Jump to content

Ειναι κανεις με forthnet που να βλεπει video stream χωρις κολλημα?

aggelopas

Recommended Posts

Επειδη εκανα υπομονη μια μερα, μια βδομαδα, κανενα μηνα σχεδον τωρα θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιος.

Υπ'οψιν οτι κλειδωνει στα 15000 η συνδεση αλλα βιντεο στριμ σε εποχη 56κ. σαν gifακι που φορτωνει.

Γενικά δεν έχω πρόβλημα, έρχεται και φεύγει το κόλλημα πού και πού...γενικά πολύ σπάνια έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με το vimeo και το dailymotion, ενώ με το youtube τον παίρνει και γέρνει συχνά-πυκνά...

Κι εγώ σε άσχετες στιγμές έχω κολλήματα στο buffering στο youtube. Δεν είναι σε συγκεκριμένες ώρες, ούτε μέρες.

Πέρα τούτου η σύνδεση είναι τζιτζι! κλειδωμένος στα 18000-19000 εδώ και 2-3 χρόνια!:jump:

Για δείτε τι ανκάλυψα βλέποντας σαλεπάκι από ΑΜΑΝ (άσχετο).

YouTube - Broadcast Yourself.

Κάνοντα δεξί κλικ στην μπάρα που δείχνει το χρόνο του βίντεο έχει επιλογή για speed test!!!

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς μετράει, αλλά κάποιος από εσάς θα μας πει κάτι παραπάνω.

Αν και δεν την προτεινω (κυριως γιατι πρεπει να παρεις συγκεκριμενο modem-router για να εχεις τηλεφωνια) εγω που εχω vivodi-on telecoms και κλειδωνει στα 5-6mbps (λογω περιοχης) το youtube παει σφαιρα. 720p βλεπω χωρις σχεδον καθολου cashαρισμα...στα 1080p το αφηνω λιγο.

Εκτος αυτου το πιο σημαντικο ειναι οτι εχει πολυ καλα Pings σε gaming. Εχω δει ας πουμε και 70ms στο wow με το μεγαλυτερο να ειναι στην περιοχη των 200ms κεντρο dalaran να γινεται πανικος.

Forthnet εδω και κλειδωνω πλεον στα 16mbit ...youtube παει σαν 56κ modem ...

Σημ. στο πατρικο που εχω forthnet κλειδωνει περιπου στα 21 αλλα στο youtube οντως τροει κολληματα. Το ιδιο συμβαινει και στο gametrailers...πιο γρηγρο μου ειναι να το κατεβασο και να το δω παρα να το κανω stream.

μιλαω για youtube, vimeo αλλα και αλλα αγνωστα γενικα streaming sites και στο lower quality.

ουτε torrent να ηταν.

throttling η shaping λεγεται?

Και τα 2 είναι δόκιμα, αν και έχουν τις διαφορές τους. Από το wikipedia διαβάζουμε:

Bandwidth throttling is a technique employed in communications networks to manage network traffic and minimize congestion.

[snip]

Similarly, an Internet service provider can use bandwidth throttling to reduce the impact of specific services or applications, such as the BitTorrent protocol, and could also potentially use it to provide preferential bandwidth access to higher priority users at peak times.

Traffic shaping (also known as "packet shaping" or ITMPs: Internet Traffic Management Practices) is the control of computer network traffic in order to optimize or guarantee performance, improve latency[clarification needed], and/or increase usable bandwidth by delaying packets that meet certain criteria. If a link becomes saturated to the point where there is contention (either upstream or downstream) latency can rise substantially. As a result, traffic shaping can be used to prevent this from occurring and keep latency in check.

[snip]

Traffic shaping provides a means to control the volume of traffic being sent into a network in a specified period (bandwidth throttling), or the maximum rate at which the traffic is sent (rate limiting), or more complex criteria such as GCRA.

Ουσιαστικά στο shaping καθυστερείς την αποστολή των πακέτων ώστε να φύγουν πρώτα τα πιο "βιαστικά". Στο throttling περιορίζεις τον όγκο που θα αποσταλεί σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.