filarhos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2010 Το πρόβλημα είναι οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες του chipset. Το PC PROBE II (επιβεβαιωμένο από το bios ότι είναι σωστές) εμφανίζει σε idle κατάσταση 51 βαθμούς με κλειστούς του επιπλέον ανεμιστήρες. Όταν τους ανοίγω πέφτει οριακά κάτω από 40.Άλλαξα ψήκτρα με την Xigmatek Porter και έπεσαν σε idle κάτω από 48 και με ανεμιστήρες ανοικτούς 34. Την ψήκτρα την έβαλα στο πάνω τσίπ το οποίο είναι το 785g. Το κάτω τσίπ sb710 έχει όμως μια πολύ μικρή ψήκτρα και καλύπτεται από την κάρτα γραφικών. Έλεγα να βάλω στο sb710 κάτι τέτοιο αφού το κόψω ένα εκατοστό, θα κάνει τίποτα;;; Η θερμοκρασία είναι συνδυασμός και των δυο;;;Ποιά είναι η φυσιολογική θερμοκρασία;;;Υ.Γ. Όταν λέω κλειστούς τους ανεμιστήρες εννοώ ανοικτοί ο 12άρης πίσω και των cpu, gpu. Ανοικτοί επιπλέον εμπρός 2 χ12, 1χ 12 στο πάνω μέρος και 22 στο πλάι.Ευχαριστώ.
ultraex2005 Οκτώβριος 9, 2010 #2 Οκτώβριος 9, 2010 μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες σουδεν υπαρχει λογος να στεναχωριεσαιτωρα αν ο θορυβος απο τους εχτρα ανεμιστηρες ειναι λογικος τους αφηνεις ανοικτουςαπλα οτι φερνει αερα μεσα φερνει και σκονη
filarhos Οκτώβριος 9, 2010 Author #3 Οκτώβριος 9, 2010 μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες σουδεν υπαρχει λογος να στεναχωριεσαιτωρα αν ο θορυβος απο τους εχτρα ανεμιστηρες ειναι λογικος τους αφηνεις ανοικτουςαπλα οτι φερνει αερα μεσα φερνει και σκονηΌταν παίζω παιχνίδια τους ανοίγω για να κρατάω και τη θερμοκρασία της κάρτας γραφικών χαμηλά οπότε είναι και οι θερμοκρασία των chipset χαμηλά.Το ερώτημα μου είναι γιατί να είναι τόσο ψηλά όταν ο επεξεργαστής με την kabuto δεν ανεβαίνει πάνω από 40 ποτέ. Έχουν πάντα διαφορά οκτώ με δέκα βαθμών.
ultraex2005 Οκτώβριος 9, 2010 #4 Οκτώβριος 9, 2010 υπαρχουν πολλοι λογοι που ανεβαζει θερμοκρασια1ον μπορει να μην παταει καλα η ψυκτρα2ον η παστα που βαζουν οι εταιριες ειναι μαπα3ον μπορει να παγιδευεται η θερμοκρασια στο συγκεκριμενοσημειο επειδη ειναι η καρτα γραφικων κοντα και στελνει ζεστο αερα διπλα4ον μην ξεχνας οτι ειναι παθητικη ψυκτρα μια σταλιακαι ποσα αλλα που δεν μου ερχονται τωρα
filarhos Οκτώβριος 9, 2010 Author #5 Οκτώβριος 9, 2010 υπαρχουν πολλοι λογοι που ανεβαζει θερμοκρασια1ον μπορει να μην παταει καλα η ψυκτρα2ον η παστα που βαζουν οι εταιριες ειναι μαπα3ον μπορει να παγιδευεται η θερμοκρασια στο συγκεκριμενοσημειο επειδη ειναι η καρτα γραφικων κοντα και στελνει ζεστο αερα διπλα4ον μην ξεχνας οτι ειναι παθητικη ψυκτρα μια σταλιακαι ποσα αλλα που δεν μου ερχονται τωραΑυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι από που βλέπει την θερμοκρασία. Είναι και των δυο τσιπ ή μόνο του ενός;;; Δυστυχώς δεν έχω κάποιο θερμόμετρο για να επιβεβαιώσω.Πάντως δοκίμασα έναν 8άρι από το πλάι, αφού κανονικά δεν χωράει, στην καινούρια ψήκτρα και αμέσως έπεσε η θερμοκρασία.Επόμενη κίνηση να αλλάξω την φορά της ψήκτρας του επεξεργαστή ώστε να περνάει αέρας από τον ανεμιστήρα του και στο πάνω τσίπ.Σε όλες έβαλα Arctic Silver 5 (εν αναμονή της ceramic) και βλέπουμε. Ήδη σκέφτομαι να κόψω μια από ένα p3 που έχω να δω αν κάνει διαφορά.Φοβάμαι ότι αν υπερχρονίσω τον επεξεργαστή θα ανέβει και άλλο η θερμοκρασία των chipset.
filarhos Οκτώβριος 9, 2010 Author #6 Οκτώβριος 9, 2010 Τελικά η θερμοκρασία είναι απόλυτα φυσιολογική για τετραπύρηνο και βέβαια με την ψήκτρα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.Μόλις πάρω την ceramique θα την βάλω και αργότερα μπορεί να βάλω και την άλλη ψήκτρα στο sb710.
Ερνεστος Οκτώβριος 30, 2010 #7 Οκτώβριος 30, 2010 Οι θερμοκρασίες σου είναι φυσιολογικότατες, ειδικά το 710 δεν έχει ανάγκη από τίποτε περισσότερο από αυτό το low-profile που φοράει ήδη. Αν δεν το βαράς με πιστολάκι θερμού αέρα και αν υπάρχει ένα στοιχειώδες air-flow στο κουτί δε χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Φοράω ίδιο τσιπσετ, σε open-air benchmarking είχα δει μέχρι 58C με θερμόμετρο στο 785, αυτή τη στιγμή που σου γράφω με τελείως ψόφιο air-flow είμαι στους 34C (με το ίδιο θερμόμετρο). Πάντως, γενικά είσαι μια χαρά από θερμοκρασίες, αντέχουν σε αρκετά υψηλότερες!
filarhos Οκτώβριος 30, 2010 Author #8 Οκτώβριος 30, 2010 Ευχαριστώ πολύ!!!Και ήμουν έτοιμος να σφάξω μια ψήκτρα και να την προσαρμόσω στο 710. Από airflow άλλο τίποτα απλώς όταν κλείνω τους περισσότερους για ησυχία ανεβαίνει. Ε το καινούριο κουτί που θα έχω σε λίγο καιρό θα είναι καλύτερο σε συνθήκες ελάχιστου airflow.
caution Νοέμβριος 5, 2010 #9 Νοέμβριος 5, 2010 Ναι, δεν είναι φοβερά τα temps - αν θέλεις αντικατέστησε την εργοστασιακή τσίχλα (σε ΝΒ/SB) με ceramique, να ξεκλέψεις 2-3 βαθμούς
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.