anthis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2010 Ως γνωστον πολλοι Sempron ξεκλειδωνουν σε διπυρηνους με την καταλληλη μητρικη.. Τι πρεπει να κοιταμε ομως στο κουτι για να διαλεξουμε καποιον να εχιε μεγαλη πιθανοτητα?? Π.χ. στους athlon 2 x3 κοιταζαμε να ειναι CACYC.. Στον sempron τι πρεπει να λεει??
2cpu Οκτώβριος 9, 2010 #2 Οκτώβριος 9, 2010 Ο δικος μου παντως ηταν ο τριτος στην σειρα απο γνωστη αλυσιδα πληροφορικης .Περαν της πλακας οσο εχω δει αρκετοι Sempron ισως λιγο παραπανω απο τους Χ3 ειχαν καλυτερο ποσοστο ξεκλειδωματος. Παντα βεβαια παιζει ρολο και η μητρικη , εμενα με την Asus δεν τον ξεκλειδωσε και ηθελε bios update ενω με Msi τον ανοιξε με την μια. Αν θες παντως οταν σβησω το μηχανημα βλεπω στοιχεια και σε λεω
anthis Οκτώβριος 9, 2010 Author #3 Οκτώβριος 9, 2010 Ναι αν μπορεις.. Δηλαδη ολα τα Batch εχουν ισαξια επιτυχια?? Αυτοι που κυκλοφορουν τωρα στα ραφια κανουν?
yanni Οκτώβριος 9, 2010 #5 Οκτώβριος 9, 2010 Εγώ το έσβησα μιας και ήταν άκυρο. Νόμιζα ότι το OPN στα κουτιά αρκούσε αλλά μετά την ολοκλήρωση του post διαπίστωσα ότι και οι δύο Semprons είχαν ίδιο OPN(yanni είσαι noob! μου το παίζεις και amdάς!). Να κάτσω τώρα να ξηλώσω ψήκτρες και να καθαρίσω πάστα για να δω τι γράφουν πάνω οι επεξεργαστές δεν υπήρχε περίπτωση οπότε απλά έσβησα το post. Για την ιστορία ο Sempron που δουλεύουν σωστά και οι δύο πυρήνες ήταν φρέσκος σε μικρούλα συσκευασία(μικρό κουτάκι εννοώ) σε σχέση με τον παλιό που ήταν σε συσκευασία παρόμοια με αυτή του 9750 και του Athlon Χ2 που είχα.
anthis Οκτώβριος 9, 2010 Author #6 Οκτώβριος 9, 2010 http://www.skroutz.gr/s/286197/AMD-Sempron-145-Box.htmlΣε τετοιο κουτι δηλαδη?? Αντι για το παλιοhttp://www.skroutz.gr/s/91013/AMD-Sempron-140-Box.html
yanni Οκτώβριος 9, 2010 #7 Οκτώβριος 9, 2010 http://www.skroutz.gr/s/286197/AMD-Sempron-145-Box.htmlΣε τετοιο κουτι δηλαδη?? Αντι για το παλιοhttp://www.skroutz.gr/s/91013/AMD-Sempron-140-Box.htmlΝαι, αν και αμφιβάλλω να βοηθάει ιδιαίτερα αυτό.
anthis Οκτώβριος 9, 2010 Author #8 Οκτώβριος 9, 2010 Αρα και απτα δυο το ιδιο ειναι Βασικα το σκεφτομαι ας πουμε τι συμφερει καλυτερα μια φτηνη μητρικη για intel μαζι με εναν E3300 ή εναν sempron με μια μητρικη που ξεκλειδωνει?? Οι μητρικες που ξεκλειδωνουν κοστιζουν 50 ευρω και βαλε, πλησιαζουν δε στα 70-80 κατα πλειοψηφια..!! Και δεν ξερεις και αν τελικα θα ξεκλειδωσει...
yanni Οκτώβριος 9, 2010 #9 Οκτώβριος 9, 2010 Αν δεν σε πειράζει να μπεις σε μια διαδικασία του στυλ "Παίρνω έναν Sempron στα 40€ και αν ξεκλειδώνει γλυτώνω τα 20€ του Χ2 αν δεν ξεκλειδώνει τον πουλάω στα 30€ ή μένω με μονοπύρηνο" το δοκιμάζεις. Αλλιώς ακολουθείς διαφορετική -λιγότερο λαχείο- λύση.Από τις παλιές μητρικές θέλεις απλά minimum SB710. Το SB700 δεν ξεκλειδώνει.
