giantdi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2010 Καλησπέρα παίδες,Έχω στήσει ένα RAID0 με 2x Samsung F3 500GB. Στην αρχή επειδή βιαζόμουν σύνδεσα τους 2 δίσκους εξωτερικά στα e-Sata και δημιούργησα το RAID κάνοντας στην συνέχεια και εγκατάσταση των Windows.Μέχρι εδώ όλα καλά.Σήμερα άνοιξα το case για να τους βάλω μέσα αλλάζοντας τα καλώδια από τα εξωτερικά e-Sata με τα εσωτερικά Sata που βγάζει η μητρική.Ανοίγω όμως το pc και δεν εντοπίζει το RAID για να μπουτάρει! Δοκίμασα να κάνω αλλαγές στις ρυθμίσεις του BIOS αλλά τίποτα.Μήπως επειδή μετέφερα τους σκληρούς από τα εξωτερικά e-Sata στα εσωτερικά Sata της μητρικής έσπασα το RAID?Μπορώ να το επαναφέρω?Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω? Η μητρική μου είναι η Gigabyte X58A-UD7 με περασμένο το τελευταίο BIOS. Αναμένω τις απαντήσεις σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Οκτώβριος 19, 2010 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2010 Μήπως τα e-sata είναι σε άλλον controller? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giantdi Οκτώβριος 20, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Ναι, τα eSata είναι σε άλλον controller και τον άλλαξα όταν έβαλα εσωτερικά τους δίσκους κάνοντας RAID τον controller των Sata της μητρικής αλλά τίποτα.Μήπως πρέπει να ξαναδημιουργήσω το RAID ή θα χαθούν τα δεδομένα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 20, 2010 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Εννοειται οτι το raid εσπασε, αλλαζωντας controller.Αν ξαναδημιουργησεις το raid τα δεδομενα θα χαθουν.Συνδεσε παλι τους δισκους στα e-sata, παρε backup τα δεδομενα.Στησε τους δισκους στον εσωτερικο raid controller, φτιαξε το raid και κανε restore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Οκτώβριος 20, 2010 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 καλα, ναι αυτο που εκανες ενοειται οτι δε θα δουλευε....τι το περασες...δεν κανεις οτι θελεις με το raid...To "σπανιο" θα ηταν να δει αμεσως το raid σου στον αλλο controller και να δουλεψει...Κανε αυτο που λεει ο jax, βαλτα παλι στο e-sata, παρε backup Οτι χρειαζεσαι, και στησε το raid απο την αρχη στον νεο controller... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giantdi Οκτώβριος 20, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Ευχαριστώ πολύ παίδες για τις απαντήσεις σας...αυτή ήταν η λύση!!! Απλά πίστευα πως αν έκανα enable τον controller των εσωτερικών Sata της μητρικής δεν θα έσπαγε το RAID, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν γίνεται απ' ότι κατάλαβα και έπρεπε να το ξαναστήσω απ' την αρχή. Και κάτι ακόμα, έτρεξα στο HD Tune το RAID με τους 2x Samsung F3 500GB και είχα average 140 mb/sec, λίγο δεν είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
τακης Οκτώβριος 20, 2010 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Και κάτι ακόμα, έτρεξα στο HD Tune το RAID με τους 2x Samsung F3 500GB και είχα average 140 mb/sec, λίγο δεν είναι?Λίγο μου φαίνεται....130mb έχω εγώ με έναν wd640 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 20, 2010 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Ευχαριστώ πολύ παίδες για τις απαντήσεις σας...αυτή ήταν η λύση!!!Απλά πίστευα πως αν έκανα enable τον controller των εσωτερικών Sata της μητρικής δεν θα έσπαγε το RAID, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν γίνεται απ' ότι κατάλαβα και έπρεπε να το ξαναστήσω απ' την αρχή. Και κάτι ακόμα, έτρεξα στο HD Tune το RAID με τους 2x Samsung F3 500GB και είχα average 140 mb/sec, λίγο δεν είναι? Εγκατεστησε τους τελευταιους IRST (Intel Rapid Storage Technology drivers, version 10.0.0.1043) αφου πρωτα τους κατεβασεις απο το site της Intel. Μετα την πρωτη επανεκκινηση, ανοιξε το προγραμμα και πατα στο tab manage. εκει θα δειχνει το Raid0 σου. Μεσα στο παραθυρο θα εχει μια επιλογη που θα λεει Write Back Cache disabled. Κανε το enable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.