Jump to content

Ποιος Sempron για ξεκλειδωμα??

anthis

Recommended Posts

Σε Sempron140 πέρα από τον 2ο πυρήνα ξεκλειδώνουν άλλοι ? Ξεκλειδώνει extra cache ?

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Όχι μόνο ο 2ος πυρήνας. Dual core είναι - αν δεν κάνω λάθος - κομμένος σε single core, όχι quad σε dual.

2cpu Αν δεν έχεις διαπιστώσει τίποτα το στραβό, ναι, μπορείς να θεωρήσεις ότι κατά 99% ο επεξεργαστής σου είναι πλήρως λειτουργικός. Δεν μπορείς να είσαι 100% βέβαιος, αλλά κατά 99% έχεις πέσει σε πλήρως λειτουργικό X2 και όχι σε προβληματικό κομμάτι. Βασικά αν πρέπει να κάνεις ...μαγικά για να κολλήσει η cpu μπορείς να πεις ότι είναι λειτουργικός. Αν τώρα αρκεί απλά να τρέξεις 64bit λειτουργικό, όπως στην περίπτωση του GeorgeMan ή αν απλά να τρέξεις μια κάποια εφαρμογή (π.χ. Subtitle workshop 2.51 ) όπως στην περίπτωση του ενός εκ των δύο Sempron που έχω εγώ, ε δεν μπορείς να πεις ότι είναι και rock solid.

Δεν ειναι ή εγω ειμαι τερμα γκαντεμης :p :P Εχω 2 στα 2 epic fail ουτε καν μπουταρουν με UCC enabled :p

Καταρχην κουβεντα κανουμε dont get mad :) Δευτερον εχετε και οι δυο δικιο, αλλα οπως λεει και ο yanni εξαρταται κατα ποσο ειναι σταθερος.. Ας πουμε ο δικος σου GeorgeMan παιζει κομπλε εκτος απο 64bit οκ κατι ειναι και αυτο ;) Απλα δεν αγγιζει τον Athlon II x2 64 bit

Μα θα ηταν ανουσιο να τον συγκρινω με τον Αθλον ΙΙ Χ2 64μπιτ.

Ομως clock to clock με τον Αθλον ΙΙ Χ2 32μπιτ ειναι ακριβως ισαξιος. Και αφου παιζει και σε 3,5Ghz με κατω της stock τασης, ειμαι πολυ χαρουμενος κιολας.

Για μενα εφοσον παιζει τα παντα στο λειτουργικο μου, χωρις να βγαζει κιχ ειναι rock stable, mountain stable.

End of story καλη σας συνεχεια, κακως εγραψα την εμπειρια μου εδω. :)

Γιατι κακως ?? Καλα εκανες :T::fun: Καλο ειναι να εχουμε μια προχειρη database απο sempron και συμπεριφορες! Μην παρεξηγειστε ρεεε :magic:

Κάηκε η μητρική φίλου (478 + Prescott) και δεν βρήσκαμε σε μτχ κάποια 478, καινουργια με το 865 έκανε 55ευρώ. Έτσι πήρα για αυτόν αυτό το σετάκι :

Asus M4A78LT-M 46.5 E pc1

Sempron 140 box 33E (στο μικρό ολοπράσινο κουτάκι) pc1

1 stick HyperX 2GB DDR3 27E pc1

Σύνολο 106Ευρώ.

Μια χαρά ξεκλέιδωσε ο 2ος πυρήνας και πέρασε και την εγκατάσταση Windows7 x64. Θα τρέξω και διάφορα (linpack, occt, 3dmark) να δω τι λέει από σταθερότητα και μπορεί και να τον ανεβάσω λίγο στα 3GHz αν όλα πάνε καλά.

jet φαίνεται μέχρι στιγμής ;)

Αργότερα που θα έχει λεφτά θα πάρει άλλο ένα stick 2GB.

Εχω εναν 140 sempron ,οταν ξεκλειδωσει ο δευτερος πυρινας η L2 γινεται 2 mb .δεν εχει κανενα προβλημα.

