Jump to content

Αναβάθμιση - Προτάσεις

3likos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Σκοπεύω να κάνω μία ριζική αναβάθμιση στο pc ... θα διαθέσω γύρω στα 500 ευρώ... κάρτα γραφικών υπάρχει η pny gtx285 ... case υπάρχει το cosmos s black , και watercooling προς το παρον μόνο για το cpu...

Θα αγοραστούν λοιπόν μόνο τα εξής:

CPU

MOBO

RAM

PSU

Χρήση: λίγο παιχνίδια (24" οθόνη), surf, download και θα γίνει και oveclock...

Προσανατολίζομαι στα εξής

AMD PHENOM II X6 1055T 2.8GHZ SIX CORE BOX 201.01 €

Gigabyte 870A UD3 (sAM3, 870, DDR3) 115,00 €

KINGSTON KHX1333C7D3K2/4GX DDR3 4GB (2X2GB) PC10666 1333MHZ HYPERX DUAL CHANNEL KIT 90.47 €

στο τροφοδοτικό δεν κατέληξα κάπου... αυτά κάνουν περίπου 416 ευρώ οπότε με το υπόλοιπο ποσό θα αγοραστεί τροφοδοτικό... δε θα ήθελα να ξεπεράσω τα 500 ευρώ...

οποιεσδήποτε προτάσεις δεκτές ακόμα και για ολοκληρωτική αλλαγή της σύνθεσης...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ

Στην σύνθεσή σου:

Gigabyte GA-870A-UD3 (η επιλογή σου) με 98,01€ Αν το 890GX είναι καλύτερο έχει Asus M4A89GTD PRO με 114,09€

AMD Phenom II X6 1055T Box (HDT55TFBGRBOX) με 186,19€ Αν και ο AMD Phenom II X6 1090T Box Black Edition (HDT90ZFBGRBOX) με 251,26€ θα σε βοηθούσε στο OC.

Οι Corsair XMS3 4GB DDR3 CL7 1600MHz (CMX4GX3M2A1600C7) (Kit 2 x 2048) με 94,19€ φαίνονται καλές.

Αν μπορείς να χωρέσεις στο σύνολο και το τροφοδοτικό Corsair 750W TX CMPSU-750TXEU με 109,09€

Δεν γνωρίζω τι κόστος έχουν τα μεταφορικά (βλέπω είσαι από Ιωάννινα).

ευχαριστώ για την απάντηση... το τροφοδοτικό είναι καλό ή μήπως υπάρχει και κάτι καλύτερο από αποψη ποιότητας έστω και με λιγότερα watt?

ευχαριστώ για την απάντηση... το τροφοδοτικό είναι καλό ή μήπως υπάρχει και κάτι καλύτερο από αποψη ποιότητας έστω και με λιγότερα watt?

Είναι αρκετά καλό θα έλεγα...

Επειδή ανέφερες για OC και επίσης υπάρχει δυνατότητα για δεύτερη κάρτα γραφικών υπολόγισα τα 750W. Υπάρχει και το Corsair 650W TX CMPSU-650TXEU με 85,68€

Τα corsair πιστεύω είναι πολύ ποιοτικά στις χαμηλές τιμές. Πολύ καλά είναι και τα Enermax αλλά με υψηλότερες τιμές.

Δε νομιζω να βάλω 2η καρτα γραφικών ... την μια gtx285 μαζί με 2-3 σκληρούς και ενα ssd μελλοντικά τα σηκώνει το 650άρι τροφοδοτικό?

(κάνωντας και o/c)

Ποιο chipset είναι καλύτερο και ταχύτερο?

ανάμεσα σε 870 και 890GX ποιο να επιλέξω?

ΥΓ: αξίζει η διαφορά χρημάτων για το 890FX?

