Jump to content

BOΗΘΕΙΑ!!!..

LordOfRings

Recommended Posts

Πιθανότατα φταίει η mobo.

Εγω και ο ξαδερφός μου , τις πουλήσαμε.

...

αναμένουμε νέα από τους νέους κατόχους... ( προβλέπονται άσχημα )

Εγω δεν ξαναεμπιστεύομαι καμία MSI για AMD CPUs πλέον.

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Δυστηχος πρεπει να επιστρεψω τον επεξεργαστη στον φιλο μου .....

ετσι θα μεινω χωρις pc και χωρις ιντερνετ

Γκαντεμια,,,,,και σημερα ελεγα να παω να παρω isdn modem και συνδεση μαλλον θα αναβληθει....

ευχαριστω για ολλα ....

τα λεμε οταν εχω νεωτερα,,,

Αρχική απάντηση από LordOfRings [Σήμερα, στις 16:29]

E

ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΟΡΕΞΗ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.8 ΑΛΑ ΤΟ ΕΠΑΘΕ ΤΟ ΠΡΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑ 1.7 ΚΑΙ 150FSB

ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕΙΩΝΑ ΤΟ ΜULTIPLIER..EKANA ΠΟΛΑ ΠΕΙΡΑΖΑ ΤΗΝ RAM KAI TETOIA AΛΑ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 3.30 ΤΟ ΓΥΡΙΣΑ ΣΕ 150 ΚΑΙ 1,.7 Ε ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ 3.30 ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ 5.30.. ΕΙΧΑ 2 ΩΡΕΣ ΑΝΟΙΞΕ ΚΛΕΙΣΕ JUMPERAKIA KAI ΤΕΤΟΙΑ.....

Ε μάλλον θα τα έπαιξε η μητρική

Πρόσεχε την μη σου και την cpu που έχεις τώρα πάνω μόλις δεις και την παραμικρή ανωμαλία άλλαξε την (Αν και θα σου πρότεινα να την αλλάξεις από τωρα)

Kaynd , αν δεν το πρόσεξες , η μητρική δεν τα έπαιξε ( αν και έτσι φαίνεται αρχικά ) [ και εγώ όταν το έπαθα αυτό , έτσι νόμιζα αρχικά ]

η μητρική , δεν ξέρω με ποιό τρόπο , κατέστρεψε την CPU ( την δικιά μου , και του LordOfRings ) [ η δικιά μου μάλιστα ήταν 6 μηνών , και λειτουργούσε στην κανονική της συχνότητα ]

Η μητρική δουλεύει μια χαρά ( παρόλα αυτά , την έστειλα και 2 φορές για έλεγχο στην Oktabit ) [ κανένα πρόβλημα δεν βρήκανε ] [ μήπως είναι λειτουργία το να καταστρέφεις CPUs ? δεν βρίσκω καμία τέτοια ρύθμιση στο bios :lol: ]

Lord: Στείλε την μητρική στην Oktabit για RMA ( βασικά έλεγχος θα είναι , αφού θα σου πούνε ότι ήταν εντάξει ) , και ύστερα πούλα την.

Πάρε μια Abit NF7-S rev.2.0 , βάλε τον νέο Athlon XP σου , και κάθησε αναπαυτικά στο PC σου...

εμενα παντως η MICROSTAR MSI K7N2D-L RETAIL δεν μου εχει παρουσιασει καποιο προβλημα.. κατι ασχετο και σορρυ για το off topic.. οταν εχεις βαλει περισσοτερο fsb απο οτι αντεχει η cpu και δεν μπουταρει υπαρχει κανενα πληκτρο που να το πατας η τιποτα τετιο για να μπαινεις μεσα με τις default.. ? οποτε εχω τετιο προβλημα πρεπει να αλλαζω jumberakia...

Δεν μπορώ να τεκμηριώσω το ότι η μητρική δεν λειτουργεί σωστά...

Μπορεί να λειτουργεί μία χαρά!

Απλά αυτό ήταν ένα λογικό συμπέρασμα αφού οι ρυθμίσεις δεν δικαιολογούν την καταστροφή του επεξεργαστή.

Εγω πιστευω οτι μπλοκαρε η μιτρικη επειδη την κουραζα πανω κατω πανω κατω ...και στο τελος μου την εφερε,,,

Ευχαριστω ...

