spdrosin1416003315 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2010 Έχει περάσει κανένας μήνας τώρα που το πρόβλημα γίνεται ολοένα κι εντονότερο και είπα πώς ήρθε η ώρα ν' αρχίζω να το ψάχνω προτού μείνω με το PC στο χέρι.Αυτό που αντιμετωπίζω κυρίως είναι πως το PC μου (η υπογραφή αναφέρει λεπτομέρειες) κολλάει συχνά στο bios. Πολλές φορές κολλάει στο πρώτο μήνυμα (logo) της μητρικής κι αντί να το περάσει μέσα σε 2" που χρειαζόταν πάντα μπορεί τώρα να κάνει 10-20" ακόμα και να κολλήσει τελείως μέχρι να κάνω επανεκκίνηση. Όμως (σπανιότερα) αντιμετωπίζω και πρόβλημα μέσα στο λειτουργικό (κυρίως στα Windows 7 - στο Ubuntu εξαιρετικά σπάνια). Μπορεί δηλαδή εκεί που τρέχω μια εφαρμογή το σύστημα να "κρεμάσει" για μερικά δευτερόλεπτα.Είπα να κάνω ένα φορμάτ (δεν είχα πάνω από 6μηνο) με την ευκαιρία της νέας 10.10 Ubuntu έκδοσης μήπως το πρόβλημα ήταν (ξαφνικά ; ) στη φόρτωση του grub όμως δεν είδα διαφορά.Κατέβασα το τελευταίο Hiren's Boot CD (11.1) για να αρχίσω να τρέχω κανένα διαγνωστικό τεστ.Καμιά άλλη ιδέα;Υ.Γ.: Να σημειωθεί πως το PC γενικά έχει κλείσει 5ετία. Ο σκληρός όμως στον οποίο έχω εγκατεστημένα τα Windows (άρα και τον grub) είναι σχετικά κανούργιος (λιγότερο από χρόνο), η κάρτα γραφικών είναι ολοκαίνουργια (από το καλοκαίρι, αφού η παλιά 8800GTS τα "έφτυσε") ενώ το τροφοδοτικό, οι μνήμες RAM κι ο σκληρός του Ubuntu είναι 2,5 χρόνων.Υ.Γ.: Το ένστικτο και η εμπειρία μου υπαγορεύουν πρόβλημα μητρικής.
Stallone Οκτώβριος 14, 2010 #2 Οκτώβριος 14, 2010 Τα Win7 είναι γνήσια;Έχεις κάνει τα τελευταία updates;
spdrosin1416003315 Οκτώβριος 14, 2010 Author #3 Οκτώβριος 14, 2010 Τα Win7 είναι γνήσια;Έχεις κάνει τα τελευταία updates;Όχι δεν είναι γνήσια και ναι έχω τα τελευταία updates.Aλλά από τότε που βγήκανε τα Windows 7 μια χαρά λειτουργούσε το μηχάνημα. Τους τελευταίους 1-2 μήνες μου κάνει νερά. Και ξαναλέω στη φάση που φορτώνει το bios τις συσκευές κολλάει, ενώ στα Windows πολύ σπάνια.Ένα άλλο περιστατικό φρέσκο: χθες έβαλα το CD των Windows για να κάνω "Δημιουργία" ενός τρίτου σκληρού που έχω και αφού τελείωσε και πήγα να κάνω επανεκκίνηση χρειάστηκε 1-2' για να ξεκολλήσει.
virus3bar Οκτώβριος 14, 2010 #4 Οκτώβριος 14, 2010 Φιλαράκι αυτό το πάθαινα εγώ από χαλασμένο dvd drive
spdrosin1416003315 Οκτώβριος 14, 2010 Author #5 Οκτώβριος 14, 2010 Φιλαράκι αυτό το πάθαινα εγώ από χαλασμένο dvd driveΏπα. Ενδιαφέρον αυτό που είπες. Έχω κάποιες μικρές ενδείξεις. Θα το δοκιμάσω για παν ενδεχόμενο.
eloydark Οκτώβριος 14, 2010 #6 Οκτώβριος 14, 2010 Ώπα. Ενδιαφέρον αυτό που είπες. Έχω κάποιες μικρές ενδείξεις. Θα το δοκιμάσω για παν ενδεχόμενο.Εγώ από χαλάσμένο δίσκο. Γενικώς πρόβλημα στο boot στο σημείο αυτό οφείλεται κυρίως στις συσκευές SATA/PATA
spdrosin1416003315 Οκτώβριος 14, 2010 Author #7 Οκτώβριος 14, 2010 Εγώ από χαλάσμένο δίσκο. Γενικώς πρόβλημα στο boot στο σημείο αυτό οφείλεται κυρίως στις συσκευές SATA/PATAΒασικά βγάζω το logo της μητρικής να δω την επόμενη φορά που θα κολλήσει.
argy1 Οκτώβριος 14, 2010 #8 Οκτώβριος 14, 2010 κι εμενα κολαγε λιγο πριν παραδωσει πνευμα το dvdrom to πρωιγουμενο και επισης και αυτο που εχω τωρα μιας και ερχεται η ωρα του (εχει καψει καμια 300αρια δισκακια) και γενικα οπως λεει και ο φιλος πιο πανω ολες οι οπτικες συσκευες. αν θελεις παντως να το δοκιμασεις πηγαινε στο bios και βγαλε το dvd απο το boot να δεις αν το κανει παλι..
spdrosin1416003315 Οκτώβριος 14, 2010 Author #9 Οκτώβριος 14, 2010 κι εμενα κολαγε λιγο πριν παραδωσει πνευμα το dvdrom to πρωιγουμενο και επισης και αυτο που εχω τωρα μιας και ερχεται η ωρα του (εχει καψει καμια 300αρια δισκακια) και γενικα οπως λεει και ο φιλος πιο πανω ολες οι οπτικες συσκευες. αν θελεις παντως να το δοκιμασεις πηγαινε στο bios και βγαλε το dvd απο το boot να δεις αν το κανει παλι..Όχι από το boot. Αφού έτσι κι αλλιώς το σκληρό έχω πρώτο. Αποσύνδεση τελείως θέλει, αν θέλει.Το ένα από τα 2 πάντως DVD-Drives που έχω μου έχει δώσει δείγματα περιέργα κατά καιρούς. Και χθες τώρα που το σκέφτομαι είχα βάλει το CD των Windows για να κάνω "Δημιουργία" ενός σκληρού κ όταν τελείωσα και πήγα για επανεκκίνηση έκανε 1-2' για να ξεκολλήσει. Το θέμα είναι πως είχα bootάρει (έτσι για αλλαγή) από το DVD-Drive που λέω πως μου έχει δώσει σημάδια κατα καιρούς. Για να δούμε.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.