Jump to content

Ποιό σύστημα για επαγγελματική επεξεργασία φωτογραφιών

thangeol

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είναι το πρώτο μου μύνημα στο forum και ζητώ την βοήθειά σας .

Ποιό απο τα παρακάτω συστήματα είναι καλύτερο για επαγγελματική επεξεργασία φωτογραφίας ;

1) imac 27 Core 2 Duo 3.06GHz

4GB RAM DDR3, ATI RADEON 4670 ( 256 MB)

2) i3 530 3.06 GHz

4GB RAM DDR3 , ATI RADEON HD 4550 ( 512 MB)

Monitor : DELL U2711 Ulatrasharp

Οι σκληροί δίσκοι δεν με απασχολούν καθότι δουλεύω με εξωτερικούς . Τα αρχεία που επεξεργάζομαι είναι 21Μp raw. Τον imac τον έχω , δεν μου πολυαρέσει η γυαλιστερη οθόνη και δεν ξέρω αν είναι κατάλληλη για επεξεργασία φωτογραφίας . Τον δεύτερο τον έχω αλλά με οθόνη την LG Flatron L193ST που δεν λέει .

Θα πρέπει να κρατήσω ένα απο τα δυο συστήματα . Την Dell δεν την έχω δει απο κοντά αλλά έχω διαβάσει τα καλύτερα , ελπίζω να μην είναι γυαλιστερή .Απο λειτουργικά δουλεύω απροβλημάτιστα και τα δύο ( W7 , Leopard)

με μικρή προτίμηση στο Leopard. O imac είναι σχεδόν καινούργιος ( λιγότερο απο μήνα ) και λογικά αν τον δώσω θα πιάσει καλύτερη τιμή .

Η ενναλακτική να δώσω τον mac να πάρω ένα mac-mini + Dell U2711 παίζει ;

Η οθόνη σου εχει γίνει calibration με hardware?

Οτι και να πάρεις δεν θα εχεις καλύτερο αποτέλεσμα απο οτι μια καλιμπραρισμενη οθόνη.

Επίσης θα πρέπει να κρατάς backups, οι εξωτερικοί σκληροί δεν εγγυούνται καλύτερη προστασία απο οτι ενας εσωτερικός.Το αντίθετο μάλιστα ;)

Η οθόνη σου εχει γίνει calibration με hardware?

Οτι και να πάρεις δεν θα εχεις καλύτερο αποτέλεσμα απο οτι μια καλιμπραρισμενη οθόνη.

Επίσης θα πρέπει να κρατάς backups, οι εξωτερικοί σκληροί δεν εγγυούνται καλύτερη προστασία απο οτι ενας εσωτερικός.Το αντίθετο μάλιστα ;)

Την έχω καλιμπράρει με το i1 , αυτό που με ενοχλεί είναι η γιαλάδα .

οπως εγινε κατανοητο ειναι θεμα οθονης.

Αφου δε σε ικανοποιει η apple θα πρεπεις να αρχισεις να ψαχνεις αλλου.

Η dell που ειδες ειναι μια καλη περιπτωση ...μιας και αναλυση προσφερει να μπορεις να δουλεψεις ανετα χωρις τρελλο scrolling kai zoon-in zoom-out ,και καλα χρωματα οταν calibraristei.Επισης παιζει και σε παρα πολυ καλη τιμη.

Απο κει και επειτα μπορεις να κοιταξεις σε nec ,lacie kai eizo.

Mην πολυψαρωσεις απο το ονομα eizo.Το καλυτερο που μπορεις να αγορασεις ειναι η lacie 730 (30αρη spva monitor με RGB led backlite kai 14bito lut το οποιο καλυπτει περι τα 123% του φασματος adobe rgb)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.