Jump to content

Κρυφός φωτισμός...

venom7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα guys!

Έφαγα φλασιά και σκέφτηκα να βάλω κρυφώ φωτισμό στην οθόνη μου!

Τι εννοώ?

Πιο αναλυτικά...έχω μια LG 27" και είναι τοποθετημένη με βάση πάνω στον τοίχο.Σκέφτηκα να βάλω από πίσω από την οθόνη και να χτυπάει-αντανακλά στον τοίχο ο φωτισμός και έτσι να διαθλάται και να διαρέεται ομοιόμορφα το φως περιμετρικά της οθόνης.

Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου για το τι χρειάζομαι και πως να το κανω και εδώ είναι που χρειάζομαι τα φώτα σας ρε παίδες!

Ενδιαφέρομαι για μπλε φωτισμό αλλά επίσης επειδή το pc-κουτί είναι κάπως μακριά,δε θα ήθελα σύνδεση με molex αλλά με μπρίζα.

Τώρα δεν ξέρω τι να βάλω(ταινία περιμετρικά ή cathodes) και από που μπορώ να βρω!

Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρω για τον χρόνο σας!

edit

Σόρρυ αν το θέμα δεν είναι στο κατάλληλο σημείο αλλά αυτό υπέθεσα!

Χωρίς να το εχω ψάξει, νομίζω θα ηταν καλα να αγοραζες 1-2 μετρά led stripe και να τα συνδέσεις με πηγή συνεχούς ρεύματος (μετασχηματιστή) στα 12V.

Αν γίνεται αυτο ειναι εύκολο να το κάνεις.

Χωρίς να το εχω ψάξει, νομίζω θα ηταν καλα να αγοραζες 1-2 μετρά led stripe και να τα συνδέσεις με πηγή συνεχούς ρεύματος (μετασχηματιστή) στα 12V.

Αν γίνεται αυτο ειναι εύκολο να το κάνεις.

Γίνεται και το έχω δει και απο κοντά και είναι και πολύ ωραίο μάλιστα :T:

Λοιπόν αυτό που σκέφτηκες εγώ το έχω κάνει πριν 2 χρονια περίπου και το έχω ακόμα γιατί είναι πολύ ξεκουραστώ στα ματια ..

Έχω χρησιμοποιήσει 4 cathodes λάμπες οι 2 πάνω κάτω και οι άλλες 2 δεξιά αριστερά συνδεδεμένες μεταξύ τους και περνούν από ένα molex.

Όταν ανοίγει το pc ανοίγουν και αυτές.

Τώρα εσύ αν θες να το κανεις με 220V πάρε μετασχηματιστή όπως σου είπε καιο DimaN.

Να προσθέσω ότι τα led strip είναι αρκετά ακριβά για να τα χρησιμοποιήσεις, με τα cathode θα κανεις σχεδόν ίδια δουλειά με λιγότερα χρήματα.

Led strip χαλαρα, λεντοταινια ελληνιστι. Χρωμα θερμο λευκο ή RGB να κανεις οτι σου καπνισει ;)

3 ποιοτητες, διαλεγεις κ παιρνεις:

4,8Watt/meter στα 9-10ε το μετρο περιπου

7,2Watt/meter στα 14-15ε το μετρο περιπου

14,4Watt/meter στα 25ε το μετρο περιπου

12VDC, το βαζεις σε ενα molex κ εισαι οκ.

Noμιζω στα 4,8W ειναι μια χαρα για τη δουλεια που το θες κ με 2 μετρα υπερκαλυπτεσαι.

Απο μαγαζι με ηλεκτρολογικο υλικο παρατα, συνηθως καλυτερες τιμες.

Παίδες σας ευχαριστώ ειλικρινά πολύ όλους σας για τις απαντήσεις σας και την βοήθειά σας!

Έχω όμως κάτι ερωτήσεις σχετικά με αυτά που μου είπατε...

1)μετασχηματιστή που μπορώ να βρω?Μπορείτε να μου προτείνετε κανέναν που να μου κάνει και να μου δείξετε?

2)Οπότε παίρνω κανονικά είτε ledοταινίες είτε cathodes που βάζουμε στα pc και τα συνδέω στο μετασχηματιστή ή είναι διαφορετικές αυτές οι ταινίες και οι κατθόδοι?Μπορείτε να μου δείξετε παρακαλώ?

3)@samael

αυτό με τα watt δεν το πολύ έπιασα τι παίζει!όσο πιο πολλά τα watt τόσο πιο έντομο θα είναι και το φως?Που βρίσκω?

Αυτά που έχουμε στα pcιά μας τα κλασικά πόσα watt είναι?

