε κατι καλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 21, 2010 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 ...τι λυσεις μου προτεινεται για ενα σταθερο δικτυο. ......θα υπαρχει φορτος εργασιας ......ta χρηματα δεν παιζουν μεγαλο ρολο αρκει να πετυχουμε κατι καλοΠεράστε καλώδιο ethernet από το σημείο που είναι το modem σε όλα τα διαμερίσματα. Αν κάποιος θέλει βάζει ένα access point για το διαμέρισμά του μόνο. Παίρνεις ένα 16πορτο ή 24πορτο switch κατά προτίμηση managed και το βάζεις σε ένα καλό router πχ. ubiquity rspro, cisco 870 series και έχουν όλοι δίκτυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheoV Οκτώβριος 21, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 θελω να γινει μονο ασυρματα φιλε μου χωρις να μπλεκω καλωδια δεν υπαρχει τροπος να το επιτυχω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 21, 2010 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 Κατ' αρχήν ό,τι και να σου πούμε εδώ μέσα είναι λόγια του αέρα για ένα τόσο μεγάλο κτήριο. Μετά πρέπει να λάβεις υπ'όψη σου πόσα διαμερίσματα των πόσων τετραγωνικών έχει ο όροφος, πόσο πάχος και τι υλικό έχουν οι τοίχοι, πόση κάλυψη θέλεις να έχει ανά όροφο και με τι σήμα. Θα έχεις πολλά repeaters λογικά και θα πέσει η ταχύτητα σημαντικά σε σχέση με ένα access point μόνο του. Κάτι άλλο που πρέπει να σκεφτείς είναι αν θα παίζουν όλοι στο ίδιο lan ή θα πρέπει να χωρίσεις σε vlans και να βγαίνει καθένας μόνο στο internet, χωρίς να μπορεί να βλέπει τι έχεις στα shared folders σου.Όπως βλέπεις είναι πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς και σίγουρα αν δεν υπάρχει μία επίσκεψη από κάποιον εμπειρογνώμονα στο σπίτι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για αυτά που ζητάς.Δεδομένου ότι δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι κάποιος τόσο έμπειρος σε τέτοια θέματα εκεί που μένεις, είναι ρίσκο να βάλεις ασύρματο εξ'ολοκλήρου και για αυτό σου πρότεινα από την αρχή να περάσεις καλώδιο. Από εδώ και πέρα είναι επιλογή σου πως θα προχωρήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Οκτώβριος 21, 2010 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 ποια άνάγκη εξυπηρετεί η παρουσία του παταπάνω δικτύου?απλά για να μοιράζεστε τη σύνδεση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheoV Οκτώβριος 21, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 ναι ακριβως για να εχουν internet ολοι οι ενοικοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.