παιδια και εγω που τον ξεκλειδωσα δουλευει σφαιρα τον εχω ανεβασει στα 3,2 του εριξα και 2gb ram και ολα κομπλε παντος για 33 ευρω διαμαντακι o sempron 140

Αγορασα καινουριο sempron :p Αυτη τη φορα η Asrock 785gmh ποσταρει, τον εμφανιζει σαν διπυρηνο με το ACC στο auto, αλλα οταν παει να μπουταρει στα windows 7 x64 τρωει επανεκκινηση στο loading screen στο πρωτο δευτερολεπτο!

Εδωσα +0.5 ταση, κατεβασα τις μνημες σε μικρες συχνοτητες, απενεργοποιησα το cool n quiet.. Τζιφοοος.. Αραγε αν βαλω windows 7 32bit παιζει σαν του Georgeman??

Αγορασα καινουριο sempron :p Αυτη τη φορα η Asrock 785gmh ποσταρει, τον εμφανιζει σαν διπυρηνο με το ACC στο auto, αλλα οταν παει να μπουταρει στα windows 7 x64 τρωει επανεκκινηση στο loading screen στο πρωτο δευτερολεπτο!

Εδωσα +0.5 ταση, κατεβασα τις μνημες σε μικρες συχνοτητες, απενεργοποιησα το cool n quiet.. Τζιφοοος.. Αραγε αν βαλω windows 7 32bit παιζει σαν του Georgeman??

Δοκίμασε το δεν έχεις να χάσεις κάτι, ίσα ίσα να κερδίσεις!

Η εγκατασταση λοιπον στα 32bit δεν προχωρουσε.. Οποτε στη συνεχεια καταλαβα οτι και παιζει προβλημα με τον memory controller..

Εβαλα τις μνημες στα 667 με 1.8 volt και timings 5/5/5/18 φιξαρισμενα, εδωσα 1.475 στον επεξεργαστη (!) :hang3:

Και μπηκε! Μπηκε στα windows, μπηκα cpuz ομορφα και ωραια.. Μετα εφυγα για λιγο ελειψα καμμια ωρα και ο υπολογιστης μπηκε σε sleep mode

Τον ανοιγω μπαινω win και τρωω BSOD :p Και απο εκεινη τη στιγμη δεν μπαινει με τιποταααα!!

Εν τω μεταξυ η χαζωasrock δεν εχει επιλογη να αυξησω το cpu nb μηπως και παιξει τις μνημες ο δευτερος πυρηνας!! Μα ειναι δυνατον να μην εχουν τετοια επιλογη στο BIOS?? Δεν ειναι και παμφτηνη η μητρικη τους, αντιστοιχα λεφτα με τα θηρια της MSI εχει

και η MSΙ εχει δεκαπλασιες επιλογες!

Μην παιδευεσε αλλο δεν θα δουλεψει σωστα.

Ετσι με εκανε και το Χ3 ΒΕ , δοκιμασα τα παντα (φυσικα και ultrex) αλλα

τιποτα.Οταν ελεγες οτι εστρωνε τσαααακ παρε μια BSOD.

Είναι μεγάλο λαχείο και μάλλον η AMD δεν χάνει από τον ντόρο που γίνεται. Εκεί που κάποιος θα αγόραζε απλά έναν AMD επεξεργαστή π.χ. διπύρηνο, πάει και αγοράζει δύο επεξεργαστές. Έναν Sempron που τελικά δεν ξεκλειδώνει ικανοποιητικά και τον διπύρηνο που αρχικά είχε στο μυαλό του. Χώρια το πόσοι τελικά δεν αγοράζουν κάποιον Intel αφού... αν τους κάτσει θα βγουν ...διπλά κερδισμένοι.

Από ότι φαίνεται είμαι περισσότερο τυχερός από ότι νόμιζα. Πίστευα ότι το να μην σου κάτσει πλήρως λειτουργικό κομμάτι ήταν ατυχία, αλλά φαίνεται να είναι ο κανόνας.

Πραγματι, στο διλημμα celeron E3200 ή sempron συνηθως παμε σε sempron λογω του "ξεκλειδωματος"!! Καλα τα καταφερε η AMD.. Οπως επισης αγοραζουμε αβερτα sempron μερικοι μεχρι να μας ξεκλειδωσει ενας να χαιρομαστε :dance3: :hang3:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.