Μετασχηματιστές 220V σε 4-pin molex 12V:

http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p5289_Innovatek-external-power-supply-20W-12V.html

http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p8105_Phobya-external-PSU-230V-to-4Pin-Molex-24-Watt-including-Euro-UK-plug.html

Νομίζω έχει ο Γιώργος - μπορείς να δεις εκεί από κοντά.

Τα ledstripes και cathodelights είναι τα κοινά για pc. Έχει το Aquatuning.

Και κάτι ακόμα...

Πως μπορώ να ενώσω τις ledοταινίες μεταξύτους ή τα cathode lights αφού όταν παίρνεις ο μετασχηματιστής που έχουν μέσα μπορεί να ενώσει μέχρι και 2 leds?

Γιάννη, από ότι βλέπω στην ισχύ είναι η διαφορά.

Το ένα έχει ελαφρώς περισσότερη ισχύ από το άλλο.

Βέβαια για χρήση σε ledstripes αυτό δεν έχει σημασία.

Σε καλύπτει άνετα και το μικρό.

Θα είχε νόημα αν ήθελες να συνδέσεις κάτι ενεργοβόρο, πχ μια D5.

ΟΚ!Σε ευχαριστώ πολύ!

Και πως μπορώ να συνδέσω πάνω από δύο cathode lights ή ledοταινίς μεταξύ τους?

Με + και - τι εννοείς πως?

Στις απολήξεις των cathodes μετά τους μετασχηματιστές σου βγάζει κόκκινο μαύρο κίτρινο μαύρο.

E αυτά τα συνδέεις μεταξύ τους με κολλητήρι και στο τέλος του καλωδίου ενώνεις ένα molex.

Οπότε με πατέντα!

Σαφώς με πατέντα :p εκτος αν βρείς 2 θηλυκά να βγάζουν σε ένα θηλυκό molex για να κανεις την δουλειά σου..

@Γκόγκο είναι πολλά τα λεφτά :p (imo)

Eν ολιγης Venom, πας σε ενα μαγαζι ηλεκτρολογικου υλικου κ ζητας 2m ταινια λεντ 12v 4,8w/m κατα την αποψη μου σε θερμο λευκο χρωμα ή rgb.

Aν παρεις θερμο λευκο δε χρειαζεσαι τπτ αλλο, μονο λιγο καλωδιο (0,75mm παχος ειναι υπεραρκετο) για να κανεις τις συνδεσεις με το μολεξ.

Αν πας σε rgb θα χρειαστεις κ ενα rgb controller τηλεχειριζομενο (>50e), το οποιο τροφοδοτεις απο το μολεξ κ παλι με 12vdc.

Παίδες σας ευχαριστώ όλους θερμά για τις απαντήσεις σας!

rgb τι είναι?

Όσο για το χρώμα,πάω για μπλε όχι για λευκό.

Ίσως γίνεται με splitter με δύο θυλικά σε ένα αρσενικό ή το ανάποδο(ανάλογα τι χρειάζεται),έτσι ώστε τα δύο σετ λαμπών να ενωθούν με το splitter και αυτό με τη σειρά του στο μετασχηματιστή.Σωστά?

Θα πάω αύριο κιόλλας,αν δε βρέχει ελπίζω,σε κάνα δυο μαγαζιά στηνΑθήνα(Φανός νομίζω και ένα ακόμα που δεν θυμάμαι πως λέγεται)και θα κοιτάξω.Αν δε βρω τότε θα πέσει παραγγελία.

Ίσως γίνεται με splitter με δύο θυλικά σε ένα αρσενικό ή το ανάποδο(ανάλογα τι χρειάζεται),έτσι ώστε τα δύο σετ λαμπών να ενωθούν με το splitter και αυτό με τη σειρά του στο μετασχηματιστή.Σωστά?

:T: :clap:

Παίδες σας ευχαριστώ όλους θερμά για τις απαντήσεις σας!

rgb τι είναι?

Όσο για το χρώμα,πάω για μπλε όχι για λευκό.

Θα πάω αύριο κιόλλας,αν δε βρέχει ελπίζω,σε κάνα δυο μαγαζιά στηνΑθήνα(Φανός νομίζω και ένα ακόμα που δεν θυμάμαι πως λέγεται)και θα κοιτάξω.Αν δε βρω τότε θα πέσει παραγγελία.

Πήγαινε σε κάποιο μαγαζί στη στουρνάρι να βρείς κατευθείαν.

Ναι με splitter αλλα το κάθε ζευγάρι λάμπες θα συνδέεται στο δικό του μετασχηματιστή και μετά αυτά βγάζουν σε 2 molex οποτε εκεί βάζεις το splitter σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.