eternalob Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2010 Καλησπερα....εχω ξεχασει τον κωδικο απο το λαπτοπ και θελω να ενεργοποιησω την ρυθμιση για το boot cd,αλλα δεν μω λογω κωδικου του ΒΙΟS.To laptop ειναι ενα ACER ASPIRE 5732-ZG.Γνωριζω δυο τεχνικες ονομαστικα ,αλλα δεν τις ξερω στην πραξη....Μια ειναι να βγαλω την μπαταρια της mobo αλλα επειδη δεν ξερω ακριβως τον τροπο που ανοιγει το λαπτοπ για να δω το εσωτερικο γιατι ισως χρειαζεται να βγαλεις και το πληκτρολογιο(μου ειχε συμβει σε Fujiju-Siemens)...Η δευτερη ειναι το clear cmos και εδω περιμενω εσας για βοηθεια....Ευχαριστω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Οκτώβριος 19, 2010 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2010 Clear cmos (load bios defaults) σε κλειδωμένο με κωδικό BIOS λίγο χλωμό το κόβω να συμβαίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eternalob Οκτώβριος 19, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2010 οκ,αλλα εγω τι μπορω να κανω???υπαρχει καποιο προγραμμα.....προσπαθω να ανοιξω το λαπτοπ,χωρις να ειμαι ειδημων βεβαια αλλα συναντω καπου κοντρα και το ψιλοφοβαμαι...βοηθεια κανεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Οκτώβριος 20, 2010 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 εδω μαλλον πρεπει να το ανοιξεις, το σημειο για να κανεις reset το bios βρισκετε κατω ακριβως απο τον σκληρο δισκο αν δεν κανω λαθος.....ειναι δυο βελακια προς αντιθετη κατευθυνση, υπαρχει ενα σχετικο pdf της acer για να λυσεις τον φορητο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eternalob Οκτώβριος 20, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 ξερεις που μπορω να το βρω αυτο το pdf?αν μπορεις να στειλεις link....παντως απο την acer μου ειπαν μονο με service λυνεται το θεμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Οκτώβριος 20, 2010 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Let me google that for you Link to comment Share on other sites More sharing options...
eternalob Οκτώβριος 20, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 ευχατιστω οσους ασχολουνται με αυτο το θεμα.... εχω ψαξει για manual και λοιπα,εχω δει και κατι βιντεο για το πως ανοιγει ενα λαπτοπ,,,ρισκαρεις ομως??αμα κανω μαλα....α???οποιος βρει κατι σχετικο να το στειλει αν μπορει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Οκτώβριος 20, 2010 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Φίλε μου καλέ νομίζω ότι είναι ακόμη πιο εύκολο για το μοντέλο σου....το jumper για το bios reset/bios remove pass είναι κοντά στα σλοτ των μνημών... Πολύ αναλυτικότερα μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτό http://www.acersupport.com/acerpanam/Manuals/acer/2009/ServiceGuides/SG_Aspire_5732Z_5332_10192009.pdf από την σελίδα 51 και κάτω μέχρι που να το κάνεις και βίδες !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Οκτώβριος 21, 2010 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 Έκανες κάτι ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eternalob Οκτώβριος 21, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 το αστειο ειναι το ειχα κατεβασει αυτο το pdf με το manual αλλα δεν το κοιταξα αλλο....(ειμαι λιγο μα....)...Ευχαριστω παντως!!οχι φιλε MOS γιατι το ανοιξα για να βγαλω την μπαταρια της mobo και τελικα μου ηρθε φλασια και θυμηθηκα τον κωδικο.....Παντως απ οτι ειδα υπαρχει εντολη απο το cmd για να κανεις reset τον κωδικο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eternalob Οκτώβριος 21, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 δοκιμασα αυτες την εντολη που ανεφερα παρα πανω αλλα δεν τρεχει....τι κανω λαθος?Cleaning BIOS PasswordsTo clean the User or Supervisor passwords, perform the following steps:1. From a DOS prompt, execute clnpwd.exe2. Press 1 or 2 to clean the desired password shown on the screen.The onscreen message determines whether the function is successful or not.αυτο δειχνει σε εκεινη την σελιδα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
petroSEXtreme Οκτώβριος 22, 2010 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2010 φιλε μου αυτο που λες περι cmd πως θα το κανεις??? αφου ο κωδικος βγαινει κατα το post του laptop και δεν σε αφηνει να bootaρεις απο δισκετα/cd/δισκο, πως θα ανοιξεις το cmd???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eternalob Οκτώβριος 22, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2010 φιλε δεν ανεφερα πως εχω κωδικο που δεν με αφηνει ουτε καν να μπω στο λογισμικο,ισως να μην ημουν σαφης αλλα...Υπηρχε κωδικος μονο για να μπεις στο Bios...απλα ηθελα να τον βγαλω επειδη τον ειχα ξεχασει....Τον θυμηθηκα ομως και θελω να τον βγαλω και εκτος του να πατησω δυο φορες Enter sto μενου που αλλαζεις τον κωδικο του bios θελω να τρεξω και αυτες τις εντολες απλα για να δω πως ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
petroSEXtreme Οκτώβριος 22, 2010 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2010 okΕγω καταλαβα οτι ειχες βαλει password κατα το ποσταρισμα...:dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.