christosvare Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2010 Καλησπέρα σας,Έχω ένα πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό με το σήμα internet μου, και έχοντας δοκιμάσει πολλά πράγματα και μη βλέποντας αποτελέσματα, απευθύνομαι σε εσάς που ίσως έχετε κάποια λύση.Έχω forthnet σύνδεση και το σπίτι είναι διώροφο. Το router μου είναι στο σαλόνι του πρώτου ορόφου και ο υπολογιστής μου είναι στον δεύτερο όροφο. Στον υπολογιστή μου είχα πάντα πολύ χαμηλό σήμα(λόγω του τοίχου υποθέτω) και μου προτείνανε να αγοράσω μια κεραία όπου και αγόρασα,όπως επίσης αργότερα αγόρασα και κάρτα δικτύου. Το σήμα έγινε καλύτερο, ώσπου επανήλθε στα χειρότερα του. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Τελευταία λύση που μου πρότειναν είναι να αγοράσω ένα repeater και να το τοποθετήσω στην σκάλα μου, έτσι ώστε να παίρνω καλύτερο σήμα. Μου πρότεινανε αυτό http://bit.ly/9ZonNH. Εσείς τι προτείνετε ;Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 12, 2010 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2010 Η κεραία τι κλίση έχει; Είναι κατακόρυφη; Οριζόντια; Υπο γωνία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
christosvare Οκτώβριος 12, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2010 Η κεραία είναι κατακόρυφη. Κάτι παρόμοιο με αυτό http://bit.ly/bgrj8H . Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator7 Οκτώβριος 12, 2010 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2010 φιλε μου κ γω εκανα πειραματα τετοια με την ον που ειχα βαλει στο σπιτι μου που ειναι στο 2ο οροφο κ εμενα στον 3ο το ρουτερ ηταν ακριβως απο κατω κ ειχα σημα καμπανα.ακομα κ τωρα ομως που ειμαι στο ισογειο κ το ρουτερ ειναι 2 οροφους πανω ακομα κ γω που ειμαι στην αλλη ακρη της πολυκατοικιας με ασυρματο πιανω μια χαρα ασχετα το οτι δεν το χρησιμοποιω λογο του οτι εχω βαλει φορθνετ,εχω παρατηρησει κ γω οτι το ρουτερ της φορθνετ δεν ειναι κ τοσο καλο στο ασυρματο κ χρησιμοποιω για το πσ του αδερφου μου ενα ασυρματο της tp-link με κεραια που ειναι κ πιανει καμπανα ακομα κ απο τον 2ο παιρνει σημα http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Network-Cards/Wireless-Network-Cards/TP-Link-TL-WN722NC-Wireless-USB-Adapter-N150-150Mbps-MIMO.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 12, 2010 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2010 Δοκίμασε να τη φέρεις σε οριζόντια θέση. Γενικά στις omni κεραίες, όπως αυτή που έχεις, το σήμα διαχέεται στο χώρο κάθετα στον άξονα της κεραίας, οπότε όταν είναι κατακόρυφη η φορά της, το σήμα διαχέεται κυκλικά στο ίδιο δωμάτιο στο οριζόντιο επίπεδο. Όταν τη στρίψεις οριζόντια το σήμα θα διαχέεται κυκλικά στο χώρο πάλι αλλά κάθετα στο επίπεδο του δωματίου, οπότε θα πηγαίνει στους πάνω και κάτω ορόφους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Οκτώβριος 12, 2010 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2010 η καλυτερη λυση δεν ειναι powerline? (εφοσον ειναι στην ιδια φαση και εγκατασταση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 13, 2010 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 Η καλύτερη λύση είναι ethernet καλώδιο. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, εξετάζεις εναλλακτικές όπως το powerline και το ασύρματο. Εφόσον το σήμα είχε πάει σε μία καλή στάθμη με τη νέα κάρτα και κεραία που πήρε πιστεύω ότι έχει να κάνει με τη διάδοση και με λίγο καλύτερη στόχευση θα παίξει τελικά και δε θα χρειαστεί να πάρει powerline. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christosvare Οκτώβριος 13, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 Έγινε. Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ πολύ. Για οτιδήποτε νεότερο θα ξαναρωτήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbasilis Νοέμβριος 2, 2010 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2010 ποιο είναι το modem Που χρησιμοποιείς? εμένα με αυτο που δίνει η HOL δεν μπορούσα να πιάσω το σήμα απο το τρίτο στο πρώτο και ισόγειο. Αγόρασα ενα netgear dgn 2000 και στο πρώτο πιάνει μια χαρά (λαπτοπ) και στο ισόγειο με tp-link μπαίνει αλλά με διακοπές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.