performer Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2010 καλησπέρα παίδες, ο αισθητήρας μου βρίσκεται σε ψιλό-χάλια κατάσταση, καθώς αλλάζω συνεχώς τους φακούς μου. θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με την αγορά σωστών και δοκιμασμένων υλικών για καθάρισμα του αισθητήρα. πρόσφατα αγόρασα μια μεγάλη φούσκα με φίλτρο οπότε από φούσκα είμαι ok.link τώρα αυτό που θα ήθελα είναι να αγοράσω ειδικό υγρό το οποίο να μην αφήνει υπολείμματα.(νομίζω είχες ποστάρει εσύ Άγγελε ένα, αν μπορείς ξανά-δώστω) και τέλος στικεράκια-είχα αγοράσει μερικά αλλά δεν έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος είχαν μόνα τους πάνω υγρό,οπότε μετά από λίγο καιρό στέγνωναν.αυτό που θέλω είναι λοιπόν να είναι στεγνά και να βάζω εγώ από το ειδικό υγρό. αν έχει δοκιμάσει κανείς ας ποστάρει κανά λινκ από το ebay.. ευχαριστώ εκ των προτέρων P.S Tο thread για όσους δεν το κατάλαβαν, απευθύνεται κυρίως στον Άγγελο Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Οκτώβριος 19, 2010 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2010 Στην ίδια βάρκα και εγώ, περιμένω ένα φτηνό κιτ από ebay για τους φακούς και ψάχνω λύση για τον αισθητήρα. Βρήκα κάτι sensor swabs, 40 λίρες το πακέτο (δε τρελάθηκα ακόμα).Αυτά λένε τίποτα;CCD Swab For SLR Cameras Sensor Cleaning Maintenance - eBay (item 220442815854 end time Nov-18-10 06:37:32 PST) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Οκτώβριος 19, 2010 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2010 Αυτα του ebay τα προτειναν και στο αλλο thread ομως καλυτερα αστα να στεγνώσουν και ριχτους καθαρο οινοπνευμα πριν καθαρισεις τον αισθητηρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
performer Οκτώβριος 19, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2010 Αυτα του ebay τα προτειναν και στο αλλο thread ομως καλυτερα αστα να στεγνώσουν και ριχτους καθαρο οινοπνευμα πριν καθαρισεις τον αισθητηραέτσι αλλά αντί για οινόπνευμα καλύτερα να βάλεις το υγρό στο οποίο αναφέρθηκα πιο πάνω..λογικά θα δώσει ο Άγγελος λινκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
performer Οκτώβριος 19, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2010 βρήκα και στεγνά:6pcs D-SLR Sensor Cleaner CMOS CCD SWAB Width:24mm, Dry - eBay (item 220637352600 end time Nov-11-10 01:11:41 PST) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 19, 2010 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2010 το υγρο που μαλλον θελεις απο τον αγγελο ειναι αυτο.Find ECLIPSE CLEANING FLUID & 4PK SENSOR SWAB TYPES 1, 2, 3 on eBay International Market, with worldwide deals on items in all your top categories(σαν swab θες type 2 =24mm)Tην πρωτη φορα ειχα την τυχη του πρωταρη ..ολα πηγαν ωραια και καλα σχεδον με την πρωτη.Τωρα τελευταια ,σαν πιο ανετος πηγαν ολα αναποδα.Ευτυχως δε κατεστρεψα τιποτα αλλα μια "θεωρητικα" ευκολη δουλεια κρατησε καμμια ωρα με πολλα νευρα και μπινελικια.Δεν υπαρχουν σωστα και δοκιμασμενα προιοντα...μονο σωστοι και δοκιμασμενοι "τεχνικοι".Θεωρησε τα swab αναλωσιμα -οσο δε παει.ΠΑιζει να χρειαστεις ανα καθαρισμο και 2 (και 3 αν ολα πανε στραβα.)Στη δικη μου περιπτωση θα με βοηθουσε αν ειχα και μικρουλια 10mm να καθαρισω τις πλευρες (δεξια αριστερα) αλλα με καμποσο υπομονη/νευρα/μπινελικια τα καθαρισα με τα 36αρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Οκτώβριος 19, 2010 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2010 Τα swabs που λέε ο ο Chroma τα έχω πάρει, όχι τα ίδια, μια άλλη παραλλαγή τους. Το υγρό τους δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Καλύτερα να ανοίξεις ένα, να καθαρίσεις τον αισθητήρα και αφού στεγνώσει να ρίξεις πάνω στο swab ισοπροπυλική αλκοόλη (την ακριβή την άνυδρη από το φαρμακείο 1 ευρώ και κάτι ψιλά τα 100ml). Αυτή ΔΕΝ αφήνει ΤΙΠΟΤΑ από υπόλειμμα. Την έχω δοκιμάσει σε κρύσταλλα με άψογα αποτελέσματα, όχι σε αισθητήρα, αλλά θα την δοκιμάσω σύντομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
