Παπ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2010 Γεια σε ολους. Εχω ενα λαπτοπ "multirama" που γραφει TW7 EAA-89. Μετά απο ψαξιμο βρηκα οτι ειναι ADVENT 5401. Το προβλημα μου ειναι οτι ξαφνικά τραβηξα καταλαθος το καλωδιο που ηταν πανω στο λαπτοπ και απο τοτε δεν ανοίγει με το ρεύμα. Συνηθως το δουλευω χωρις μπαταρια πανω. Επειδη τοτε ετυχε να την εχω φορτισμενη την εβαλα και το λαπτοπ δουλεψε μεχρι να αδειασει η μπαταρια. Πριν το ανοιξω το πηγα απο τα multirama και μου ειπαν οτι εχει σπασει το σιδερακι μεσα, πανω στην motherboard και θελει αλλαγη. κοστος : 240 ευρω. Το πηρα απο το multirama και το ανοιξα σπιτι μου. Το σιδερακι πανω στην μητρικη δεν εχει σπασει. Με πολυμετρο μετρησα οτι ρευμα παει σιγουρα μεχρι το βυσματακι πανω στην μητρικη. Δεν ξερω τι φταίει. Υπαρχει κατι που μπορω να δοκιμασω;;Το μοντελο μητρικης ειναι DAOTW7MB8G0 REV G. Την ιδια μητρικη φορανε το Advent 5401 και το Philips 15NB57 EAA-89.Επισης τους ρωτησα εκει οτι αν ειχε παθει ζημια η μητρικη θα δουλευε με μπαταρια, και μου απαντησαν μπορει και να δουλευε. Ισχυει αυτο; Οποιαδηποτε συμβουλη ευπροσδεκτη. Να στε καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGGANIS13 Οκτώβριος 20, 2010 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Ετσι λενε στο service.... αλλαγη μητρικης.... δεν θα κατσει κανεις να το ανοιξει κ να το ψαξει. Οποτε σου λεει αλλαγη μητρικης κ ενα τεραστιο κοστος που σχεδον κανεις δεν την αλλαζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 20, 2010 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Κολλητήρι και ένα καινούριο jack που θα κολλήσεις στη θέση του παλιού και είσαι έτοιμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Οκτώβριος 20, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Κολλητήρι και ένα καινούριο jack που θα κολλήσεις στη θέση του παλιού και είσαι έτοιμος.Φιλε μου το ανοιξα το λαπτοπ αλλα δεν εχει σπασει κατι. Και με πολυμετρο που ελενξα στο βυσμα στην μητρικη παει ρευμα. Πιο μετα θα ποσταρω μια φωτογραφια να δειτε πως ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Οκτώβριος 20, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Οριστε και η φωτογραφια... http://tinypic.com/r/35hhd7m/7Το βυσμα που μπαινει ο φορτιστης ειναι το μαυρο, απο εκει φευγουν τα καλωδια ασπρο και κοκκινο και καταλαηγουν σε αυτο το ασπρο βυσμα πανω στην μητρικη. Εγω μετραω στο βυσμα το ασπρο απο την πλευρα που βλεπετε και περνω σωστες τασεις. Κανω σωστα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 20, 2010 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 πολύ μπερδεμενα τα λες......πως γίνεται ενώ τράβηξες το καλώδιο να μην έσπασε/στράβωσε τίποτα και να παίρνεις σωστές τάσεις στο σημείο που λες....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Οκτώβριος 20, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Ναι ξεχασα να αναφερω οτι εσπασε το βυσμα απο τον φορτιστη και πηρα αλλον. Αλλα απο το λαπτοπ βυσμα φαινονται ολα οκ. Ο φορτιστης που πηρα ειναι για πολλες χρησεις και δουλευει σε διαφορα Volt και απο την μανα του ειναι ρυθμισμενο στο 19V . 19,20V μετραω σε αυτα τα σημεια. Εκει που πελαγωνω ειναι οτι αυτη την στιγμη δεν ξερω που αλλου να μετρησω να δω αν παει ρευμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 20, 2010 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 δε σημαίνει οτι επειδή του βαλες τα σωστά βόλτ ο no name all around charger θα έχει και τα απαραίτητα A για να ξεκινήσει το λάπτοπ.δοκίμασε να φτιάξεις το βύσμα του παλιού φορτιστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Οκτώβριος 20, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Και αυτο το δοκιμασα και για να μην κανω δοκιμες με τον παλιο χαλασμενο φορτιστή, πηγα με το λαπτοπ σ'ενα αλλο καταστημα multirama και το δοκιμασαμε εκει αλλα τπτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JeRiChO Οκτώβριος 20, 2010 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Μπορεις να δοκιμασεις να αλλαξεις το power jack (το βυσμα που κουμπωνει ο φορτιστης με τα 2 μαυρα και 2 κοκκινα καλωδια) Ενδεικτικα ADVENT 7111 8315 7093 QT5500 5401 EAA-89 QC430 DC JACK on eBay (end time 05-Nov-10 10:26:27 GMT) Συνηθως τα power jack εχουν ενα καθετο καρφι και ενα λαμακι(εκει που καταληγουν τα κοκκινα καλωδια στην περιπτωση σου)κανε εναν ελεγχο στο λαμακι μηπως εχει στραβωσει προς τα κατω και δεν κανει επαφη. Τελος νομιζω την ταση την μετρας με ενα κοκκινο και ενα μαυρο(γειωση). Θυμησου ομως οτι κανεις απο εμας δεν φερει ευθυνη αν χαλασεις κατι στο laptop σου στην προσπαθεια να δοκιμασεις κατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Οκτώβριος 20, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Φιλε μου δεν εχει προβλημα το jack γιατι ελεγχω πιο μετα απο αυτο με πολυμετρο και η ταση ειναι ακεραια, ειναι ιδια με αυτην αν μετρησω στην εξοδο του μετασχηματιστη.