Jump to content

Το χρηματιστηριο της ATI στις καρτες γραφικων

zpaf

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω τρεις 5870 με τιμη κτισης τα 1000 ευρω.

Σκεφτομενος σημερα αν αξιζει να πουλησω ή οχι με σκοπο την αγορα δυο 6970 αργοτερα ειμαι λιγακι μπερδεμενος.

Θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας.

Ευχαριστω.

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Δεν νομιζω οτι γινεται καποιος να εχει σωστη και σιγουρη αποψη πανω σε αυτο που ρωτας...

Αν δεν εχουμε χειροπιαστες τις 6970 να δουμε την αποδοση τους, ποσο περισσοτερο θα αποδιδει μια 6970 σε σχεση απο τον προκατοχο της 5870 και ποσο θα κοστιζει μια 6970..Αν δεν ξερουμε με σιγουρια ολα αυτα δεν νομιζω οτι μπορει να δοθει <<ασφαλης>> απαντηση στο ερωτημα σου...

Οποτε οτι και να πουμε τωρα ψιλοαερολογιες θα ειναι :p

Υ.Γ Παντως πιστευω οτι λογικα παντα μιλωντας, αλλα και παλι χωρις να ειμαι 100 % σιγουρος :hang3: (γιατι αν περισσυ ελεγες καποιον οτι μεσα σε ενα χρονο οι τιμες των 5850-70 οχι μονο δεν θα πεσουν αλλα θα αυξηθουν σημαντικα νομιζω θα σε περνουσε για τρελο:p) οτι αν σκοπευεις να πουλησεις τις 5870 που εχεις θα ηταν προτιμοτερο να το κανεις τωρα γιατι ο ερχομος της νεας σειρας θα σημαινει μειωση τιμων στις ηδη υπαρχουσες καρτες, που σημαινει χαμηλοτερη τιμη μεταπωλησης μιας 5870 αργοτερα...

στην θεσησου θα τις εδινα τωρα γιατι με το που θα βγουν οι αλλες θα χασουν κατα πολυ απο την αξιατους ετσι και αλλιως εχεις μπει στην ιδεα της σειρας 6ΧΧΧ αργα η γρηγορα θα παρεις μια καρτα της σειρας 6ΧΧΧ και παλει τοτε θα πουλησεις τις καρτες σου αλλα τοτε θα εχουν χασει κατα πολυ την αξιατους φαντασου οτι εγω περιμενω την σειρα 6ΧΧΧ και την βγαζω με μια 5750:wall:

@9000+rpm @atego Ευχαριστω για τις αποψεις σας και σιγουρα παντα το ερωτημα σημερα δεν μπορει να εχει σαφη απαντηση αφου δεν εχουμε ξεκαθαρα την εικονα της νεας σειρας.

Σημερα οι 5870 βγαινουν στα φορουμ απο 250 εως 300 ευρω.

Στην δικη μου λοιπον περιπτωση θα εχω μαζεψει απο 750 εως 900 ευρω και υποθετοντας οτι η 6970 θα ερθει απο 400 εως και 500 ευρω δεν ξερω αν πρεπει να παρω το ρισκο σημερα να πω οτι 3x5870 < 2x6970 και να προχωρησω σε πωληση.

@9000+rpm @atego Ευχαριστω για τις αποψεις σας και σιγουρα παντα το ερωτημα σημερα δεν μπορει να εχει σαφη απαντηση αφου δεν εχουμε ξεκαθαρα την εικονα της νεας σειρας.

Σημερα οι 5870 βγαινουν στα φορουμ απο 250 εως 300 ευρω.

Στην δικη μου λοιπον περιπτωση θα εχω μαζεψει απο 750 εως 900 ευρω και υποθετοντας οτι η 6970 θα ερθει απο 400 εως και 500 ευρω δεν ξερω αν πρεπει να παρω το ρισκο σημερα να πω οτι 3x5870 < 2x6970 και να προχωρησω σε πωληση.

Εκτος ομως απο τις επιδόσεις εγω θα σου ελεγα να σκεφτεις και τους drivers!!!

