astrolabos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2010 Καλησπέρα σας. Έχω στα χέρια μου ένα δίσκο ο οποίος περιέχει λειτουργικό σύστημα windows xp ή vista. Ο δισκος προέρχεται από μηχάνημα το οποίο αποδήμησε εις κύριον. Το θέμα είναι ότι το format για να μπει σε νέο μηχάνημα δεν είναι επιλογή, ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε αν είναι δυνατόν να διαγράψω κάποιον φάκελο και να γίνει δυνατή η εκκίνηση του υπολογιστή χωρίς να φάω μπλε οθόνη λόγω αλλαγής motherboard. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Οκτώβριος 16, 2010 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2010 AN υπάρχει η άνεση χρόνου/εξοπλισμού, θα έκανα ενα Acronis True Image/Norton Ghost αρχικά στο δίσκο όπως είναι, και θα δοκίμαζα να ξεκινήσω σε ασφαλή λειτουργία (αυστηρά) με τη νέα μητρική και απεγκατάσταση των οδηγών του IDE/SATA controller.Παρα πολύ πιθανό ότι σε ασφαλή λειτουργία θα ξεκινήσει κανονικά, ΑΝ ΔΕΝ... restore απο το TI/GHOST. "windows xp ή vista" , dual boot είναι? τι μητρική είχε και σε τί μητρική πηγαίνει? εδιτ: επίσης υπάρχει και η επιλογή του True Image Universal restore, που είναι για αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iraklisvel Οκτώβριος 16, 2010 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2010 Συνήθως δεν χάνεις κάτι με το να δοκιμάσεις. Αλλά για να το γλύτωνες, κανονικά θα έπρεπε να απεγκαταστήσεις οδηγούς μητρικής τυολάχιστον και μέσα απο το uninstall. και μετά πάλι δεν θα ήταν τπτ σίγουρο. αν ξεκινήσεις και φας μπλέ οθόνη δοκίμασε να κάνεις επισκευή με το αντίστοιχο δισκάκι windows. υποθέτω δεν θες να χάσεις κάποια αρχεία ή το πχ. σετάρισμα των προγραμμάτων απο την αρχή. ίσως η επισκευή τακρατήσει αλλά το λειτουργικό γενικά θα ... μπλεχτεί πολύ. η πιο σταθερή ελπίδα είναι να μπεί σε μητρική με ίδιο η σχεδόν ίδιο chipset μπας και ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 16, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2010 Βασικά το θέμα είναι ότι το φορμάτ δεν ειναι επιλογή, ο "συγχωρεμένος" υπολογιστής είναι σχετικά παλιός και δεν μπορώ να βρω ίδια μητρική. Σκεφτόμουν ότι αν έσβηνα τον φάκελο στον οποίο βρίσκονται οι οδηγοί ότι θα είναι οκ, και δε θα φάω μπλε οθόνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Οκτώβριος 17, 2010 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2010 Ψάξε εδώ μέσα έχει κάπου αναφερθεί. Σβήνεις φάκελο κλειδιών στη registry και μπουτάρεις και βάζει νέους οδηγούς. Και είχα πει τότε να το κρατήσω αλλά μακακίστηκα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Οκτώβριος 17, 2010 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2010 How to change your motherboard and avoid reinstalling Windows XPWindows 2000 Procedure - Change Motherboard and save operating system Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 17, 2010 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2010 to format που δεν θες να κανεις ..ειναι επειδη εχει σημαντικα αρχεια μεσα...ή επειδη βαριεσαι να ξαναπερνας τα προγραμματα??επειδη μπορεις να βαλεις τα ΧΡ χωρις να χασεις τιποτα απο μεσα...(απλα αντι για εντερ στην εγκατασταση πατας R(το δευτερο ...οχι το πρωτο που σε παει στην recovery console).Aυτο εφοσον τηρησεις καποιες προυποθεσεις και αναγνωρισθει η παλια εγκατασταση.Μολις bootareis απλα βαζεις drivers.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGGANIS13 Οκτώβριος 17, 2010 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2010 Το καλυτερο ειναι να κανεις φορματ αλλα αν δεν θελεις...safe modedriver genius (προγραμμα ειναι αυτο)uninstall driversTo εχω κανει μερικες φορες και επιασε... αρκει βεβαια να μπορει να μπει σε safe mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpapad Οκτώβριος 17, 2010 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2010 Σκεφτόμουν ότι αν έσβηνα τον φάκελο στον οποίο βρίσκονται οι οδηγοί ότι θα είναι οκ, και δε θα φάω μπλε οθόνη.