Αν δεν βάλεις δεύτερη κάρτα γραφικών τότε όπως είπε ο φιλος πιο πάνω το Corsair 650W είναι εντάξει. Το 890GX είναι καλύτερο από το 870 και αν δεν έχεις σοβαρό πρόβλημα με τα 16€ παραπάνω που έχει, τα αξίζει. Το 890FX δεν έχει την onboard VGA (HD 4290) του 890GX και μπορεί να δουλέψει καλύτερα από τα άλλα δύο σαν σύστημα με πολλές κάρτες γραφικών. Ίσως να έχει και κάτι παραπάνω σε OC από το 890GX, αυτό βέβαια εξαρτάται πολύ από την υλοποίηση του κάθε κατασκευαστή. Στην περίπτωσή σου (αφου λες όχι σε δεύτερη κάρτα) νομίζω δεν αξίζει τα παραπάνω ευρώ.

επειδή σε ένα σύστημα φίλου αντιμέτώπισα πρόβλημα με μητρική asus m4a87td και μνημες corsair αναρωτιέμαι αν αξίζει το ρίσκο να πάρω τη μητρική asus m4a89gtd με corsair μνήμες που αναφέρθηκαν παραπάνω...

δεν μπόσεσα να βρω τη λίστα με τις "συμβατές" με τη μητρική αυτή...

γνωρίζει κανείς κάτι? εσείς τι προτείνετε?

Το site της Asus κάποιες ώρες δεν λειτουργει (μεγάλη καθυστέρηση στο άνοιγμα, αδυναμία εύρεσης προϊόντων). Aν πας στη σελίδα της M4A89GTD PRO υπάρχει η λίστα συμβατότητας μνημών. Υπάρχουν όμως και μνήμες που δεν είναι στην λίστα αλλά δεν έχουν πρόβλημα με την μητρική.

Αν θέλεις υπάρχουν κι άλλες μητρικές με 890GX στα ίδια περίπου λεφτά.

γενικά έχεις ακουσει και συ για προβλήματα με αυτή τη μητρική και μνήμες?

εσύ ποια μητρική θα πρότεινες?

Κατά βάση ό,τι δεν βρίσκεται στο QVL (qualified vendors list) δεν παίζει όπως ακριβώς θα ήθελε η asus. Το οποίο σημαίνει ότι μπορεί στα default να δουλεύει αλλά αν πας για oc να μην μπορέσεις να βγάλεις άκρη. Στην M487TD EVO που έχω για να πιάσω τα 3,6GHz στη CPU έπρεπε να ρίξω τις μνήμες κάτω από 1333, που είναι τα default τους, και ας είναι στο QVL (kingston οι μνήμες).

@ 3likos Για προβλήματα με την Asus M4A89GTD PRO μπορείς να βρεις [ame=http://www.google.gr/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ael%3Aofficial&channel=s&hl=el&source=hp&q=Problems%2BM4A89GTD+PRO&meta=&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google]εδώ[/ame].

Όπως προείπα υπάρχουν κι άλλες μητρικές με 890GX στα ίδια περίπου λεφτά:

MSI 890GXM-G65 με 115,72€. Είναι m-ATX (μικρότερο μέγεθος = λιγότερες θύρες PCI, PCI-express)

Asrock 890GX Extreme3 με 116,42€.

@ cna Θα υπάρχουν μνήμες που να λειτουργουν σωστά και να μην βρίσκονται στην λίστα είτε γιατί είναι καινούριες και δεν έχουν δοκιμαστεί. Είτε οι εταιρίες δεν δοκιμάζουν όλες τις μνήμες που υπάρχουν σε όλες τις μητρικές τους (το υποθέτω γιατί μου φαίνεται αδύνατο να δοκιμάζονται ΟΛΕΣ οι μνήμες σε ΟΛΕΣ τις μητρικές).

Όσο για το OC που αναφέρεις. Ο διαιρέτης για τις μνήμες δεν σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις ακριβώς τον χρονισμό που θέλεις, αλλά στο περίπου.

