andreas19 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2010 καλησπερα παιδες,θα ηθελα,για αλλη μια φορα,τα φωτα σας.πηγα και πηρα το καλοκαιρι σε εναν φιλο ενα νετμπουκ toshiba και εναν σκληρο εξωτερικο 3.5''.καλα μεχρι εδω..βαζει τα αρχεια του στον σκληρο,παιρνει και το νετμπουκι και πανε βολτα σε παραλιες, μονα τους..εκει που γυριζει λοιπον το βραδυ στο σπιτι,μαλλον η αρκετη ωρα στον ηλιο εφταιγε..,παει να βαλει το τροφοδοτικο του λαπτοπ στο..λαπτοπ για να το φορτισει(εμ που αλλου θα μου ελεγες?)αλλα ελα που εβαλε το τροφοδοτικο του λαπτοπ στον σκληρο δισκο!μου εξηγησε πως ειχαν ιδιο βυσμα..εε δεν ηθελε και πολυ.Μεσα σε κλασματα του δευτερολεπτο..μπαμ και κατω!Μας αφησε ο σκληρος χωρις να μας χαιρετισει κιολας.ποιο ειναι το ηθικο διδαγμα?να προσεχετε που βαζετε τα .. καλωδια σας!:magic:και παμε και στην κρισιμη ερωτηση..προφανως αν το στειλουμε στο eshop που ειναι αγορασμενο,αν βαριουνται,ισως να το αλλαξουν κιολας,αν και πολυ δυσκολο.Ομως ο φιλος δεν θελει κατι τετοιο!θελει να σωσει απλα τα αρχεια του καπου αλλου..θα βρεθει αλλος σκληρος.Υπαρχει τετοια περιπτωση?απο καμμενο δηλαδη σκληρο να βρεθουν αρχεια?και αν ναι,ποσο κοστιζει και που πρεπει να αναφερθω?περιμενω να με ..φωτισετε!θενκς!
venom7 Οκτώβριος 20, 2010 #2 Οκτώβριος 20, 2010 Βασικά Αντρέα γέλασα με την περιγραφή σου! Στο θέμα μας...έχει ανοίξει και άλλο thread με παρόμοιο πρόβλημα και είχαμε αναφέρει ότι ναι μεν υπάρχει τρόπος,σε κάποιες εταιρείες και ίσως μπορέσεις να πάρεις τα αρχεία αλλά κοστίζει!Και όταν λέμε κοστίζει εννοούμε για άνω των 300e! Άρα...έχετε για βρυσούλες φώτος,vids,τσοντούλες!
yanni Οκτώβριος 20, 2010 #3 Οκτώβριος 20, 2010 Είναι σίγουρο ότι η βλάβη δεν έχει περιοριστεί στην θήκη;
Daytime Dreamer Οκτώβριος 20, 2010 #4 Οκτώβριος 20, 2010 Δωσε πληρη στοιχεια σκληρου δισκου ... τα παντα (IDE ή SATA) και οτι γραφει πανω στο αυτοκολλητο του (μια φωτο θα βοηθουσε) αφου τον βγαλεις απο την εξωτερικη θηκη (βγαινει να υποθεσω)
Azzerki Οκτώβριος 20, 2010 #5 Οκτώβριος 20, 2010 Φιλε μου σου τον αναγνωριζει το pc κα8ολου τον δισκο ή ακρα του ταφου σιωπη?Μου ειχε καει και εμενα ο σκληρος και με ενα προγραμματακι (power data recovery,εχω την εντυπωση) εκανα ανακτηση οποια αρχεια η8ελα.Αλλα το 8εμα ειναι οτι εμενα τον αναγνωριζε σαν δισκο απλα δεν κουνιοταν τιποτα ..Απο οτι 8υμαμαι αν καει η πλακετα μπορει να γινει κατι και με προγρμμα επαναφορας και με αλλαγη πλακετας,δηλαδη να παρεις την δικη σου πλακετα και να την βαλεις σε αλλο ολοιδο δισκο..Τωρα αν καηκε κατι μηχανικο οπως η βελονα σκουρα τα πραγματα..