Μεχρι τωρα υπαρχουν πολλα bug για τις 5χχχ που δεν πρόκειται να διορθωθούν λογο της άφιξης των 6χχχ

Οποτε σκεψου το καλυτερα:p

ειναι αυτονοητο οτι ειναι καλυτερη επιλογη...μια 6970 = 1.5 χ 5870...και μην ξεχνας οτι το 2 καρτες crossfire κανει πιο ρεαλιστικο scaling...οποτε...αν μπορεις να το κανεις, καντο...

Kαντο για την ταβλα σου και μονο! Ουτως η αλλως δεν υπαρχουν games που να γονατιζουν τις σημερινες, ποσο μαλλον κ τις επομενες...

Οπως και να το κανεις παντως 2χ6970 θα ειναι απειρος καλυτερες απο 3χ5870, γιατι 2 πυρηνες θα δουλευουν παντα στα games ενω στις 3, ο 3ος κοιμαται.

Την παρασκευή θα ξέρουμε τις τιμές των 6850/6870,οπότε μετά θα μπορείς να κάνεις μια πιο ασφαλή υπόθεση και για την τιμή της 6890.....για την οποία γνωρίζουμε ελάχιστα τώρα,ούτε καν για την ημερομηνία κυκλοφορίας της δεν μπορούμε να πούμε,εκτός αν μου διαφεύγει κάτι..

Το γεγονός ότι έχεις αγοράσει τις 5870 σε καλή τιμή σου δίνει τη δυνατότητα να περιμένεις,καθώς μπορείς να τις πουλήσεις σε τιμή αρκετά κοντά στην τιμή αγοράς τους.

Μην ξεχνάς όμως ότι έχεις να διώξεις όχι μία,όχι δύο,αλλά 3 από αυτές.:p

Εγώ στη θέση σου θα ξεκινούσα να τις δίνω μία μία σταδιακά μετά το launch των 6870.

Εκτος ομως απο τις επιδόσεις εγω θα σου ελεγα να σκεφτεις και τους drivers!!!

Μεχρι τωρα υπαρχουν πολλα bug για τις 5χχχ που δεν πρόκειται να διορθωθούν λογο της άφιξης των 6χχχ

Οποτε σκεψου το καλυτερα:p

Ναι πολυ σωστο αυτο που λες για τους drivers.

Γνωριζεις ομως και εσυ οτι η κατασταση μπαχαλο τις περισσοτερες φορες οφειλεται στο crossfire/trifire και επειδη πιστευω στην κληρονομικοτητα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι αυτες οι ασθενειες θα απαλειφθουν στην νεα σειρα.

ειναι αυτονοητο οτι ειναι καλυτερη επιλογη...μια 6970 = 1.5 χ 5870...και μην ξεχνας οτι το 2 καρτες crossfire κανει πιο ρεαλιστικο scaling...οποτε...αν μπορεις να το κανεις, καντο...

Κοιτα αν ημουν με 2x5850 και με καλη τιμη κτισης τους θα εκανα σιγουρα το βημα για μια 6970 μιας και απο οτι φαινεται θα εχουν παραπλησια ισχυ και πανω απο ολα θα εκλεινα μια καλη αυτο που αναφερω ποιο πανω το προβλημα δηλαδη των drivers σε υλοποιηση crossfire/trifire.

Οπως και να το κανεις παντως 2χ6970 θα ειναι απειρος καλυτερες απο 3χ5870, γιατι 2 πυρηνες θα δουλευουν παντα στα games ενω στις 3, ο 3ος κοιμαται.

Αν ημουν σιγουρος για αυτο που λες θα ειχα βγει ηδη να πουλαω.

Δεν ξερω ομως τι ειναι αυτο που δεν με πειθει ακομη στο να βαλω σε καλυτερη θεση τις 2x6970 σε σχεση με τις 3x5870.

Δεν χρειάζεται να βιαστείς φίλε zpaf..έτσι κι αλλιώς ένα refresh είναι..δεν θα φέρουν καμία επανάσταση στον χώρο..

για να το κατανοησεις φιλε...στα περισσοτερα παιχνιδια θα χεις τα ιδια φπς...αλλου λιγο λιγοτερα, αλλου λιγο εως αρκετα περισσοτερα...αυτο γιατι εχουν καλυτερα MIN fps απο την 5χχχ σειρα...και νεους οδηγους...ΟΜΩΣ...

