hurin Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2004 Η απορία μου είναι η εξής : τι προβλήματα μας δείχνουν πότε ένα cd recorder είναι στα τελευταία του ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάρτιος 24, 2004 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2004 Πρωτα απ' ολα με το αυτι. Οπως οποιαδηποτε οπτικη συσκευη, ετσι και το CDRW θα αρχισει να κανει οπως το στομαχι μου καθε μερα τετοια ωρα. Δεν εχεις ακουσει το στομαχι μου φυσικα, αλλα το επιασες το point μου. Και φυσικα, οταν αρχισεις να εχεις πιο συχνα απο ποτε "καμμενα" CD στην διαδικασια της εγγραφης... Απο κει και περα, τσεκαρεις το Event log σου και ψαχνεις για συχνα-πυκνα errors που αφορουν την συσκευη σου. Κυριως errors που εχουν να κανουν με reading, access, paging κλπ Κατι σαν αυτο που επαθα προσφατα στη δουλεια δηλαδη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάρτιος 24, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2004 Το computer management που δείχνεις στην φωτο , υπάρχει στα xp ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Μάρτιος 24, 2004 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2004 Αμέ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάρτιος 24, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2004 Αυτό δεν το ήξερα (στο manage αναφέρομαι) !Έχω μερικά event id 51 όπως του φίλου chosen και πολλά event id 11 που τα περιγράφει ως "This problem is typically caused by a failing cable that connects the drive to the computer" . Επίσης υπάρχουν και event id 7 με περιγραφή "The device has a bad block of memory, which Windows attempted to read. The data might be missing or corrupted."Τετέλεσται ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάρτιος 24, 2004 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2004 Αρχική απάντηση από hurin Αυτό δεν το ήξερα (στο manage αναφέρομαι) !Έχω μερικά event id 51 όπως του φίλου chosen και πολλά event id 11 που τα περιγράφει ως "This problem is typically caused by a failing cable that connects the drive to the computer" . Επίσης υπάρχουν και event id 7 με περιγραφή "The device has a bad block of memory, which Windows attempted to read. The data might be missing or corrupted."Τετέλεσται ??? Εχεις μια ελπιδα να ειναι το 1ο (καλωδιο) οποτε και αν ισχυει, την γλιτωσες φτηνα. Αν απο την αλλη, φταιει οντως το CDRW δεν υπαρχει αλλη επιλογη. Και ειναι και ασυμφορο για επισκευη.Παρεπιπτοντως, εισαι σιγουρος οτι τα events αφορουν το CDRW; Γιατι μπορει να ειχες βαλει κανα γρατσουνισμενο δισκακι για διαβασμα, παλι παρομοιο μηνυμα θα επαιρνες.Κανε ενα αλλο τεστ βασικα: δοκιμασε τις δυνατοτητες αναπαραγωγης (reading) του CDιου σου. Παιξε κανα Audio CD, σχετικα δυνατα και προσεχε για ατελειες στο διαβασμα, skips στον ηχο κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Μάρτιος 24, 2004 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2004 Επίσης θα μπορούσες να το ανοίξεις να το καθαρίσεις.. (είμαι σίγουρος ότι θα μείνεις έκπληκτος από το τι θα βγάλεις από μέσα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 24, 2004 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2004 Βάλε ένα Full Writen CD στο Drive , και τρέξε ένα Nero CD Speed ( Full Test ).Το έβγαλε?Τι Access Times , Seek Times έδωσε?Δοκίμασε να γράψεις ένα δισκάσι σε χαμηλή ταχύτητα ( π.χ. 8x )Το έγραψε?Υ.Γ. Πόσες εγγραφές έχεις κάνει περίπου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάρτιος 24, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2004 Δεν υπάρχει κανένα προγραμματάκι ? Κάτι σαν το HDD Τach π.χ. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάρτιος 24, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2004 Δεν είδα το ποστ . Τώρα θα τρέξω το νέρο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάρτιος 24, 2004 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2004 Το drive είναι ένα tea 540w , 40πλης ταχύτητας . Στο νερο φουλ τεστ χρησιμοποίησα ένα 90άρι cd με 1 αρχείο των 798mb . Το νέρο έβγαλε :Starting speed 21.90Average speed 37.70End speed 49.90Random seek time 63ms1/3 seek time 75msfull seek time 128msBurst rate 20mb/s Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάρτιος 24, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2004 Πρέπει να έχω γράψει περί τα 280 cd . Πάντως έχει ακόμα εγγύηση ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 24, 2004 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2004 Δείχνει να είναι ok.Δοκίμασε να κάνεις εγγραφή σε 8x όπως είπα.Αν γράφει σε χαμηλή ταχύτητα , ενώ σε οποιαδήποτε υψηλότερη , κάποια στιγμή πετάει error , ή έχει "χαλάσει" το buffer της συσκευής , ή θες αλλαγή κεφαλής.Οπότε RMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάρτιος 24, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2004 ’ρχισα να ψυλλιάζομαι ότι κάτι πάει στραβά από ένα γραντζουνισμένο cd του παιχνιδιού close combat . Όταν το έβαζα στο cd-recorder , μου κόλλαγε το pc . Στο dvd-rom (pioneer) απλά δεν εννούσε να εκτελέσει το setup . Σε ένα 52χ cd-rom sony όμως , έπαιζε κανονικά !Δοκίμασα να το γράψω αλλά μου έκαωε το cd , άσε που του πήρε καμιά ώρα . Η πλάκα ήταν όταν προσπάθησα να κάνω image στον σκληρό . 6 και πλέον ώρες έκανε το θηρίο !Ένα lg 52x cd-recorder ένος φίλου μου το έγραψε στην εντέλεια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάρτιος 24, 2004 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2004 Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια ! Η αγορά dvd-recorder μπορεί να περιμένει ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.