Jump to content

MOD για ανεμιστηρα να υπολειτουργει, υπαρχει?

Skinny13

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ΗΙ παιδες

εχω αγορασει ενα ανεμιστηρα 220 V αλλα θελω να τον κανω ναα υπολειτουργει δια του 3 ή του 4

ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ αλλα με ροοστατη που εχω αγορασει και κανει 16 ευρω

καποιος πιο φτηνος τροπος υπαρχει?

πχ αντισταση?

Ευχαριστω!

Σαφώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντιστάσεις σε σειρά με τον ανεμιστήρα

Απλά με κάποιο εξειδικευμένο σύστημα ρύθμισης στροφών θα πετύχεις ευκολότερα και το αποτέλεσμα που θές

ναι ρε φιλε,δεν με ενδιαφερει να ρυθμιζω στροφες απλα να κραταω σταθερα 4 φορες κατω πχ

και ρωταω αν μπορω να βαλω μια και μονο αντισταση...

Το πόσες αντιστάσεις και ποιών προδιαγραφών μπορείς να βάλεις εξαρτάται κυρίως από τα ampere που θέλει ο ανεμιστήρας σου για την κανονική λειτουργία του και κατόπιν τα αμπέρ που θες να περνούν για την ένταση λειτουργίας του ανεμιστήρα

Θα πρέπει να πάς ψάχνοντας

Θα σου ελεγα να βαλεις Inverter αλλα αυτο παραπαει.

Αν βαλεις αντισταση είναι πολυ αντιεργονομικο καθως ολη η ισχυς θα καταναλισκεται εκεί .

Ο καλυτερος τροπος είναι με PWM αλλα και αυτο προχωρημενο είναι.

Θα σου λεγα να πας καμια βολτα σε κανα μαγαζι ηλεκτρονικών..

Αληθεια γιατι το θες.

Aγόρασε ροοστάτη για επαγωγικά φορτία και οχι για ωμικά O ροοστάτης σαν αυτον που έχουν τα φωτιστικά να αυξομειώνει το φως τους δεν είναι κατάληλος για κινητήρες

Αρχική απάντηση από eleven

Aγόρασε ροοστάτη για επαγωγικά φορτία και οχι για ωμικά O ροοστάτης σαν αυτον που έχουν τα φωτιστικά να αυξομειώνει το φως τους δεν είναι κατάληλος για κινητήρες

Γενικα δεν αξιζει το κοπο. Εργοστασιο θα το κανουμε το σπιτι.

Αρχική απάντηση από eleven [Σήμερα, στις 21:33]

Αυτή είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση!

Και ο κυριότερος λόγος να μη κάνεις τσαπατσουλιές με αντιστάσεις

Πήγαινε σε ένα σοβαρό κατάστημα ηλεκτρονικών, πες τι θές, και ο πωλητής θα σου προτείνει τι λύσεις υπάρχουν και με πόσα λεφτά. Απλό και εύκολο.

τελικα δεν γινεται με αντιστασεις γιατι καιγονται μετα απο καμμια ωρα

η μονη λυση ειναι χειροποιητος ροοστατης, 10 ε μου ειπε οτι κανει

οποτε ειμαστε μια χαρα!

Ρε συ αυτοι οι ροοστατες ειναι πολυ μεγαλοι.

Παντως το μονο καλο είναι οτι δεν θα κρυωνεις το χειμωνα καθως θα εχεις εξτρα ηλεκτρικη θερμαστρα.

Τελικα δεν μας ειπες γιατι το θες???

δεν ζεσταινεται καθολου

και το θελω γιατι εχω παρει εναν 25αρη ανεμιστηρα για 4απλο ψυγειο για w/c

Αρχική απάντηση από Skinny13 [Χθες, στις 15:25]

τελικα δεν γινεται με αντιστασεις γιατι καιγονται μετα απο καμμια ωρα

Το αν θα καούν οι αντιστάσεις εξαρτάται από τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά τους

Αλλά η καλύτερη λύση είναι πράγματι ένας ροοστάτης για επαγωγικά φορτία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.