GeorgeMan Νοέμβριος 28, 2010 #10 Νοέμβριος 28, 2010 Απο προχτες ειμαι ενας ευτυχης κατοχος ξεκλειδωμενου Sempron. Συνδυασμος parts: Asrock 880GM-LE 67 euro Sempron 140 - 34 euro 2GB DDR3 1333 CL9 1,5v - 28 ευρω Συνολο 129 ευρω. Ο επεξεργαστης ξεκλειδωσε και ειναι απολυτα σταθερος σε 32bit OS, ενω σε 64 τρωω μπλε οθονη. Σε συνδυασμο με μια TRUE και εναν ανεμιστηρα σε αυτην, ρυθμισμενο στις 500 μολις στροφες, και κανεναν αλλον ανεμιστηρα σε ολο το κουτι, πλην του τροφοδοτικου, εχω τα εξης αποτελεσματα: 1) @ Sempron @ 2,7Ghz (stock) @ 1,35v (stock): idle 31, linpack load: 33 χαχαχαχα, άνιωθη η TRUE 2) @ Athlon II X2 @ 2,7Ghz @ 1,09 (!!!) volt: idle 33, linpack load: 38 [ram @1333 CL7 1,53v] 3) @ Athlon II X2 @ 3,4Ghz @ 1,29v: idle: 34, load: 46 [ram@ 1333 CL7 1,53v] 4) @ Athlon II X2 @ 3,5Ghz @ 1,33v: idle: 34, load: 51 5) @ Athlon II X2 @ 3,6Ghz @ 1,39c: idle 36, load 52 [ram @ 1826 (!!!) CL9 1,59v!] Οπως βλεπετε ναι μεν δεν δουλευει σε 64bit, ωστοσο σε 32bit οχι μονο ξεκλειδωσε, αλλα παιζει μεχρι και τα 3,5Ghz σε ταση μικροτερη απο τη stock! Και ως διπυρηνος ειναι αισθητοτατα γρηγοροτερος εστω και με 2GB DDR3 single channel ram απο τον Athlon X2 5050e 2,6Ghz με 4GB DDR2 ακομα και σε καθημερινη χρηση. PS: Το stepping ειναι NAEIC AE PS2: Ολες οι DDR3 ετσι πανε? Τις αγοραζεις 9-9-9-27 1,5v και παιζουν 1380 με 7-7-7-20 ή 1830 με 9-9-9-27 χωρις να αυξησεις ταση πανω απο 0,1v?
anthis Νοέμβριος 28, 2010 Author #11 Νοέμβριος 28, 2010 Καλα τι κολλημα ειναι αυτο να μην παιζει 64bit?? Εγω τι να πω γαμωτο που 2 στα 2 δε μου εχουν ξεκλειδωσει ολο μπανανες πετυχαινω
yanni Νοέμβριος 28, 2010 #12 Νοέμβριος 28, 2010 Ο επεξεργαστης ξεκλειδωσε και ειναι απολυτα σταθερος σε 32bit OS, ενω σε 64 τρωω μπλε οθονη.Άρα δεν είναι και τόσο σταθερός.
GeorgeMan Νοέμβριος 28, 2010 #13 Νοέμβριος 28, 2010 Μερικοι κλειδωνονται απο AMD οταν εχουν προβλημα στο 64bit κομματι τους. Ψαξτε λιγο, οχι μονο Sempron, και Athlon II X3 κτλ... Και ναι, σε windows 7 32bit ειναι super rock stable φιλε yanni, ο,τι εφαρμογη κι αν τρεξεις. Τωρα θα μου πεις "μα τα 64bit ειναι το μελλον, ειναι καλυτερα μπλαμπλαμπλααα". Κι εγω θα σου απαντησω: Για κατεβαστηρι μια χαρααα ειναι. Για ιντερνετ μια χαρα ειναι. Για ταινιες, τελειο ειναι! Εκτος αν θες πανω απο 4GB ραμ για αυτες τις δουλειες...
