Jump to content

Ξαφνικά άρχισε να κολλάει και να κάνει επανεκκινήσεις

nikolasr200

Recommended Posts

Όπως γράφω και στον τίτλο, σχεδόν ξαφνικά άρχισε να κολλάει το pc και να κάνει επανεκκινήσεις ανά ακανόνιστα διαστήματα..πρώτη κίνηση να τρέξω τα διαγνωστικά του σκληρού δίσκου..όλα ok..δεύτερη κίνηση να τρέξω το memtest για κάποιον λόγο με το που πάει να ξεκινήσει το τεστ επανεκινάει..κ.ο.κ..χωρίς να προλαβαίνω να δω αν βγάζει κάποιο error..μήπως η έκδοση 3.5 δεν είναι συμβατή με ddr3?

Επόμενη κίνηση να το πάω στο πλαίσιο όπου το μόνο που διαγνώσανε ήταν ότι η ram έπαιρναν λίγα volt και μου είπαν ότι αφού το διόρθωσαν, μετά το πλάκωσαν σε απανωτά βαριά τεστς με hiren's και άλλα εργαλεία και δεν έκανε κιχ..

Έλα όμως που το πήρα εγώ σπίτι και να σου πάλι τα κολλήματα και οι επανεκκινήσεις..και χωρίς να τρέχω καν καμιά βαριά εφαρμογή, μόνο τον ταπεινό opera..

Επίσης κάτι που παρατήρησα..όταν ξεκινάμε τον υπολογιστή ακούγεται ένα φυσιολογικό μπιπ από το ηχείο του κουτιού..όταν κολλάει και μαυρίζει η οθόνη και πατάω το reset, εκτός του ότι δεν επανεκκινεί και πρέπει να πατήσω το on/off παρατεταμένα, ακούγεται από το ηχείο διαδοχικά αρκετά μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ..

Οι πιο πρόσφατες ενέργειες μου πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα ήταν:

α) φλασάρισμα νέα έκδοση του bios

β) εγκατάσταση λογισμικού-βάση δεδομένων ανταλλακτικών συγκεκριμένης μάρκας το οποίο κανονικά είναι σχεδιασμένο για xp..για την ακρίβεια κατά την πρώτη εγκατάσταση αυτού του προγράμματος έγινε και το πρώτο κόλλημα..τυχαίο?? δεν ξέρω

υπάρχει περίπτωση να μην είναι θέμα hardware αλλά να έχει γίνει αχταρμάς με τα windows?

Μπορεις να τρεξεις και συ ta mini xp απο το hirens

Η να μπεις ασφαλεις λειτουργια για να δεις αν κανει και εκει τα δικα του.

Αν δεν τα κανει ξερεις οτι το προβλημα σου ειναι software

έχω κάνει επαναφορά συστήματος, σε ημερομηνία που πίστευα ότι όλα ήταν καλά..

το λειτουργικό είναι windows 7 64bit

θερμοκρασίες είναι οκ

cpu amd phenom x6

mb msi 880 e45

vga evga 460gtx

ram corsair 2x2gb 9-9-9-4 δε θυμάμαι μοντέλο

χθες έκανα μία "αναβάθμιση" λειτουργικού ουσιαστικά ξαναπέρασα από πάνω τα ήδη υπάρχοντα win7 μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κιχ..ακόμα περιμένω..

Εγώ ξέρω ότι τα απανοτά μπιπ είναι από κάρτα γρσφικών!Ανάλογα και το πως είναι βέβαια,αλλά εκεί πάει σαν μια ακόμη λύση!

Υπάρχουν τεστ για την κάρτα γραφικών? έχει το hiren's?

Μερικές πιθανές λύσεις :

- Βάλε και ξαναβγάλε την κάρτα γραφικών και βεβαιώσου ότι πατάει καλά στο slot.

- Συνέδεσε και τα 2 εξάπινα καλώδια τροφοδοσίας.

- Δες το bios αν έχεις την επιλογή :

init display first

και βάλτην pci-e.

Μερικές πιθανές λύσεις :

- Βάλε και ξαναβγάλε την κάρτα γραφικών και βεβαιώσου ότι πατάει καλά στο slot.

- Συνέδεσε και τα 2 εξάπινα καλώδια τροφοδοσίας.

- Δες το bios αν έχεις την επιλογή :

init display first

και βάλτην pci-e.

το τελευταίο το είχα τσεκάρει, τα άλλα δύο επειδή με κούρασε η διαδικασία το πήγα στο πλαίσιο, τους περιέγραψα το πρόβλημα και είπαν θα το κοιτάξουν

τελικά έγινε αντικατάσταση της κάρτας γραφικών, αλλά δε μου βάλανε πάλι evga αλλά TwinTech με τα ίδια χαρακτηριστικά..το κακό βέβαια είναι ότι η TwinTech λέει ότι έχει δύο χρόνια εγγύηση ενώ η evga είχε τρία χρόνια, αλλά μου είπαν ότι εφόσον η σύνθεση φέρει το logo της turobx έχει συνολικά 3 χρόνια εγγύηση..και μου δώσανε και ένα πιστωτικό υπόλοιπο γιατί ήταν 7 ευρώ φτηνότερη...

υπάρχει κάποιο αξιόπιστο site με συγκριτικά καρτών γραφικών? όχι μόνο των chip αλλά και των ίδιων chip ανά διαφορετικές μάρκες..πχ evga vs twintech etc..

υπάρχει κάποιο αξιόπιστο site με συγκριτικά καρτών γραφικών? όχι μόνο των chip αλλά και των ίδιων chip ανά διαφορετικές μάρκες..πχ evga vs twintech etc..

Για πήγαινε εδώ και ψάξε.

ευχαριστώ για την απάντηση, αν δεν έχω κάνει κάποιο λάθος, συγκρίνει μεταξύ τους τα chipsets από εταιρεία σε εταιρεία όμως δεν παίζουν και παραπάνω διαφορές..? το λέω γιατί πχ στη περίπτωση μου ζήτησα από το πλαίσιο να μου ξαναβρούν evga και να μου βάλουν..αντί twintech

Γεια σας, εχω ενα παρομοιο προβλημα στο πισι του γραφειου, κολαει συνηθως οταν επανερχεται απο την προφυλαξη οθονης και οταν ειναι ανοιχτα 2 η περισσοτερα παραθυρα, επισης στις εκκινησης θελει αρκετες φορες για να ανοιξει κανονικα (2-3) και ΑΡΚΕΤΗ ωρα. Εκανα ενα disk defrag+optimization με καποιο free prog αλλα δεν αλλαξε κατι, οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα χρηση ram επισης. Τα φωτα σας παρακαλω :wall:

Win Xp pro sp3

Pentium D 2.8ghz

1gb ram

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.