Jump to content

spH3RiCal

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω ενα προβληματακι με τα windows 7 απο χθες το πρωι.. Ολα αρχισαν οταν αλλαξα το καλωδιο δικτυου που συνδεει το pc με το router. Μολις το ανοιξα μου βγαζει ενα disk error, press ctrl alt del to restart. Kανω restart και βγαζει ενα μηνυμα i/o error οτι καποια removable συσκευη αποθηκευσης δεν ειναι σωστα συνδεδεμενη - κατι τετοιο. Βγαζω τα παντα απο πισω εκτος τα βασικα και restart, τα ιδια... Καποια στιγμη μου βγαζει ενα mbr problem οποτε λεω εδω ειμαστε.. Παμε για repair. To κανει μια φορα - τα ιδια. Ξανακανω, αλλα δε τελειωνε, 3-4 ωρες τιποτα.. Το κλεινω και ξαναξεκιναω, περνουν 2-3 ωρες, παρε ενα blackout απο τη ΔΕΗ :hang3: . Ερχεται το ρευμα περιμενω κανα μισαωρο να στρωσει, βαζω το dvd με τα 7, αρχιζει να φορτωνει, παρε 2ο blackout...:hang3::hang3: Ε, λεω γ@..τα θα κανω φορματ να τελειωνω. Ομως ειχα μερικες μισοτελειωμενες δουλειες μεσα που χρειαζομουν. Η πρωτη σκεψη ηταν να βαλω το δισκο σε θηκη και να τα σωσω σε αλλο pc. Μετα σκεφτηκα να τον βαλω κανονικα μπας και.. Τον βαζω λοιπον μονο του στο κατεβαστηρι, ανοιγω, και.. ολα οκ :getlost: Βρισκει τις καινουργιες συσκευες κανει εγκατασταση και δουλευει gg. Τωρα κανω το back up μου για να ειμαι σιγουρος αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι αν ειχε καποιο προβλημα η εγκατασταση των windows τοτε δε θα επρεπε να μη δουλευε και σε αυτο το pc? Οχι τιποτα αλλο αλλα το ειχα παρει και αποφαση οτι παω για format και επι τη ευκαιρια ελεγα να τσιμπισω και εναν ssd να γινει σωστα η δουλεια :p Τωρα αυτο με βαζει σε σκεψεις μη φταιει καμια μητρικη και τρεχουμε.. Εν τω μεταξυ επειδη μου φαινοταν περιεργη η ολη φαση με το καλωδιο το κοιταξα λιγο καλυτερα και ειδα οτι ηταν ftp cross :tomato: οποτε υποθετω καποια πατατα εγινε με την καρτα δικτυου..

Η βασικη ερωτηση μου ειναι αν εχει αντιμετωπισει κανεις κατι αντιστοιχο και αν οντως παιζει να ειναι τελικα προβλημα μητρικης, μην παω να δωσω 150ε για δισκο και μου βγει μετα και χαλασμενη μητρικη..

Έλεγξες στο BIOS να δεις από πού bootάρει το μηχάνημα; Γιατί το hdd error κλπ δεν είναι μυνήματα των windows αλλά του bios. Πιθανώς για κάποιο λόγο να ενεργοποιήθηκε η ROM της ethernet, αν είναι εξοπλισμένη με τέτοια η κάρτα, ή να έχασε για κάποιο λόγο τις ρυθμίσεις το bios και να προσπαθεί να bootάρει από άσχετες συσκευές. Αν θυμάμαι καλά η option ROM της ethernet είναι για network bootup.

Οχι κανονικα απο τον hdd επαιρνε.. Αν παιζει καμια αλλη ρυθμιση να κοιταξω που μου διαφευγει, πες μου :)

Update τωρα. Εβαλα το δισκο παλι πισω στο main και ω! εκ του θαυματος δουλεψε. Βεβαα εκαναν ποση ωρα να φορτωσουν τα windows, ο wmp ειχε φαει εμπλοκη και δε δουλευε με τιποτα και μολις εβαλα το καλωδιο δικτυου (το παλιο) στο ρουτερ κολλησαν ολα. Forced restart και ξαναβαζω τους drivers της καρτας δικτυου. Δουλευουν ολα μια χαρα, μπαινει internet, χαιρομαι εγω, παμε για τον wmp λεω. Restart, disk error παλι. Ξανα restart ι/ο error παλι. Βαζω ενα Live cd, δικτυο, ιντερνετ ολα οκ. Ε τα παιρνω παω για φορματ. 1ο φορματ, κανει restart για να τελειωσει την εγκατασταση, ntoskrnl.exe not found κτλ. 2ο φορματ τα ιδια. Διαβαζω καπου οτι μια απο τις αιτιες ειναι η συνδεση με το πληκτρολογιο οποτε το αλλαζω. Παω να κανω boot απο το dvd αρχισε να το μισοδιαβαζει και μου πεταει μια εικονα με χαλασμενα γραφικα μολις αρχισε να φορτωνει τα αρχεια για την εγκατασταση των windows. Ωραια λεω, η το drive επαιξε η το δισκακι. Το βαζω στο αλλο drive, δε το διαβαζε. Τα βγαζω και τα δυο, βαζω ενα αλλο που εχω σε sata (τα αλλα δυο ειναι ide), το διαβασε με λιγο ζορι συνεχιζει το Install παει να φτιαξει τις ρυθμισεις για το πρωτο boot και κολλαει εκει. Τωρα προσπαθω να φτιαξω αλλο δισκακι, κανω και ενα κανονικο format απο το Live cd στο δισκο και βλεπουμε..

