Jump to content

Ελεγχος ασύρματου δικτύου

sam_xtx

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει καποιος τρόπος να δώ αν μου κλέβουν απο το ασυρματο δίκτυο μου εχω βαλει κωδικούς αλλα το βλέπω λιγο αργώ και θα ήθελα να βεβαιωθω.

λιγες πληροφοριες για το πιο router εχεις

απο ασφαλεια σιγουρεψου οτι εχεις δυνατο κωδικο και στο wep/wpa

αλλα και στον admin του router (οχι default passwords)

επισης τσεκαρε το PC Database ή Attached Devices

στο router για το ποιες συσκευες ειναι συνδεδεμενες πανο του

για τα ασυρματα δικτυα μια καλη κινηση ειναι το

"Trusted Wireless stations only" ή "MAC address filtering"

με αυτον τον τροπο μπαινουν μονο οι συσκευες

με τα με mac addresses που εχεις ορισει εσυ

ελπίζω να βοήθησα

για περισοτερες πλιροφοριες www.google.gr

ή ξανα ρωτα εδω:T:

To mac address filtering σπαει πιο ευκολα και απο wep..Το δε Login στο router επισης..

Ενα WPA/WPA2 διαφορετικο απο το εργοστασιακο και καθαρισες..Αν θες να εισαι απολυτα σιγουρος φροντισε να εχει γραμμα,αριθμο και συμβολο στα 8 ψηφια..

Αν τωρα αν θες να δεις αν μπηκε κανεις τοσο καιρο, ολα τα router καπου εχουν logs..

Οταν εχει σπασει το WEP ή γενικοτερα υπαρχει προσβαση στο δικτυο, οτι θες γινεται..

Δε λεω μονο για brute force η dictionary attack με hydra κλπ.....Π.χ. κοβεις την προσβαση στο ιντερνετ με επιθεση στον host και τον αναγκαζεις να κανει ξανα login στο ρουτερ για να δει τι παιζει.Εκει εχεις φυτεψει τα monitor σου.θεωρητικα παντα :)

βασικα υπαρχει και το man-in-the-middle attack

γι αυτο θελει προσοχη στα wifi οχι μονο στα δικα μας αλλα και σε ολα αυτα που μπενουμε

Συνηθως ενα οποιοδηποτε firewall "εκτος των 7 και του ρουτερ" κοβει mitm arp attacks...

Αλλα γενικοτερα οπως τα λες ειναι.Τα ανοιχτα δυκτια σε καφε,ξενοδοχεια κλπ ειναι τα καλυτερα honey pots..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.