Αν π.χ. με τις ρυθμίσεις που έχεις και το OC που κάνεις ο διαιρέτης σου δίνει τις επιλογές για 1390 και 1260 για να πιάσεις τα (default) 1333. Αν και οι μνήμες σου δεν έχουν ανοχή για πάνω από 1365, τότε θα τις βάλεις στα 1260. Αυτό είναι λογικό "κατέβασμα" για να κρατήσεις το OC.

Για καινούργιες μνήμες το δέχομαι. Υπήρξε όμως παλαιότερο thread στο οποίο ο ενδιαφερόμενος (όχι εγώ δλδ) επικοινώνησε με την Asus και από εκεί του είπαν ότι όποια μνήμη δεν είναι στο QVL, τουλάχιστον δηλαδή αυτές που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι την ημέρα σύνταξης της λίστας, δεν λειτουργούν σωστά με την mobo. Τώρα πώς κάνουν τα test κλπ δεν μπορεί κανείς μας να το ξέρει.

Για το OC το ξέρω αυτό που λες μόνο που στην περίπτωσή μου τα πράγματα είναι λίγο παράξενα. Οι μνήμες είναι οι kingston valueram DDR3@1333. Με FSB 200MHz πιάνουν άνετα τα 1600 (με λίγο πείραγμα στα timings). Όμως σε κάθε άλλο μεγαλύτερο FSB υπάρχει πρόβλημα για συχνότητες μεγαλύτερες από 1333.

Aν θες μητρική που να μπορεί να υποστηρίξει καλά crossfire με BOTH X8 , να έχει το τελευταίο sb850 για να έχεις native sata 3.0 υποστήριξη, να έχει e-sata 3.0 και usb 3.0, ποιοτική και φτηνή τότε κοίταξε την

ASROCK 870 EXTREME 3 !

http://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=870+extreme

Είναι η μοναδική με 870 chip που δίνει BOTH X8 CROSSFIRE!!! Όλες οι άλλες δίνουν X16 & 1X4 που χαντακώνει πολύ την δεύτερη κάρτα γραφικών ! Επιπρόσθετα έχει και ψύξη για το κύκλωμα τροφοδοσίας του cpu !!!!

Για cpu θα κοιτούσα σε AMD PHENOM II X6 1075T λόγω της υψηλότερης συχνότητάς του και του ξεκλείδωτου πολλαπλασιαστή! Για εμένα είναι η καλύτερη αγορά σε τέτοιο κόστος!

http://www.skroutz.gr/s/283036/AMD-AMD-Phenom-II-X6-1075T.html?keyphrase=phenom+1075

δεν με ενδιαφέρει 2η κάρτα γραφικών όπως ανέφερα... θα προτιμούσα μια πιο ποιοτική μητρική από αυτή τη μάρκα που ποτέ δε μου γέμιζε το μάτι αν και μπορεί να κανω και λάθος... γενικά όπως ανέφερα σκοπεύω να κάνω και oc οπότε ίσως να χρειάζομαι κάτι πιο αξιόπιστο...

απλώς δε θέλω να αγοράσω μία μητρική που να έχει προβλήματα ασυμβατότητας με μνη΄μες... για αυτό ψαχνω μήπως κάποιος απο σας έχει μία δοκιμασμένη συνταγη.....

απλώς δε θέλω να αγοράσω μία μητρική που να έχει προβλήματα ασυμβατότητας με μνη΄μες... για αυτό ψαχνω μήπως κάποιος απο σας έχει μία δοκιμασμένη συνταγη.....

σορρυ για το double post αλλά μία ασυμβατότητα με pc ξαδέρφου με έχει αγχώσει...:wall:

γνωρίζει κανείς κάτι δοκιμασμένο για να μην τρέχω μετα...?

• 2 weeks later...

μετα από λίγο ψάξιμο εμαθα ότι το corsair tx750 είναι λίγο θορυβώδες...! Υπάρχει καμία άλλη πρόταση αλλά να μην ξεφεύγει σε κόστος?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.