Παντως αν γνωριζετε αν μπορω να βαλλω και καποιο αλλο μοντελο μητρικης επανω μου το λετε για να ψαξω να βρω, γιατι ψαχνω με το δικο του ακριβως αλλα στο ebay βρισκω μονο χαλασμενες να πουλανε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGGANIS13 Οκτώβριος 21, 2010 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 Παντως αν γνωριζετε αν μπορω να βαλλω και καποιο αλλο μοντελο μητρικης επανω μου το λετε για να ψαξω να βρω, γιατι ψαχνω με το δικο του ακριβως αλλα στο ebay βρισκω μονο χαλασμενες να πουλανε.Λιγακι δυσκολο μου ακουγεται αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Οκτώβριος 21, 2010 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 Από τη στιγμή που μετράς σωστή τάση στα pins του βύσματος πάνω στη μητρική, τότε δεν έχει πρόβλημα ούτε το βύσμα ούτε το εσωτερικό καλώδιο.Επίσης και λάθος pins να πολυμετρήσεις θα σου βγάλει τη τάση με μείον ( - )...οπότε είναι το ίδιο.Το σημαντικό είναι τα Amp παλιού και νέου φορτιστή να είναι σχεδόν ίδια (αν είναι λίγο παραπάνω ο καινούριος δεν μας πειράζει...το αντίθετο θα δημιουργούσε πρόβλημα).Από 'κει και πέρα κάνεις δοκιμές.1)τα leds ανάβουν καθόλου ?2)Επειδή στη φώτο βλέπω ότι δεν έχεις βγάλει τη μητρική από το κάτω σασί ,τσέκαρε λίγο μήπως έχει φύγει καμιά βίδα και βραχυκυκλώνει πουθενά.3)δοκίμασε να το ανοίξεις χωρίς μνήμη/δίσκο/cpu & βγάλε και τη μπατάρια του biosΑύτα για αρχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Οκτώβριος 21, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 Ευχαριστώ Jumex για το σχολιο σου... θα το βγαλω εντελος απο την βαση και θα κανω αυτα που ειπες και θα ποσταρω.Οσον αφορα το πρςτο ερωτημα σου με την μπαταρια επανω κουμπωμενη που παλια αναβε ενα πορτοκαλι φωτακι οταν ηταν στην πριζα τωρα δεν αναβει τπτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Οκτώβριος 21, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 Δοκιμασα οσα μου ειπες. καμια τυχη. Οταν το ειχα λυμμενο και στο ρευμα μετρησα το βυσματακι οπου συνδεονται τα ηχεια και απο εκει επερνα καποια βολτ. Δεν ξερω αν σημαινει κατι αυτο, παντως το αναφερω. Οποια αλλη προταση ευπροσδεκτη.Επισης να σου υπενθυμισω jumex οτι μολις το παθα αυτο που δεν δουλευε με το ρευμα κουμπωσα την φορτισμενη μπαταρια και λειτουργησε χωρις κανενα προβλημα μεχρι να εξαντηλθει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Οκτώβριος 21, 2010 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 Φίλε μου δεν κάνει το τροφοδοτικό.... το έχω συναντήσει πολλές φορές σε λαπτοπ φίλων συγκεκριμένα φίλος με hp έχει παρει 2-3 τροφοδοτικά απο ebay και δεν κάνει κανένα! οταν δοκιμάζει του φίλου του τον HP δουλεύει κανονικά... κατι παίζει με τα amper που είπαν και πιο πάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Οκτώβριος 21, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 Με πολυμετρο πως θα μετρησω τα αμπερ του φορτιστη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Οκτώβριος 21, 2010 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 Θες αμπερόμετρο...ασ΄το Ετσί κι αλλιώς τα στοιχεία που θες τα έχεις.Τσέκαρε τα specs του τροφοδοτικών (πρέπει να γράφουν και Amp) καθώς και του laptop (αυτοκόλλητο από κάτω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Οκτώβριος 21, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 3.42A θελει το λαπτοπ 3.75Α δινει ο φορτιστης. Νομιζω οτι λιγο παραπανω ειναι καλο, το λιγοτερο νομιζω θα προξενουσε προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Οκτώβριος 21, 2010 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 3.42A θελει το λαπτοπ 3.75Α δινει ο φορτιστης. Νομιζω οτι λιγο παραπανω ειναι καλο, το λιγοτερο νομιζω θα προξενουσε προβλημα. Αν είναι όλα στα 19v θα έπρεπε να παίζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.