performer Οκτώβριος 19, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2010 το υγρο που μαλλον θελεις απο τον αγγελο ειναι αυτο.Find ECLIPSE CLEANING FLUID & 4PK SENSOR SWAB TYPES 1, 2, 3 on eBay International Market, with worldwide deals on items in all your top categories(σαν swab θες type 2 =24mm).δλδ σαν το λινκ που εβαλα αποπανω ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 19, 2010 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2010 σαν μεγεθος ναι ...αγγελος says (said δλδ) οτι αναλογα την ποιοτητα του swab παιζει να σου αφηνει υπολειματα.Δεν εχω την εμπειρια απο πολλα swab οποτε μη περιμενεις να το κρινω περα απο το μεγεθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Οκτώβριος 19, 2010 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2010 Συμφωνό 100% μέ τόν νίκο.Μέ τά ίδια εργαλεία καί εγώ,καί τελικά ΄δεν κατάφερα νά τόν καθαρίσω.Αφού είχα μιά πρώτη βαριά ήττα μέ τά καθαριστικά γιά τά αυτιά καί ισοπροπυλική αλκοόλη,καί αφού πλήρωσα κάτι παραπάνω απο 300 τήν ήττα μου,πήρα τά ίδια μέ τόν Νίκο,2 φορές μάλιστα από 2,τό σετ wet and dry,καί τελικά τόν έκανα χειρότερα.Τά νευρα μου έγινα τόσο τσατάλια πού τήν πούλησα καί πήρα τήν mk2:)Δέν θέλω νά αγχώσω κανέναν αλλά προτείνω πολύ προσοχή καί προπάντων ηρεμία,εάν δείτα ότι δέν τό καταφέρνεται αφήστετα στήν άκρη γιά κάποια ώρα καί τό ξαναπιάνεται πιό μετά μέ ηρεμία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Οκτώβριος 19, 2010 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2010 Ή το γνωστό 20άρι στον επαγγελματία. Δεν το επικροτώ και πολύ, αλλά άμα δεν έχει υπομονή κανείς. Εγώ την τελευταία φορά που καθάρισα τον αισθητήρα μου, 4 swabs χάλασα, το ένα μάλιστα ήταν στεγνό αντί για υγρό, είχε ξεθυμάνει. Τότε δεν είχα ανακαλύψει την ισοπροπυλική αλκοόλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 20, 2010 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 ισοπροπυλικη αλκοολη εχω τοσο πολυ που βαζω και στα νεροπιστολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Οκτώβριος 20, 2010 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Ή το γνωστό 20άρι στον επαγγελματία. Δεν το επικροτώ και πολύ, αλλά άμα δεν έχει υπομονή κανείς. Εγώ την τελευταία φορά που καθάρισα τον αισθητήρα μου, 4 swabs χάλασα, το ένα μάλιστα ήταν στεγνό αντί για υγρό, είχε ξεθυμάνει. Τότε δεν είχα ανακαλύψει την ισοπροπυλική αλκοόλη. κατάλαβα λάθος ή καθαρίζεις και φακούς με αυτό το υγρό; Ιάσωνα, θα σου στείλω 2-3 μπουκάλια να μου γεμίσεις αμα σου περισσεύει Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 20, 2010 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 εγω ιασωνα θα ρθω με τα νεροπιστολα μου ...να παιξουμε κιολας. :triniti: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Οκτώβριος 20, 2010 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2010 Στην πραγματικότητα δεν καθαρίζει δαχτυλιές αυτό το υγρό. Έτσι κι αλλιώς προσέχω και δεν αφήνω δακτυλιές. Αλλά αφαιρεί τέλεια τις σκόνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
photoman Νοέμβριος 10, 2010 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2010 http://www.photozone.gr/product.asp?catid=261Εγώ κατέληξα στο συγκεκριμένο κιτ επειδή τα υγρά τα φοβόμουν λόγω υπολειμάτων που είχα ακούσει ότι αφήνουν. Το βασικό σε αυτό το κιτ είναι ότι βλέπεις ακριβώς στον αισθητήρα αν και τι χρειάζεται καθάρισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Νοέμβριος 10, 2010 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2010 Καλό, αλλά μήπως είναι υπερβολικό για τον απλό χρήστη- χομπίστα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
photoman Νοέμβριος 10, 2010 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2010 Αυτό είναι σχετικό. Πόσες φορές δεν έχουμε πάρει φτηνά φτηνά πραγματάκια που αποδεικνύονται άχρηστα και έχουμε πετάξει τσάμπα τε λεφτά μας. Από την άλλη εξαρτάται και τη χρήση Π.χ για κάποιον που έχει μονίμως κουμπωμένο ένα φακό πάνω και σπάνια θα χρειαστεί καθαρισμό, τότε ναι είναι υπερβολή. Αν είναι να γλιτώνεις κόπο και χρόνο έχοντας αποτέλεσμα (ύστερα από συχνή χρήση) τότε είναι απαραίτητο. Αν υπολογίσουμε π.χ ότι η intersys για τον καθαρισμό θέλει 80€ και αυτό υπερβολή δεν είναι? Το βασικό πάντως είναι ότι με τη λούπα γλιτώνεις από άσκοπες επεμβάσεις στον αισθητήρα. Βρήκα και ένα video από το youtube [ame=http://www.youtube.com/watch?v=Li4eS_5kXxA]YouTube - Lenspen Sensor Cleaning System English[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Νοέμβριος 15, 2010 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Sorry perfomer!!! μολις ειδα το θεμα O NTG σου εδωσε το σωστό link! Προσωπικά , όσες φορές έκανα τον καθαρισμό του αισθητήρα με το πανάκι και 2 σταγόνες υγρό ήμουν ΟΚ Δείτε οδηγίες χρήσης εδω sensorswab Εχει σημασία να γίνουν σωστά οι κινήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.