Jump to content

Geil 3200 Ultra

Chosen

Recommended Posts

Τα περασμενα Χριστουγεννα αγορασα απο NewEgg ενα ζευγαρι Geil 400 Ultra ("χρυσα" heatsinks, 1Gb kit), το οποιο επισυναπτω και σε φωτο για να ξερουμε για τι μιλαμε :)

Λοιπον, η μητρικη μου (Chaintech Zenith 7NJS Ultra) δινει ενα ικανοποιητικο θεωρητικο 3.2V στις μνημες, αλλα πρακτικα ... δεν το δινει. Για την ακριβεια μεχρι 2.9 μπουταρει το μηχανημα, μετα κανει χαζα, εν ολιγης δεν ανοιγει καθολου. Δεν ξερω αν αυτο συμβαινει επειδη πανω απο τα 3 βολτ δινει λιγοτερα ή αν εχει καποιο προβλημα, σημασια εχει οτι δεν εχει μπουταρει με 3 βολτ ουτε μια φορα. Παρ' ολα αυτα, τα 2.9 τα δινει σταθεροτατα (2.9 απο παντου, BIOS, MBM κλπ)

Οι μνημες ειναι rated 200MHz, 2-3-3-6, 2.55-2.95V και τις εχω 232MHz, 2.5-3-3-7, 2.9V.

Οι μανισιες ψυκτρες φαινονται καλη δουλεια καθως ζεσταινονται, που σημαινει οτι παιζει καλη επαγωγη.

Σκοπευω σε ενα mod για "λιγο" παραπανω ρευματακι στο chipset (ακουει ο vgiozo; ) αλλα δεν θα ηθελα να με "φρεναρει" το μπλοκαρισμενο Vdimm...

Με την προϋποθεση λοιπον οτι οι συγκεκριμενη μαρκα "λατρευει" το ρευμα και τα συγκεκριμενα κομματια εχουν δειξει καλα σημαδια, τι προτεινετε ως λυση;

ΥΓ: Υποψην οτι δεν γνωριζω αν στα 232MHz με σταματανε οι μνημες ή το chipset...

Μία δοκιμή σε μητρική φίλου, που δίνει μεγαλύτερη τάση? ώστε να ξακαθαρίσει (το κατα δύναμην) το όριο των μνημών.

Όσο αφορά το αν τερματίζει το chipset, αν βάλεις τις μνήμες με διαιρέτη, θεωρητικά δεν θα πρέπει να καταλάβεις αν ανεβαίνει και άλλο?

Αρχική απάντηση από zyx

αμα θες τις δοκιμαζουμε στο δικο μου

Ξεχασα να πω οτι ορκιστηκα στα κοκκαλα τις προγιαγιας μου να μην ξαναβαλω τις Geil μου σε DFI Lanparty... :whistling :whistling :whistling

Αρχική απάντηση από perlepes

τυχερε εχεις τις ultra :( ,εμενα οι δικες μου που δεν ειναι ultra τερματιζουν 215 και εννοιτε οχι με 2αρια :D

Αναγκαστικα ειχα παρει τις Ultra, γιατι και η μητρικη μου ειναι η Zenith 7NJS Ultra και δεν θα ηταν συμβατες οι απλες...

ΟΚ, πλακα κανω. Απλα τα Χριστουγεννα που ειμουν US, το NewEgg τις ειχε σε τρομερη ευκαιρια :)

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 20:29]

Τις δοκιμάζουμε στο δικό μου, όσο για τα volt θα γυρίσω το διακόπτη σε BBQ mode μην ανυσηχείς... :devil:

nice... την Παρασκευη (που εχω ρεπο) το μεσημερι/απογεμα, τι κανεις; :whistling

on a sidenote, εχετε καμια λυση για το θεμα του ρε(υ)ματος; να modαρω το τροφοδοτικο; να modαρω τη μητρικη; καμια ιδεα για παραπανω V στη Vdimm;

Chosen τώρα είδα το θέμα...

Το μοντάκι για overvolting στο chipset γίνεται πανεύκολα με ένα μολύβι ΗΒ...

Καταρχάς ιδού το link στο pctech, στο θέμα που είχε ανοίξει ο φίλτατος Hadji, ο οποίος με βοήθησε πολύ και σε μια επικοινωνία μας σχετικά με το mod...

http://www.pctech.gr/viewthread.php?tid=7991

Εγώ έκανα το mod στην δική μου ultra και δούλεψε πολύ καλά...αρχικά είχε δοκιμαστεί μόνο στην απλή 7njs...

Η αντίσταση SR-21 στο πίσω μέρος της μητρικής, στο ύψος της θύρας agp, έχει τιμή default γύρω στα 506-512ohm...στη δική μου ήταν γύρω στα 512, αν θυμάμαι καλά...

Με μερικά περάσματα με το μολύβι πάνω στην αντίσταση μπορείς χαμηλώσεις σταδιακά τη τιμή της και να δείς αν έχεις κέρδος σε fsb...

Είχε βρεθεί πως με τιμή αντίστασης ~450ohm η μητρική έδινε ~1.8vdd

...κάποιοι όμως χρήστες παρατήρησαν ότι, ενώ είχαν κέρδος σε fsb με λίγο υψηλότερη τιμή αντίστασης - έστω 470 - όταν ρύθμιζαν την τιμή της αντίστασης στα 450ohm, έκανε reset η μητρική στο default voltage...παρόμοιο πρόβλημα μ' αυτό που παρουσιάζουν μερικές (;; ) 7njs ultra με vdimm πάνω από 2.8-2.9...

