Jump to content

Αναβάθμιση pc

jester7

Recommended Posts

Καλησπέρα,

λέω να αναβαθμίσω το pc μου το οποίο αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

Intel Core 2 Duo E8400

M/B ASUS P5K Premium wifi

4gb ram Muskin 1000

Ati Radeon 4870 512mb

κτλ....

Ο υπολογιστής προορίζεται για μοντάζ (με την χρήση Pinnacle και μόνο) και gaming σε νορμάλ επίπεδα (όχι σε πλήρεις αποδοσεις γραφικών).

Βασικά λέω να αναβαθμίσω CPU-Mobo-RAM και να κρατήσω την καρτούλα καθώς είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Το ζητούμενο είναι να μειώσω την διαδικασία του video editing και γενικά το σύστημα να πάει καλύτερα απο το τώρα.

Όσο αφορά το θέμα επεξεργαστή έχω καταλήξει στον i5-760 ο οποίος φαίνεται να με καλύπτει αρκετά σε value for money αλλά και για αυτά που ζητάω.

Στο θέμα του mobo είμαι αρκετά προβληματισμένος καθώς δεν έχω ασχοληθεί με αυτά για πολύ καιρό.

Όσο αφορά την μνήμη του συστήματος λέω να πάω στα 6gb (χρησιμοποιώ windows 7 x64) αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να πάω σε dual ή tripple channel μνήμες και mobo.

Εδώ λοιπόν θέλω τις προτάσεις σας για να με βοηθήσετε στην επιλογή μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας....

Ο χρήστης jester7 είναι συνδεδεμένος Αναφορά

Επεξεργασία/Διαγραφή Μηνύματος

Λοιπόν ο ι5-760 υποστηρίζει μόνο dual channel άρα είτε θα πας στα 4 είτε στα 8GB RAM. Επίσης από το site της intel είδα ότι δεν υποστηρίζει hyperthreading οπότε δεν ξέρω αν θα έπρεπε να σκεφτείς τον Χ6 της AMD που βγαίνει πάνω κάτω στα ίδια λεφτά (ο 1055Τ). Νομίζω ότι οι +2 πυρήνες θα σε βοηθήσουν αρκετά στο video editing. Οπότε ξανασκέψου το θέμα του επεξεργαστή και μετά βλέπουμε και για mobo...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.