Jump to content

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ 2,8 PRESCOTT

ιωάννης

Recommended Posts

Γειά σας, αν και δεν είμαι τελείος άσχετος από υπολογιστές, δε μπορώ να πω ότι ξερω και πολλά, άλλωστε γεωπόνος σπουδάζω....

Πριν λίγες μέρες αγόρασα νέο pc. Ο επεξεργαστής του είναι ο "intel p4 prescott 2,8Ghz h.t. 800fsb/1MB cache 0,09 box " . H μητρική κάρτα επίσης που έχω είναι η "GA 8Ipe1000G prescott I865pe/ich5" . Επίσης έχω τροφοδοτικό 400W. Η θερμοκρασία του επεξεργαστή μου είναι όταν δεν κάνω κάτι "βαρύ" περίπου 41 οC ενώ όταν κάνω κάτι "βαρύτερο" μπορεί να φθάσει ακόμα και στους 51 oC. Είναι αυτές οι θερμοκρασίες φυσιολογικές για το συστημά μου; Σας παρακαλώ αν μπορείτε στείλτε μου μια απάντηση, γιατί στο ιντερνετ μάλλον δεν κατάφερα να βρω κάτι. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αυτές οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές..

’λλωστε πράγματι οι Prescott είναι θερμότεροι των Northwood

Από ανεμιστήρες πώς τα πάς??? Δε μας είπες πόσους και τι έχεις στο κουτί σου

Ok παιδιά ευχαριστώ για την αμεση ανταπόκριση. Απλά δεν ήξερα και ψιλοανησύχησα με το όλο θέμα. Όσο για τους ανεμιστήρες έχω μόνο αυτόν του τροφοδοτικού και φυσικά αυτόν που έχει πάνω ο επεξεργαστής. Λέτε να βάλω και άλλον έναν; Είναι καλύτερα να έχω χαμηλότερη θερμοκρασία;

Αρχική απάντηση από ιωάννης [Σήμερα, στις 20:48]

Ok παιδιά ευχαριστώ για την αμεση ανταπόκριση. Απλά δεν ήξερα και ψιλοανησύχησα με το όλο θέμα. Όσο για τους ανεμιστήρες έχω μόνο αυτόν του τροφοδοτικού και φυσικά αυτόν που έχει πάνω ο επεξεργαστής. Λέτε να βάλω και άλλον έναν; Είναι καλύτερα να έχω χαμηλότερη θερμοκρασία;

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τις θερμοκρασίες που προανέφερες. Αλλά αν έχεις κάποιον ανεμιστήρα και μπορείς να τον βάλεις εύκολα δεν θα ήταν καθόλου κακό για το όλο σύνολο.

Συναδελφε Γεωπονε!!!!!!!!!!!!!!!

Σε ποιο τμημα εισαι και που?

Για να μην ξεφυγω απο το θεμα.Εφ΄οσον το επιτρεπει και το κουτι σου με τις αναλογες θεσεις βαλε 1ή2ανεμιστηρες επανω στο κουτι σκεφτομενος την ροη του αερα μεσα στο πισι.

Γενικη Αρχη.Βαζε αερα στο κουτι(πιο ψυχρος) απο χαμηλοτερα σημεια και βγαζε αερα(θερμοτερος) απο τα υψηλοτερα.

Γειά σου συνάδελφε και σε σένα. Σπουδάζω Γεωπονία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο. Ευχαριστώ και σένα για τις συμβουλές σου. Είναι νέο το μηχάνημα και ακόμα το ψάχνω. Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα. Ευτυχώς το κουτί μου είναι μεγάλο και έχει θέσεις για άλλους τρεις ανεμιστήρες. Μάλλον θα βάλω.

Καλησπέρα και καλωσόρισες,

οι θερμοκρασίες που λες ειναι παρα πολύ καλές για prescott και με το stock cooler της intel. To καλύτερο βεβαια θα ήταν να τρέξεις 2 x prime95 (το οποίο μπορεις να κατεβάσεις δωρεαν απο εδώ ) το torture test απο το μενού options (πρέπει νατρέξεις 2 λόγω ht - φτιάξε 2 folder με το prime), για να δείς τις ανώτατες θερμοκρασίες που πιάνει το pc σου (τρέξε τα για κανα 30λεπτο).

Φυσικά όσα χαμηλώτερες θερμοκρασίες έχεις τόσο καλύτερα είναι...

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να χαμηλώσεις τις θερμοκρασίες είναι να βάλεις θερμοαγώγημη "πάστα" ανάμεσα στον επεξεργαστή και τη ψύχτρα (η καλύτερη είναι η Arctic Silver 5), αφού πρώτα καθαρίσεις το όποιο υλικό υπάρχει ανάμεσα τους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.