Πίστεψέ με , κάτι ΤΡΕΧΕΙ με αυτές τις μητρικές.

Την άλλη εβδομάδα θα μου έρθει μια ίδια ( K7N2D-L ) , και θα τις κοτσάρω επάνω έναν Athlon XP2500+ ( καινούργιο) , και θα την δουλεύω κανονικά ( κανά 9ωρο την ημέρα ) να δούμε τι θα κάνει.

LordOfRings@Οταν κανεις clear cmos (βγαλε τη μπααρια κ τη πριζα για κανα 10λεπτο) κ βαλε το j10 στο 2-3 (safe mode 100Mhz) στο user mode καθαριζει.Μην αγχωνεσε μια xara ειναι η mobo ;):D;)

μπορει να μην ειναι ειναι για πολλες ωρες ...

εγω την μιση μέρα το εχω ανοιχτό μονο κανα reboot κανω,, αν ειμαι και ολη μερα σπιτι απο το πρωι μεχρι τα μεσανυχτα ειναι ανοιχτο,

και εγω μολις παρω τον cpu mou θα το δουλευω χωρις ο/c xωρις τπτ και αν κανει καμια λαδια παλι θα την πουλησω...

ΩΧ!!! Τι του λετε του παιδου ρε???

Τωρα διαβασα τα παραπανω ποστ.....μονο να τη βαλει φωτια δε του ειπατε να τη βαλει!!!

Την εχω κανα 5-6 μηνες κ δουλευει 10ωρα-16ωρα με 2310-210*11@1,7(τη γλυτωσε απο το folding!!!)

Mη μασας LoR μια χαρα εισαι απλα εχει παραξενο "καθαρισμα"

με κατατρομαξαν ......

δεν μπορω να κοιμηθω,,,,,

σκεφτομαι οτι και αυτος ο cpu θα καει...

δεν προκειται να ξανακανω ο/c ......

Δεν είπαμε ότι θα γίνει και πυρηνική έκρηξη!!!

Σου είπαμε να προσέχεις! Γιατί η ίδια η μητρική σου εμφάνισε προβλήματα όχι για τι ξαφνικά έτσι μας κατέβηκε.

Μα φυσικά υπάρχουν πολλές μητρικές ίδια μάρκα και ίδιο μοντέλο που λειτουργούν σταθερότατα και πολύ αξιόπιστα!

Απλά πάντα υπάρχουν μερικά ελαττωματικά μοντέλα σε όλες τις μητρικές οποιασδήποτε μάρκας και μοντέλου και μπορεί επαναλαμβάνω ΜΠΟΡΕΙ να έπεσες σε ένα ελαττωματικό μοντέλο.

Αντί να τρομάζεις να ψάξεις περισσότερο το πρόβλημα σου και να αναφέρεις περισσότερα στοιχεία.

Γιατί μπορεί να μην έχουμε καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα σου ακριβώς

Εγώ προσωπικά κατάλαβα ότι μετά από πειραματισμούς με το fsb και τις τάσεις του επεξεργαστή σου έγινε η ζημία

Με αυτούς τους πειραματισμούς αν είσαι υπερβολικός είναι λογικό να τα παίξει οποιαδήποτε μητρική.

Αλλά εσύ μας είπες ότι δεν πήγες πάνω από 1,8Vcore και ότι τα fsb που έδωσες ήταν γύρο από τα 150MHz.

Επίσης μας είπες ότι μετά από τους πειραματισμούς το PC δούλεψε κανονικά για λίγο.. και την επόμενη ημέρα ο υπολογιστής σου δεν έδειχνε σημεία ζωής

Αν κάνω λάθος ξεκαθάρισε το.

Οι παραπάνω αντιδράσεις δεν είναι και τόσο φυσιολογικές για την μητρική σου.

Αρχική απάντηση από LordOfRings [Σήμερα, στις 22:24]

με κατατρομαξαν ......

δεν μπορω να κοιμηθω,,,,,

σκεφτομαι οτι και αυτος ο cpu θα καει...

δεν προκειται να ξανακανω ο/c ......