καθαρα εξαρταται απο εσενα...τι εννοω...η θα κανεις την καρδια σου πετρα και θα περιμενεις τις πολυ καλες 7χχχ, και οχι τις ψευτοκαινουργιες 6χχχ, οπως θα κανω εγω...

ή για να μη χασουν την αξια πωλησης, τις πουλας, και κερδιζεις τα εξης...καινουργιες θυρες και καλυτερο dx11...τοσο απλα...η ολη διαφορα θα ναι κυριως νεες θυρες και καλυτερο dx11...γιατι σε dx9+dx10 δε προκειται να σε περασουν ευκολα...μη ξεχνας αλλωστε οτι οι 2 6970 εχουν και μεγαλυτερη καταναλωση απο τις 3 5870...χαχα... :):tomato:

Kαντο για την ταβλα σου και μονο! Ουτως η αλλως δεν υπαρχουν games που να γονατιζουν τις σημερινες, ποσο μαλλον κ τις επομενες...

δεν υπαρχουν games που γονατιζουν τις σημερινες καρτες? που το βασιζεις αυτο? εχω απειρα παραδειγματα να σου πω...πες μου εσυ ενα που να δικαιολογει την απο ψη σου...και που αν φερεσαι σε μονη-διπλη καρτα η sli/cross?εγω παντως με μια 295 γονατιζω σε 1920χ1080 με 8χ μολις AA σε αρκετα παιχνιδιακια....

μη ξεχνας αλλωστε οτι οι 2 6970 εχουν και μεγαλυτερη καταναλωση απο τις 3 5870...χαχα...

Αυτό είναι τραγικό.

δεν υπαρχουν games που γονατιζουν τις σημερινες καρτες? που το βασιζεις αυτο? εχω απειρα παραδειγματα να σου πω...πες μου εσυ ενα που να δικαιολογει την απο ψη σου...και που αν φερεσαι σε μονη-διπλη καρτα η sli/cross?εγω παντως με μια 295 γονατιζω σε 1920χ1080 με 8χ μολις AA σε αρκετα παιχνιδιακια....

Η αλήθεια είναι πως μόνο κακογραμμένα παιχνίδια όπως το metro μπορούν να γονατίσουν το SETUP του φίλου μας σε πολύ μεγάλες αναλύσεις..η 295 από την άλλη τα πήγε περίφημα στην εποχή της, σε επιδόσεις είναι όσο μία 5870..ο φίλος μας έχει είδη 3...

@csaris Εκτος απο το AvP που το ετρεξα μονο ως benchmark δεν παρατηρησα καποιο παιχνιδι που να κοιμαται ο 3ος πυρηνας. Ισως να φταιει και ο χρονος που εκανα το trifire σε σχεση με τους οδηγους της ati.

@MasterCommander Venisk Σιγουρα η τιμη κτισης με κανει ποιο χαλαρο στο αν πρεπει να τις δωσω ή οχι.

Η λογικη μετα απο ενα χρονο περιπου συμβιωσης με την σειρα 5xxx μου λεει δωστες και παρε μια και μονο 6970 για να σταματησει το παρτι που γινεται σημερα ποιο παιχνιδι ειναι συμβατο με ποιον οδηγο της ati σε crossfire/trifire και παρε τα ρεστα παγωτα :D

Η αλλη πλευρα (ταβλα - τεζααα) ψαχνει να βρει μηπως η σκατζα απο 3x5870 σε 2x6970 πεσει στα ιδια προβληματα που ειχα και πριν με τους οδηγους και ακομη χειροτερα τα νουμερα (fps) πανε προς τα κατω !!!! .

Μαλλον οπως προειπαν καποια παιδια το καλυτερο ειναι να περιμενω τις 6970 να δω τι ψαρια πιανουν και να αποφασισω τοτε για το αν αξιζει ή οχι.

Oταν λεμε σημερινες καρτες εννουμε 5870/5850/480/470/5970. Δεν εννοουμε 295/4870χ2. Αυτες θεωρουνται ξεπερασμενες πλεον.