Με εφαγε το γ@μοκαλωδιο, με εφαγε...

Η ethernet είναι onboard ε; Χμμμ παίζει να την άκουσε και μαζί της να την άκουσε και η mobo. Βγάλε όλα τα δευτερεύοντα περιφερειακά, συμπεριλαμβανομένου του router και δοκίμασε να δεις τί γίνεται. Αν και πάλι δεν παίξει απενεργοποίησε την ethernet και δοκίμασε πάλι...

Ναι αυτο σκεφτηκα κι εγω αλλα ευτυχως απο οτι φαινεται δεν ισχυει. Τελικα εφτιαξα νεο δισκακι, bootαρε αλλα μετα μου εβγαζε οτι δεν υπηρχε αρχειο για να κανει install :wall: Ευτυχως ομως ο Ερμης του παλιου δισκακιου δεν ηταν αναδρομος σημερα και δουλεψε, τουλαχιστον οταν επρεπε και εκανε κανονικα εγκατασταση (βεβαια μετα που πηγε να το ξαναδιαβασει κατα το boot - ξεχασει την επιλογη απο το bios - δε μπορεσε και κολλησε). Τωρα παει οκ, και η καρτα δικτυου και το pc, αν και δεν εχω βαλει ολους τους δισκους επανω ακομα.

Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι αλλαξα ενα καλωδιο δικτυου και χαλασε το installation των windows, τα drive μου, ακομα και το δισκακι που ειχα στο συρταρι and counting :dance3:

• 4 weeks later...

Προβληματων συνεχεια.. Ξαφνικα μια μερα αρχισε να τρωει κολληματα - κολλαγε ολο το συστημα για κανα λεπτο και μετα επανερχοταν.. Καποια στιγμη οταν το ανοιγω φορτωνει τη repair console κανει repair, restart, την ξαναφορτωνει, ψαχνει και μου γραφει οτι δε μπορεσε να επιδιορθωσει το προβλημα (απο το Log ειδα οτι ηταν 2 sys corrupted - εν τω μεταξυ μου εγραφε οτι τα windows ειναι στον Ι: ενω ειναι στο C: :S ).. Κανω ενα memtest (των windows) ολα οκ οπως το περιμενα. Restart ολα ρολοι :getlost: . Χθες που το ανοιξα μου κανει ενα fail στο post η μητρικη και φορτωνει τα default.. Μπαινει windows κανονικα, κανω και 1-2 restart ακομα ολα οκ. E σημερα που το ανοιξα τρωω αλλη μια repair console και ενα I/O error στο καπακι. Του εκανα ενα restart μπηκε μεν αλλα κολλαει δε..

Δισκο αλλαξα - εβαλα ssd, οι μνημες φαινονται ok, γενικα στα παιχνιδια δεν εχω προβλημα (οταν τρεχει κανονικα) και δεδομενου οτι οταν εκανε το bios reset ειχα βαλει εναν εξωτερικο δισκο πριν του κανω restart με βλεπω για καινουργια μητρικη.. Το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι αν οντος εχει προβλημα με τις θυρες της γιατι οταν εβαλα τον εξωτερικο ηταν ολα μελι γαλα? Μετεφερα τα αρχεια κανονικα, εβγαλα το δισκο κανονικα αλλα στο restart εμπλοκη..

• 2 weeks later...

Kαι συνεχιζω μπας το δει κανενας που εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο..

Ξανα τρωω ενα Ι/Ο error παλι στην ψυχρα - δεν ειχα βαλει κανενα προγραμμα, κανενα h/w, κανενα removable.. To full μηνυμα ειναι unexpected I/O error occured και ο κωδικος 0c00000e9. Οτι εψαξα στο νετ ελεγε για removable usbs κτλ κατι που δεν εχω στον pc. Του κανει ενα restore δουλευει jet - παιχνιδια κτλ κομπλε. Κανω restart τρωω disk error, restart, τα windows δεν εκλεισαν σωστα κτλ επιλεγω να συνεχισει το φορτωμα, I/O error msg, restart, disk error, restart, τα windows δεν εκλεισαν σωστα κτλ επιλεγω να κανει repair, κανει restore, restart, disk error.:shout: Πριν αρχισω να κοπαναω το pc με το ποντικι, λεω ας βγαλω ολους τους δισκους απο πανω. Αφηνω μονο του λειτουργικου (Corsair F60 καινουργιος), disk error, restart, bootmgr corrupted :hang3: . Του αλλαζω θεση πανω στη μητρικη ολα κομπλε. Κανω disk check, ολα οκ, του βαζω και το ssdlife 93% excellent. Βαζω τους αλλους δισκους επανω, gg ολα..

Και ερωτω. Τι σκ@τα γινεται..? Προβλημα καποιου δισκου? Μητρικης? Μπουκωνει απο τους πολλους δισκους (5) ? Εχουν γινει τα windows αχταρμας (win7 x64)? Καλωδια δισκου? Κακα πνευματα? Περιοδος? Κοσμικη ακτινοβολια? Τι? :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.