Την μπλε οθόνη την τρως γιατί το kernel (που φορτώνει τα windows) είναι συνδεμένο με το chipset της μητρικής (συνήθως τον controller για τους δίσκους). Δεν υπάρχει κάποιο folder για αυτό.Αν στην παλιά μητρική ήταν περασμένοι ειδικοί οδηγοί για τον controller τότε κάνεις το inplace install από το link του schumifer. Αν όμως στην παλιά μητρική ο controller ήταν σε IDE ή legacy mode τότε απλά βάζεις και τη νέα σε αυτό το mode και ξεκινάς. Τα windows θα ξεκινήσουν κανονικά και θα κάνουν ένα πλήρες scan για αλλαγές hardware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iraklisvel Οκτώβριος 17, 2010 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2010 Το θέμα που υπήρχε εδώ για αλλαγή μητρικής χωρίς να κάνεις φορμάτ δεν ισχύει σε πολλές περιπτώσεις. είναι και λίγο τύχη το ζήτημα. με επισκευή θα κάνει τα windows σαν καινούρια ως προς τα μαμίσια προγράμματα και την αρχική οθόνη αλλά πιθανότατα δεν θα χάσει τα εγκατεστημένα του και τις ρυθμίσεις τους. και τυχόν φακέλους δεδομένων. αλλά είναι λίγο μπακάλικη μέθοδος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 17, 2010 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2010 δεν χανει τιποτα απο δεδομενα και φακελους.Σιγουρα ομως καποια προγραμματα θα θελουν παλι εγκατασταση (πχ office).Kαι δεν ειναι θεμα τυχης...απο ενα σημειο και μετα το εκανα χωρις να παιρνω image. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 17, 2010 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2010 αν μπει σε safe mode και μετα device manager κ κανει unistall ολα τα controllers? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasdriver Οκτώβριος 17, 2010 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2010 και εγω που εχω αλλαξει μητρικες κ εχω αφησει τον παλιο δισκο επανω σε δυο διαφορετικες μητρικες δε ειχα καποιο προβλημα οπως αναφερει κ ο ΝTG παραπανω....απλα μπες μια σε safe mode και κανε unistall τους παλιους πριν μπεις κανονικα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 17, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το πρόβλημα είναι ότι η μητρική που είχε το δίσκο πάνω μας άφησε χρόνους, άρα δεν γίνεται να μπω ούτε σε safe mode ή να απεγκαταστήσω από device manager τους οδηγούς.Η μητρική ήταν μια asrock 4CoreDual-Vsta Rev 1.0 με Via chipset. Δεν είναι αρχαία, αλλά δε τη λες και καινούργια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petroSEXtreme Οκτώβριος 17, 2010 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2010 Aγορινα στο stock toυ προμηθευτη μου χτες ειχε μια δυο τετοιες χωρις παρελκομενα...Αμα δεν βρεις λυση στειλε ενα πμ να σου παρω μια και να στη στειλω....:dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGGANIS13 Οκτώβριος 17, 2010 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2010 safe mode στην καινουργια μητρικη που θα βαλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 17, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2010 Το έχω δοκιμάσει αλλά και πάλι μου σκάει μπλέ οθόνη όταν φορτώνει λειτουργικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 17, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2010 Αυτό ψάχνω. Ποια αρχεία όμως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 17, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2010 βασικά σκεφτόμουν για το /windows/system32/drivercache, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι μόνο αυτό, πρέπει να υπάρχουν και άλλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpapad Οκτώβριος 18, 2010 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2010 Το έχω δοκιμάσει αλλά και πάλι μου σκάει μπλέ οθόνη όταν φορτώνει λειτουργικό.Λόγω kernel.Δοκίμασες με legacy τον controller του SATA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.