andreas19 Οκτώβριος 20, 2010 Author #6 Οκτώβριος 20, 2010 επειδη δεν τον εχω στην κατοχη μου,μολις τον παρω θα ενημερωσω κιολας! το μονο σιγουρο που ξερω ειναι οτι ηταν εξωτερικος,3.5'',fujitsu siemens(παλι η siemens μας την εκανε την δουλεια! ) Ηταν σε προσφορα τοτε απο eshop στα 70ευρα αλλα ηταν λιγα και αυτοκτονησε ! Τον σκληρο δυστυχως δεν μπορω να τον βγαλω απο το κουτι του καθως πρεπει να ειναι κολλημενος με καποιο τροπο.ουτε βιδες εχει,ουτε τιποτα!αντιστεκεται ακομα και τωρα..
o polonos Οκτώβριος 20, 2010 #7 Οκτώβριος 20, 2010 Αρχικα ψαξε στο ιντερνετ στοιχεια για την θηκη, ολο και καπου θα βρεις εναν οδηγο για να την ανοιξεις. Αν δεν βρεις κατι σχετικο τοτε βαριοπουλα FTW (αφου δεν λειτουργει ετσι κ αλλιως)Πιστευω οτι απο τα V που εφαγε απλα καηκε η πλακετα της εξωτερικης θηκης και αν εισαι τυχερος ο δισκος ειναι ακομη ζωντανος.
andreas19 Οκτώβριος 20, 2010 Author #8 Οκτώβριος 20, 2010 ελα για να μην μου παραπονιεστε,οριστε ο σκληρος!FUJITSU CELVIN DRIVE D100 1TB - - E-SHOP.GR
gharit Οκτώβριος 29, 2010 #9 Οκτώβριος 29, 2010 Η θηκη αν δεν εχει βιδες ανοιγει με πλαστικες ασφαλειες εσωτερικα.Μονο αν βγαλεις τονσκληρο θα δεις τι παιζει.Μακαρι να καηκε μονο η πλακετα του κουτιου.
andreas19 Οκτώβριος 29, 2010 Author #10 Οκτώβριος 29, 2010 η θηκη ΔΕΝ εχει βιδες και για αυτο αναρωτιεμαι πως να τον ανοιξω..να αρχισω να το κοπαναω ή να το πεταξω απο τον 4ο να δω αν ανοιξει?ιδου η απορια..αλλα προς το παρον λεω να προσπαθησω με κανενα κατσαβιδι..
DS-7- Οκτώβριος 29, 2010 #11 Οκτώβριος 29, 2010 Κοίτα κάπου για ασφάλειες-πιαστράκια όπως είπαν και οι αποπάνω...
schumifer Οκτώβριος 29, 2010 #12 Οκτώβριος 29, 2010 ΚΩλόφαρδεΤΟ εχει κολλητός μου φιλαράκος. Αν είσαι λίγο τυχερός θα τον ανοίξεις μόνος σου και θα δουλεύει ο δίσκος σαν εσωτερικός.Αν είσαι λιγότερο τυχερός τότε θα έχει καεί η πλακέτα. Αλλά επειδή είσαι κωλόφαρδος εξαρχής, θα κανονίσω να τσιμπήσω τον kelvin του φίλου μου και θα ανταλλάξω τις πλακέτες-αν είναι ίδια τα serials!
andreas19 Οκτώβριος 29, 2010 Author #13 Οκτώβριος 29, 2010 ΚΩλόφαρδεΤΟ εχει κολλητός μου φιλαράκος. Αν είσαι λίγο τυχερός θα τον ανοίξεις μόνος σου και θα δουλεύει ο δίσκος σαν εσωτερικός. Αν είσαι λιγότερο τυχερός τότε θα έχει καεί η πλακέτα. Αλλά επειδή είσαι κωλόφαρδος εξαρχής, θα κανονίσω να τσιμπήσω τον kelvin του φίλου μου και θα ανταλλάξω τις πλακέτες-αν είναι ίδια τα serials! δεν ειναι λιγο.. ακατορθωτο να εχουμε τα ιδια serial numbers? αλλα δεν μου λετε,τι να κανω τελικα?? ανοιγω,σπαω τι? Η ..εγχειρηση θα γινει αυριο.. οσον αφορα το να γινει εσωτερικος,καθολου δεν με νοιαζει εμενα,απλα τα αρχεια θελω να σωσω του φιλου. Λεφτα εχει..θα παρει καινουριο!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.