Σαφώς όταν κανείς O/C παίρνεις και κάποιο ρίσκο

Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μη ξανακάνεις O/C απλά έπεσες στην περίπτωση

Θα μπορούσε να συμβεί στον οποιοδήποτε

Δεν πρόκειται η μητρική σου να κάψει τον επεξεργαστή σου στα καλά καθούμενα!

Απλά πρόσεχε περισσότερο αν κάνεις O/C με την ίδια μητρική γιατί ίσως να μη το τραβάει «ο οργανισμός της»

Πρέπει να κοιμηθείς για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση με ψυχραιμία :zzz::cool: :toomuchne :flower:

Fantacid:

Έχω ( είχα καλύτερα ) 2 τέτοιες mobo , καθώς και 2 νεκρούς επεξεργαστές ( πιθανότατα χάρη σε αυτές τις mobo ! ) .Και ένας πελάτης μου ( πολύ τυχερός πελάτης αυτός!!! ) , είχε πάρει την ίδια από εμένα ( αγόρασε μια τέτοια μητρική ) , και έβαλε επάνω ( του έβαλα μάλλον! ) τον XP2600+ που αγόρασε μαζί με την μητρική. Το παιδί δεν ξέρει τίποτα από PC ( μονο Games ξέρει να κάνει setup! ! ! ) [ Φυσικά προς αποφυγήν ζημειών κλείδωσα το BIOS , και πολλές λειτουργίες των Windows ]

Το μηχάνημα δούλευε στα defaults.

Ώσπου μια μέρα μου τηλ , και μου λέει , Bill ούτε μπίπ , ούτε σημάδι ο υπολογιστής...

Τελικά πετύχαμε το 3/3 , άλλη μια CPU νεκρή.

Τώρα είχαμε και τον Lord από εδώ...

Σύντομα κάποιος ακόμα θα εμφανιστεί στο site της MSI...

Επίσης σε μια βδομαδούλα θα μου έρθει μια νέα MSI K7N2D-L για testing purposes.

Ας τολμήσει να νεκρώσει και την καινούργια CPU , και θα γίνει....*****ΟΚΟ‘ΚΔ(_Κ)(....

Και εμένα σταθερά και μια χαρά έδειχνε να είναι η μητρική ( το σύστημα γενικώς ) , μετά από 5 μήνες , μου έδειξε τις διαθέσεις του...

P.S. Είχα και τα γνωστά ΤΡΕΛΛΟ-Προβλήματα της KT4V , καθώς και της KT3-FISR Ultra , οπότε βάζοντας και αυτή στην λίστα... ξανα-πουλάω MSI , ούτε με σφαίρες!

Αρχική απάντηση από kaynd

Εγώ προσωπικά κατάλαβα ότι μετά από πειραματισμούς με το fsb και τις τάσεις του επεξεργαστή σου έγινε η ζημία

Με αυτούς τους πειραματισμούς αν είσαι υπερβολικός είναι λογικό να τα παίξει οποιαδήποτε μητρική.

Αλλά εσύ μας είπες ότι δεν πήγες πάνω από 1,8Vcore και ότι τα fsb που έδωσες ήταν γύρο από τα 150MHz.

Επίσης μας είπες ότι μετά από τους πειραματισμούς το PC δούλεψε κανονικά για λίγο.. και την επόμενη ημέρα ο υπολογιστής σου δεν έδειχνε σημεία ζωής

Αν κάνω λάθος ξεκαθάρισε το.

το pc συνήθως το ειχα με 12,5 *155 αλλα το εχω βάλει και παραπάνω fsb ,vcore παντα λιγότερο απο 1.725... εκεινη την μερα το πηγαινα πανω κατω πανω κατω..αλλα οχι ακραιες τιμες...και ολλες δουλευαν μια χαρα. ε σε μια στιγμη εβαλα fsb 150 vcore γυρω στο 1,7

κανω save κανει reboot και απο τοτε δεν ανοιξε ξανα,,,,

(τωρα μπαινω με το cpu ενος φιλου επισης να ναι καλα το παιδι μου εχει δώσει και την ram του)

Προσοχή στην CPU του φίλου σου ( χωρίς να θέλω να σε φοβίσω / γκαντεμιάσω )

Εγω πάντως δεν θα εμπιστευόμουν τίποτα πλέον πάνω σε αυτή την mobo.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.