γι αυτό και ο hadji προτείνει στο post του ως ασφαλή τιμή τα 480ohm

Εγώ με τιμή αντίστασης 470 έφτασα στα 240fsb με το ψυκτράκι northbridge της chaintech και με το swiftech MCX159a και τιμή αντίστασης 442ohm (δεν μου παρουσιάζει το προαναφερθέν πρόβλημα) έφτασα στα 244fsb

Απ' ό,τι ξέρω με mod στην γραμμή 3.3 του τροφοδοτικού το πρόβλημα με το vdimm λύνεται...εγώ τελικά κώλωσα να το κάνω πάντως...ίσως αν πουλήσω την dfi ή τη στείλω πίσω και ζητήσω πιστωτικό να αγοράσω ένα δεύτερο antec 480 και να μοντάρω ένα απ' τα δύο...

ΥΓ: Υποψην οτι δεν γνωριζω αν στα 232MHz με σταματανε οι μνημες ή το chipset...

Αν κρίνω από τη δική μου μητρική, το chipset...τώρα τρέχει σταθερότατα στα 244, αλλά στα 245 (στο bios, γιατί είναι 246 πραγματικά) ενώ βγάζει memtest 300 λούπες χωρίς λάθη και prime (priority 5, όπου μπορώ ακόμη να δουλεύω με το μηχάνημα), κολλάει μετά από καμιά ωρίτσα στο 3dmark03 (με όλα στο φούλ)

( αν μάθω και ποιός είναι ο φούστης από telecom italia που μου τη πέφτει εδώ και καιρό και συνεπέστατα τις τρεις τελευταίες μέρες μόλις μπαίνω στο thelab, θα είμαι ευχαριστημένος )

Αρχική απάντηση από vgiozo

Απ' ό,τι ξέρω με mod στην γραμμή 3.3 του τροφοδοτικού το πρόβλημα με το vdimm λύνεται...

Να υποθεσω δλδ οτι θα επιλεγω παλι απο το BIOS Vdimm 2.6V και αυτο θα δινει π.χ. ~3.0V ?

Ή θα ξε-αχρηστευσει τις επιλογες 3.0-3.2V ?

Να υποθεσω δλδ οτι θα επιλεγω παλι απο το BIOS Vdimm 2.6V και αυτο θα δινει π.χ. ~3.0V ?

Ή θα ξε-αχρηστευσει τις επιλογες 3.0-3.2V ?

Ενας κάτοχος της μητρικής στο nforcershq είχε ανεβάσει τη γραμμή 3.3, από την οποία δίνει ρεύμα στις μνήμες η 7njs, στα 3.48 νομίζω και είπε ότι μ' αυτό το τρόπο μπορούσε η μητρική να κρατήσει τις υψηλό vdimm και να μην κάνει reset στο default....ίσως η μητρική ζορίζει πολύ αυτή τη γραμμή...

Δεν θα αχρηστεύεται κάποια από τις επιλογές απλώς θα λειτουργούν όλες...ελπίζω...

Update: οι Geil ειναι αστερατες και σιγουρα οχι το οριο στο συστημα μου! Στην ΑΒΙΤ του Chroma, με 2.83V εδωσαν 227MHz με 2-3-2-6 και με 3,17V εδωσαν 243MHz με 2,5-3-3-7.

Αντιθετως και δυστυχως, στην Zenith δεν μπορουν να παιξουν με CL2 ουτε στα 210MHz (power circuit Μητρικης;...) ενω παραμενει και ο "τοιχος" των 232MHz μαλλον λογω ελλειψης Vdd mod.

Τελικα ο μαγος της μπαλας και των γηπεδων Chroma μονταρησε το Antec, μονο στην 3.3V γραμμη, αλλα κατι δεν πηγε καλα (βιαζομασταν κι ολας) και θα το διορθωσουμε στο εγγυς μελλον.

Χαιρομαι για τις μνημουλες μου :rolleyes: , στεναχωριεμαι για την μητρικουλα μου που δεν της αρεσει το CL2 ... :(

Αρχική απάντηση από Borg

νομιζω δεν ειναι καλα σχεση με την δικια μου που ειναι Geil 512mb 3200 value ram και φτανω με 2,9 με 225(450) με τα καλητερα timmings που εχω δοκιμασει και εχω 11-3-2-2,0

και απο ποτε 227 με 2-3-2-6 και 2,83 "δεν ειναι καλα" σε σχεση με 225, 2-2-3-11 και 2,9 ;!...

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 02:59]

και απο ποτε 227 με 2-3-2-6 και 2,83 "δεν ειναι καλα" σε σχεση με 225, 2-2-3-11 και 2,9 ;!...

τα volts απο 2,83 με 2,9 δεν εχει ουσιαστικη διαφορα

για τα timmings δωσε κανενα bench ... και ειμαι σιγουρος οτι η διαφορα θα ειναι χαζη οποιος και αν ειναι ποιο πανω

Αρχική απάντηση από Borg

τα volts απο 2,83 με 2,9 δεν εχει ουσιαστικη διαφορα

για τα timmings δωσε κανενα bench ... και ειμαι σιγουρος οτι η διαφορα θα ειναι χαζη οποιος και αν ειναι ποιο πανω

Θα ανεβαζα, αλλα οπως προειπα, στην βλαμμενη την Zenith δεν μπορει να παρει το 2αρι... :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.