Jump to content

Χρεωστικη/prepaid και paypal + ebay τελωνειο

artenakia

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον θελω βοηθεια .

Θελω να κανω αγορα απο ιμπει για 1η φορα.

Με ενδιαφερει απλα αγορα απο εξωτερικο ,οχι web banking etc...

Τι ειναι το πιο σωστο να κανω.να βγαλω χρεωστικη ή prepaid?

Επισης απο που και ποσα χρηματα απαιτουνται για τη δημιουργια και γεμισμα?

Πια εχει στανταρ συνεργασια με paypal?

Οσον αφορα το paypal , ποσα χρηματα θα μου παρει απο την καρτα για να κανω την συνδεση paypal-καρτας μου?Για καθε αγορα μου θα αφαιρει παραπανω χρηματα ως υπηρεσια?

Τωρα για τελωνειο:

Θα παρω αυτο:

http://cgi.ebay.com/NEW-Zune-HD-16-G...item563fc90ed0

Aμερικη μαζι με εταφορικα USPS βγαινει 140 ευρω ,ενω απο ευρωπη το λιγοτερο 240....

Επειδη θα ναι πρωτη ebay αγορα εχω αποριες για τελωνειο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ ΤΕΛΩΝΕΙΟ?

να θεωρηθει gift refubrished ή τιποτα απο τα 2?

να εχει τιμη πανω 40$ ή λιγοτερο ή να μην εχει τιμη?

να ασφαλιστει με την δυνατοτερη χαμηλη τιμη?

Ο πωλητης μου ειπε οτι μπορει να κανει οτι θελω .Αλλα ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να γλιτωσω τελωνειο?Εστω αν γλιτωσω ,πληρωνω 0 + ή και παλι καποια extra?

Ειναι αληθεια οτι απο 45 και κατω δολλαρια δεν εκτελωνιζονται?

Ευχαριστω για την αναγνωση

Το λινκ σου δεν έχει γραφτεί σωστά. Αν έρχεται εκτός ευρωπαϊκής ένωσης ο πωλητής να σου γράψει πάνω πολύ χαμηλή αξία(10 ευρώ πχ) και μετά απλά ελπίζεις, γιατί δεν είναι δεσμευτικό για τους τελωνειακούς από όσα έχω καταλάβει

Απο εκτος ευρωπαικης ενωσης ειναι κ λιγακι λαχειο.

Εμενα προσφατα μου ειχαν κρατησει refill toner αξιας 200 ευρω περισσοτερο απο 15 ημερες εκει. Μου ελεγαν οτι πρεπει να το στειλουν σε Χημειο για να δουν τι ειναι.

Τελικα με χρεωσαν 82 ευρω και αλλα 22 για να μου το στειλουν με courier.

Συνολο 104 ευρω

οριστε το λινκ:

NEW Zune HD 16 GB Video MP3 Player (Black) 16GB - eBay (item 370437328592 end time Oct-25-10 18:16:37 PDT)

αυτο π με ενδιαφερει να μαθω.ειναι τον καλυτερο συνδυασμο για να εχω περισσοτερες ελπιδες.

να του πω να βαλει gift(εχω ακουσει οτι υποψιαζονται και τα ανοιγουν) η' refubrished(τι παιζει ?)

καλυτερο να μην εχει τιμη πουθενα ή να εχει χαμηλη 25$ πχ?

Ο πωλητης μου ειπε οτι refubrished ειναι καλο και οτι αυτος απλα θα γραψει πανω mp3 player

Σορυ αλλα επειδη εχω λιγο ανγχος για το τελωνειο.

Αμα ειναι επισκευασμενο γραφει πανω τιμη?Και αμα ειναι επισκευασμενο μπορει ινα νομιζουν οτι ειμαι εταιρεια και να μου κοψουν το λοκο?

μαζι με μεταφορικα ειναι 140ευρω.

Στην ευρωπη το χαμηλοτερο ειναι 230 αλλα με διπλασια χωριτηκοτητα.Αξιζει να το ρισκαρω?Οι πιθανοτητες ειναι υπερ μου ή οτι κατσει?

Με USPS υπέρ σου θα έλεγα. Εμένα δεν έχει περάσει ποτέ τίποτα από τελωνείο.

Με USPS υπέρ σου θα έλεγα. Εμένα δεν έχει περάσει ποτέ τίποτα από τελωνείο.

ευχαριστω!εχεις κανει αρκετες αγορες(απο αμερικη)?τι μεγεθη κ τι τιμες?ως τ τα δηλωνες και τ τιμη εβαζε ο πωλητης?

Μικρές αγορές κυρίως, αλλά έχω πάρει και μερικά πιο ακριβά πράγματα. Την προηγούμενη εβδομάδα πχ παρήγγειλα ένα ρολόι ~150-160$ με USPS και δεν πλήρωσα τίποτα. Ποτέ δεν συννενοούμαι με πωλητές, οι περισσότεροι βάζουν μόνοι τους όμως gift, χαμηλής αξίας κλπ.

Το πιο συνηθισμένο είναι να σε βάλουν να πληρώσεις στο ταχυδρομείο απ' ευθείας 3€ που είναι η συνηθισμένη ταρίφα, αν το στείλεις με αντίστοιχη υπηρεσία ταχυδρομείου της χώρας αποστολής. Απόφυγε couriers (UPS, FedEx...). Η τιμή που θα βάλουν πάνω δεν έχει σημασία, εμένα με έχουν χρεώσει για 2 αφίσες των 10€ :getlost:

και αυτό με τα 3€ πάλι λαχείο είναι και το βάζουν όπου θέλουν.

Κατά τα άλλα για αυτές τις αγορές εγώ θα σου πρότεινα prepaid και όχι χρεωστική για μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά. Δεν έχει σημασία ποιας τράπεζας θα είναι, αρκεί να είναι VISA.

Εγώ χρησιμοποιώ την προπληρωμένη της Κύπρου και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν απαιτεί κάποιο ελάχιστο ποσό και το μόνο που κάνει είναι να κρατάει προμήθεια 1€ κάθε φορά που κάνεις κάποια κατάθεση (ανεξαρτήτως ποσού).

Όσο για το paypal δεν κρατάει καμία προμήθεια όταν αγοράζεις. Το μόνο που θα κάνει θα είναι να σου αφαιρέσει 1.5-2€ από την κάρτα για να κάνεις την ενεργοποίηση του λογαριασμου σου και μετά θα στα επιστρέψει.

Η ταρίφα των 3€ που βάζουν τα ΕΛΤΑ δεν είναι επειδή το δέμα κρατήθηκε στο τελωνείο αλλά επειδή έτσι τους αρέσει. Αν τα δέματα των ΕΛΤΑ περνούσαν εκτελωνισμό τότε θα μιλούσαμε για ποσά 50-60€ πχ.

Ο κανόνας ειναι πως οτιδήποτε εκτός ευρώπης αν έρχεται με courrier δεν γλυτώνει το τελωνείο ενώ τα προερχόμενα από ευρώπη περνάνε αμέσως.

Τα ταχυδρομεία ειναι μια λίγο περίεργη κατάσταση.

Όσο για το paypal δεν κρατάει καμία προμήθεια όταν αγοράζεις. Το μόνο που θα κάνει θα είναι να σου αφαιρέσει 1.5-2€ από την κάρτα για να κάνεις την ενεργοποίηση του λογαριασμου σου και μετά θα στα επιστρέψει.

Τσιμπάει στις ισοτιμίες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.