Η 295 που εχεις ειναι πααααρα πολυ πισω σε σχεση με την 5870 τοσο σε αισθηση οσο και σε fps. Aν π.χ. συγκρινεις 5870 κ 295 στο bfbc2 θα βγαζουν περιπου τα ιδια fps μονο που στη 295 θα τρως stuttering με το κιλο.

Trifire ειχα για ενα χρονο και πριν απο μια βδομαδα εδιωξα τη μια για να παω σε 2χ6970... Ξερω πολυ καλα τι κανουν 2χ/3χ5870.

Παλιο review απο εμενα.

http://www.rapidshare.com/files/371078881/5870_TRIFIRE_REVIEW_by_CSARIS.pdf

@zpaf

Τρεις καρτες ειναι μονο για benchmarks. Σε games ουτως ή αλλος δεν μπορεις να παιξεις χωρις vsync οποτε δεν καταλαβαινεις τη διαφορα.

Στο μονο game που εδινε η τριτη καρτα ηταν στο metro αλλα δεν μπορουσες να παιξεις γιατι ειχε τρελο stuttering.

Στην θεση σου θα πουλουσα τις 2 οσο πιο πολυ ηταν εφιχτο, θα κρατουσα την μια για το τωρινο συστημα και τα λεφτα θα τα φυλαγα για τις επομενες.

Οταν με το καλο θα εβγαιναν θα πουλαγα και την τελευταια οσο πηγαινε και με τα λεφτα αυτα + τα αλλα + διαφορα θα επαιρνα τις καινουργιες.

Ετσι και την δουλεια σου θα κανεις και δεν θα χασεις πολλα λεφτα αν τις κρατησεις ολες.

πολυ καλη ιδεα +1 απο μενα...και με μια 5870 πουλοντας τις 2 και να μεινεις για λιγο καιρο, παιρνεις μετα τις νεες και την πουλας την τελευταια για να ισορροπισεις οικονομικα...:T:

Εχω τρεις 5870 με τιμη κτισης τα 1000 ευρω.

Σκεφτομενος σημερα αν αξιζει να πουλησω ή οχι με σκοπο την αγορα δυο 6970 αργοτερα ειμαι λιγακι μπερδεμενος.

Θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας.

Ευχαριστω.

Από την στιγμή που έχεις ήδη αποφασίσει τι θα κάνεις πριν καν ξεκινήσεις το thread, θα δώσω κι εγώ μια απάντηση. Ναι, πούλα τις όλες και πάρε 2-3-4 καινούργιες. Ουσιαστικά σε ενδιαφέρει να έχεις το "τελευταίο" hardware στον υπολογιστή σου και όχι αν θα χάσεις 50-100-200 ευρώ.

Από την στιγμή που έχεις ήδη αποφασίσει τι θα κάνεις πριν καν ξεκινήσεις το thread, θα δώσω κι εγώ μια απάντηση. Ναι, πούλα τις όλες και πάρε 2-3-4 καινούργιες. Ουσιαστικά σε ενδιαφέρει να έχεις το "τελευταίο" hardware στον υπολογιστή σου και όχι αν θα χάσεις 50-100-200 ευρώ.

Ρε συ ταμτακο πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα οτι εχω παρει αποφαση ; Μπας και εχεις κληρονομικο χαρισμα ; Ελεος δλδ.

Από την στιγμή που ζητάς "τις απόψεις μας", σύμφωνα με το 1ο σου post, δεν καταλαβαίνω τι σε ενοχλεί όταν σου τις δίνουμε. Αυτή είναι η άποψή μου, αυτή σου έδωσα. Αν δεν σου αρέσει, μην την σχολιάζεις. Εσύ μου ζήτησες να σου απαντήσω. Κάτσε σκέψου ποιοι αγοράζουν 3 high-end κάρτες γραφικών και για ποιους λόγους και θα καταλάβεις.

Και κάτι ψιλό off-topic: ιδιαίτερα στον γραπτό λόγο είναι μεγάλη αγένεια η χρήση της λέξης "ρε". Το ρε προέρχεται από το "μωρός", το οποίο ελπίζω να ξέρεις τι σημαίνει. Η κλητική του μωρός είναι μωρέ και για συντομία ρε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.