Jim P Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2010 Γειά σας και καλημέρα, όπως διαπιστώνετε αυτό είναι το πρώτο μου Post σε αυτή την κοινότητα. Τι με έκανε να μπω στη διαδικασία να εγγραφώ για να ανοίξω αυτό το θέμα;Εδώ και ενάμιση χρόνο ταλανίζομαι απο κολλήματα στο PC μου, τα οποία προβλήματα λύθηκαν απλώς με αλλαξή αρχιτεκτονικής bit του ίδιου λειτουργικού!! αντί λοιπόν να κάτσω να μπω στη διαδικασία να γραφτώ για να σας ρωτήσω για το πως θα μπορούσα να λύσω το πρόβλημά μου και να δούμε τι το προκαλεί πάλευα σα χαζός μόνος μου ώσπου χτες βρήκα τη λύση.Ας τα πάρουμε απο την αρχή, MoBo Gigabyte AM3 socket, CPU AMD Phenom X4 blackbox @3.2, 2+2 Giga Ram DDR3, GPU ATI 4890, HDD ένας 20άρης SSD για βάση λειτουργικού.Όταν είχα στήσει αυτό το σύστημα μόλις είχαν προτοβγεί τα Win 7 RC και το σύστημά μου δούλευε άψογα με τους Vista Drivers.Όταν όμως έληξαν τα RC αγόρασα κανονικά τα Win 7 Home Premium 32άρια. εκεί λοιπόν αρχίσαν τα προβλήματα, κυρίως αφορούσε το flash. στα Stream Video sites (game trailers youtube Κλπ) και κάθε φορά που έκανα κάποιο απλό download αρχείου μέσω browser, το σύστημα κολούσε, freeze, αλλά σταδιακά... σα να πάγωναν τα πάντα αλλά ο κέρσορας του ποντικιού κουνιότανε... μερικά δευτερόλεπτα freeze επανέρχονταν πάλι τα ίδια... άλλες φορές δεν το έκανε, άλλες φορές το έκανε συχνότερα, μία φορά τον μήνα θα είχα Blue Screen of Death... (γιατί μία μόνο φορά);Ρε απο δω ρε απο κει... πάνως κάθε φορά που έβγαιναν νέοι catalyst και τα θεματάκια σε ένα ελλάχιστο ποσοστό βελτιόνωνταν... κάποιοι με συμβούλεψαν για Linux... βαριόμουν, άσε που ποτέ μου δε τα κατάλαβα... ώσπου είπα χτες σχεδόν ένα χρόνο μετά ρε δε βάζω 64μπιτα; και τα έβαλα, και δεν υφίστατε πλέων κανένα πρόβλημα...Πείτε μου ρε παίδες τι σκ@τα συμβαίνει γιατί θα τρελαθώ...:fist:Ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Οκτώβριος 14, 2010 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 πολύ πιθανό και τα 32άρια να ξαναπέρναγες πάλι να ήσουν οκ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim P Οκτώβριος 14, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 πολύ πιθανό και τα 32άρια να ξαναπέρναγες πάλι να ήσουν οκ... Όχι αδερφέ, λες να μην είχα κάνει ένα χρόνο φορματ; άλλωστε για Windows μιλάμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Οκτώβριος 14, 2010 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 το πιθανότερο κάποιος driver ή κάποια app που προκαλούσε τα κολλήματα την έβαλες σε άλλη version λόγω 64bit ή χρονικής συγκυρίας και γλίτωσες... δεν είναι δλδ λογικό να μην παίζουν τα 32bit... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Οκτώβριος 14, 2010 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 Είχες θέμα με drivers. Στάνταρ. edit: Με πρόλαβαν. Βούδας είν' αυτός όμως. : p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim P Οκτώβριος 14, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 το πιθανότερο κάποιος driver ή κάποια app που προκαλούσε τα κολλήματα την έβαλες σε άλλη version λόγω 64bit ή χρονικής συγκυρίας και γλίτωσες... δεν είναι δλδ λογικό να μην παίζουν τα 32bit...Δεν είχα πρόβλημα με τα 32μπιτα, όλα μια χαρά δούλευαν, και τα παιχνίδια, και τα 1080 HD Videos όλα, απλά κάθε φορά που έβλεπα ένα βίντεο στο youtube μόλις άρχιζε να στριμάρει hang το pc!! περνούσαν 3 δευτερόλεπτα συνέρχονταν συνέχιζε το stream... εάν πατούσα παύση έκανε ένα hang κάποιον δευτερολέπτων αλλά μετά όταν συνέρχονταν και με παύση συνέχιζε να φορτώνει το βίντεο απροβλημάτιστα. μόλις το βίντεο φορτώσει όλο τότε δεν ξανακολούσε.Επίσης ήθελα λέμε τώρα να κατεβάσω τους νέους catalyst. πατούσα download κολούσε το σύμπαν, περνούσαν 3,4 δευτερόλεπτα συνέχιζε το download... και με Firefox και με Chrome, Εάν περνούσα το download link στον J Downloader όλα ΤΕΛΕΙΑ κανένα κόλημα...Edit, λογικά σκεπτόμενος κάτι από την σύνθεση μου προκαλούσε τη μανούρα το οποίο δουλέυει καλύτερα στα 64... είτε ο AMD, είτε η ΑΤΙ είτε οι μνήμες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Οκτώβριος 14, 2010 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 Όπως σου είπαν και παραπάνω, δεν έχει σχέση με πρόβλημα των αυθεντικών WinX32. Για να καταλάβεις, δες αυτό που μέχρι πρόσφατα έπρεπε να έχεις τον explorer σε 32-mode για να βλέπεις flash... