Jump to content

BIOS-ξεχασα τον κωδικο

eternalob

Recommended Posts

Καλησπερα....

εχω ξεχασει τον κωδικο απο το λαπτοπ και θελω να ενεργοποιησω την ρυθμιση για το boot cd,αλλα δεν μω λογω κωδικου του ΒΙΟS.

To laptop ειναι ενα ACER ASPIRE 5732-ZG.

Γνωριζω δυο τεχνικες ονομαστικα ,αλλα δεν τις ξερω στην πραξη....

Μια ειναι να βγαλω την μπαταρια της mobo αλλα επειδη δεν ξερω ακριβως τον τροπο που ανοιγει το λαπτοπ για να δω το εσωτερικο γιατι ισως χρειαζεται να βγαλεις και το πληκτρολογιο(μου ειχε συμβει σε Fujiju-Siemens)...

Η δευτερη ειναι το clear cmos και εδω περιμενω εσας για βοηθεια....

Ευχαριστω!!!

οκ,αλλα εγω τι μπορω να κανω???υπαρχει καποιο προγραμμα.....

προσπαθω να ανοιξω το λαπτοπ,χωρις να ειμαι ειδημων βεβαια αλλα συναντω καπου κοντρα και το ψιλοφοβαμαι...

βοηθεια κανεις???

εδω μαλλον πρεπει να το ανοιξεις, το σημειο για να κανεις reset το bios βρισκετε κατω ακριβως απο τον σκληρο δισκο αν δεν κανω λαθος.....ειναι δυο βελακια προς αντιθετη κατευθυνση, υπαρχει ενα σχετικο pdf της acer για να λυσεις τον φορητο....

ευχατιστω οσους ασχολουνται με αυτο το θεμα.... εχω ψαξει για manual και λοιπα,εχω δει και κατι βιντεο για το πως ανοιγει ενα λαπτοπ,,,ρισκαρεις ομως??αμα κανω μαλα....α???

οποιος βρει κατι σχετικο να το στειλει αν μπορει....

Φίλε μου καλέ νομίζω ότι είναι ακόμη πιο εύκολο για το μοντέλο σου....το jumper για το bios reset/bios remove pass είναι κοντά στα σλοτ των μνημών...

attachment.php?attachmentid=41193&stc=1&d=1287609076

Πολύ αναλυτικότερα μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτό http://www.acersupport.com/acerpanam/Manuals/acer/2009/ServiceGuides/SG_Aspire_5732Z_5332_10192009.pdf από την σελίδα 51 και κάτω μέχρι που να το κάνεις και βίδες !!

post-8723-1416074639,4088_thumb.jpg

το αστειο ειναι το ειχα κατεβασει αυτο το pdf με το manual αλλα δεν το κοιταξα αλλο....(ειμαι λιγο μα....)...

Ευχαριστω παντως!!

οχι φιλε MOS γιατι το ανοιξα για να βγαλω την μπαταρια της mobo και τελικα μου ηρθε φλασια και θυμηθηκα τον κωδικο.....

Παντως απ οτι ειδα υπαρχει εντολη απο το cmd για να κανεις reset τον κωδικο....

δοκιμασα αυτες την εντολη που ανεφερα παρα πανω αλλα δεν τρεχει....τι κανω λαθος?

Cleaning BIOS Passwords

To clean the User or Supervisor passwords, perform the following steps:

1. From a DOS prompt, execute clnpwd.exe

2. Press 1 or 2 to clean the desired password shown on the screen.

The onscreen message determines whether the function is successful or not.

αυτο δειχνει σε εκεινη την σελιδα....

φιλε μου αυτο που λες περι cmd πως θα το κανεις???

αφου ο κωδικος βγαινει κατα το post του laptop και δεν σε αφηνει να bootaρεις απο δισκετα/cd/δισκο, πως θα ανοιξεις το cmd????:getlost:

φιλε δεν ανεφερα πως εχω κωδικο που δεν με αφηνει ουτε καν να μπω στο λογισμικο,ισως να μην ημουν σαφης αλλα...Υπηρχε κωδικος μονο για να μπεις στο Bios...απλα ηθελα να τον βγαλω επειδη τον ειχα ξεχασει....Τον θυμηθηκα ομως και θελω να τον βγαλω και εκτος του να πατησω δυο φορες Enter sto μενου που αλλαζεις τον κωδικο του bios θελω να τρεξω και αυτες τις εντολες απλα για να δω πως ειναι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.