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Οκτώβριος 14, 2010 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 Κάτι γίνεται με την κάρτα γραφικών και συγκεκριμένα με τους drivers της κάρτας.Πριν κατεβάσεις τους drivers που μας λες, είχες αφαιρέσει τους πιο παλιούς με το Driver Sweeper για να είσαι σίγουρος; Πιθανόν κάποιος από τους παλιούς να έκανε reflict με κάποιον καινούργιο.Αυτό που λες δεν στέκει. Τα 64-bit συνήθως έχουν προβλήματα. Τα 32-bit λειτουργούν πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim P Οκτώβριος 14, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 Πριν κατεβάσεις τους drivers που μας λες, είχες αφαιρέσει τους πιο παλιούς με το Driver Sweeper για να είσαι σίγουρος; Στο μεσοδιάστημα που αναφέρεις από τους Drivers έκανα format πάλι τα 32αρια, άρα τα είχαν φρεσκα φρέσκα... Αυτό που λες δεν στέκει. Τα 64-bit συνήθως έχουν προβλήματα. Τα 32-bit λειτουργούν πάντα. Έλα ντε, γιαυτό και εγώ το έκανα θέμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά:fist: πως είναι δυνατόν τα 64 στη δικιά μου σύνθεση να είναι απίστευτα Stable εν αντιθέση με τα 32... Αναλογίζομαι ώρες ώρες αν είμαι χαζός... ασχολούμε με Η/Υ από 386 με msdos... ερασιτεχνικά πάντα... πάντως έμαθα το μάθημά μου, ποτέ ξανά AMD ποτέ ξανά ATI... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 14, 2010 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 ποτέ ξανά AMD ποτέ ξανά ATI...Γιατί δεν το έβαζες στον τίτλο ώστε να ξέραμε εξ αρχής τον λόγο δημιουργίας του thread?Αν είναι δυνατόν επειδή κολλάει το download με τον browser ΜΟΝΟ να φταίει η κάρτα γραφικών. και με Firefox και με Chrome, Εάν περνούσα το download link στον J Downloader όλα ΤΕΛΕΙΑ κανένα κόλημα...Αν αργεί να πατηθεί κανένα πλήκτρο στο πληκτρολόγιο να υποθέσω ότι θα φταίει το DVDRW που έχεις.............:hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim P Οκτώβριος 14, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 Γιατί δεν το έβαζες στον τίτλο ώστε να ξέραμε εξ αρχής τον λόγο δημιουργίας του thread?Αν είναι δυνατόν επειδή κολλάει το download με τον browser ΜΟΝΟ να φταίει η κάρτα γραφικών. Αν αργεί να πατηθεί κανένα πλήκτρο στο πληκτρολόγιο να υποθέσω ότι θα φταίει το DVDRW που έχεις.............:hang3: Ώπα με παρεξήγησες, ούτε flame κάνω στην AMD ούτε έβγαλα μόνος μου συμπέρασμα, το συμπέρασμα ποτέ ξανά AMD/ATI δεν αφορά το συγκεκριμένο πρόβλημα, τοποθετήθηκα λανθασμένα... Επίσης δεν έβγαλα το συμπέρασμα ότι επειδή κολλάει το download στους browsers φταίει η GPU, αλίμονο... Στο κάτω κάτω την χρονική στιγμή που έστησα το μηχάνημα μόνο η AMD είχε σε καταπληκτική τιμή 4πύρηνο και μόνο η ΑΤΙ ειχε τόσο καλή κάρτα με HDMI output... Και για να γίνω πιό σαφής ποτέ πια ATI κάρτα διότι οι Nvidia έχουν μεγαλύτερη αξιοποίηση στα παιχνίδια (λέγεμε physX) και ποτέ AMD διότι οι τετραπύρινοι τους δεν μπορουν να κοiτάξουν στα ίσια τους αντίστοιχουν "i" της intel anyway, offtopic εντελώς Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Οκτώβριος 14, 2010 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 Ειδικά τώρα που αναμένονται οι bulldozers είναι άκαιρη εντελώς η τοποθέτησή σου. Αν ο bulldozer αποδειχθεί ανίκανος να κοιτάξει τους sandy bridge στα μάτια τότε θα συμφωνήσουμε όλοι απόλυτα μαζί σου στο "ποτέ ξανά"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim P Οκτώβριος 14, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 Ρε παιδιά εντελώς συμπτωματικά έπεσα πάνω στις μνήμες μου στο e-shop Και παρατήρησα το εξής... "H Corsair παρουσιάζει τις νέες μνήμες DDR3 -σχεδιασμένες ειδικά για λειτουργικά συστήματα 64bit-"Λέτε να παίζει κανέναν ρόλο;Link εδώ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554043 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Οκτώβριος 14, 2010 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 Pure marketing trick. Δηλαδή οι άλλες γιατί είναι σχεδιασμένες; Για 32 bit και παίζουν στα 64 από συνήθειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.