yanni Νοέμβριος 29, 2010 #14 Νοέμβριος 29, 2010 Μερικοι κλειδωνονται απο AMD οταν εχουν προβλημα στο 64bit κομματι τους. Ψαξτε λιγο, οχι μονο Sempron, και Athlon II X3 κτλ...Και ναι, σε windows 7 32bit ειναι super rock stable φιλε yanni, ο,τι εφαρμογη κι αν τρεξεις. Τωρα θα μου πεις "μα τα 64bit ειναι το μελλον, ειναι καλυτερα μπλαμπλαμπλααα". Κι εγω θα σου απαντησω: Για κατεβαστηρι μια χαρααα ειναι. Για ιντερνετ μια χαρα ειναι. Για ταινιες, τελειο ειναι! Εκτος αν θες πανω απο 4GB ραμ για αυτες τις δουλειες... Και ξανά λέω. Άλλο ξεκλειδώνει και δουλεύει παντού, άλλο ξεκλειδώνει και σε κάποιες περιπτώσεις τρώει τα μούτρα του. Έχω δύο Sempron που ξεκλειδώνουν και ξέρω την διαφορά του ξεκλείδωτου Sempron που δεν μου έχει παρουσιάσει ΠΟΥΘΕΝΑ πρόβλημα και του ξεκλείδωτου Sempron που σε κάποιες περιπτώσεις έχει πρόβλημα. Και μένα ο ένας Sempron δουλεύει και σε 32bit και σε 64bit και τρέχει το 90% των εφαρμογών χωρίς προβλήματα αλλά το υπόλοιπο 10% των εφαρμογών μπορεί να χτυπάει. Δεν μπορώ να τον κατατάξω στην ίδια κατηγορία με αυτόν που μέχρι σήμερα μου δουλεύει ρολόι. Άλλο το σταθερός παντού και άλλο το σταθερός υπό προϋποθέσεις. Δεν διαφωνώ ότι θα φροντίσεις να τον λειτουργείς σε συνθήκες που να μην σου παρουσιάζει πρόβλημα. Και εγώ τον Sempron που βαράγανε κάποιες εφαρμογές τον δούλευα - όταν τον δούλευα σαν dual- παρείτσα με προγραμματάκι που όριζε το cpu affinity σε μια εφαρμογή πριν αυτή τρέξει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο εν λόγω Sempron είναι σταθερός. Ας μην αλλάζουμε το νόημα των λέξεων. Σταθερός σημαίνει σταθερός παντού.
GeorgeMan Νοέμβριος 29, 2010 #15 Νοέμβριος 29, 2010 Οκ, εγω τον δοκιμασα με Windows 7 32bit και ειναι σταθερος παντου (γιατι αυτα ειχα αγορασει). Σε ΟΛΑ τα προγραμματα που τρεχουν σε εκεινο το λειτουργικο δεν παρουσιασε κανενα προβλημα.Διαφωνεις καπου τωρα;
anthis Νοέμβριος 29, 2010 Author #16 Νοέμβριος 29, 2010 Καταρχην κουβεντα κανουμε dont get mad Δευτερον εχετε και οι δυο δικιο, αλλα οπως λεει και ο yanni εξαρταται κατα ποσο ειναι σταθερος.. Ας πουμε ο δικος σου GeorgeMan παιζει κομπλε εκτος απο 64bit οκ κατι ειναι και αυτο Απλα δεν αγγιζει τον Athlon II x2 64 bit
yanni Νοέμβριος 29, 2010 #17 Νοέμβριος 29, 2010 Οκ, εγω τον δοκιμασα με Windows 7 32bit και ειναι σταθερος παντου (γιατι αυτα ειχα αγορασει). Σε ΟΛΑ τα προγραμματα που τρεχουν σε εκεινο το λειτουργικο δεν παρουσιασε κανενα προβλημα.Διαφωνεις καπου τωρα;Έχω την Χ κάρτα γραφικών η οποία είναι σταθερότατη στο 3DMark06 αλλά βαράει στο Vantage. Ερώτηση. Μπορείς να πεις ότι η κάρτα είναι σταθερή;Δεν έχω αντίρρηση σε αυτό που λες, ότι δηλαδή ο επεξεργαστής σου είναι σταθερός στα 32bit. Απλά λέω ότι - άποψή μου έστω - για να πεις ότι είναι σταθερός ένας επεξεργαστής θα πρέπει να είναι παντού και όχι σχεδόν παντού. Άλλο το stable και άλλο το semi-stable. Επίσης είμαι της άποψης ότι για να πεις ότι ξεκλειδώνει ένας επεξεργαστής θα πρέπει όχι απλά να ξεκλειδώνει αλλά και να δουλεύει σωστά. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που ξεκλειδώνουν αλλά έχουν ένα κάποιο κουσούρι. Αυτοί κανονικά δεν θα πρέπει να εντάσσονται στην λίστα αυτών που ξεκλειδώνουν και γίνονται πραγματικοί και αλάνθαστοι Χ2. Αν θέλεις να πειραματιστείς και αν έχεις το κατάλληλο hardware, δοκίμασέ τον και με την DDR2 μνήμη. Που ξέρεις...Υ.Γ. Αν νομίζεις ότι απλά σου πάω κόντρα μπορεί να δεις και εδώ (δεύτερη παράγραφος) τι θεωρώ "πραγματικά ξεκλείδωτος AMD".
anthis Νοέμβριος 29, 2010 Author #18 Νοέμβριος 29, 2010 Σωστο το post, καλο ειναι να γραφονται αυτα να τα βλεπουμε κιολας Λογικο ειναι πολλοι να εχουν τα κουσουρια καθως η AMD προφανως για καποιον λογο τους κλειδωνει (εχουν ελαττωματικους πυρηνες!) Βεβαια καποιοι τυχεροι πετυχαινουμε κομματια που δεν ειναι ελαττωματικα, ή ειναι λιγοτερο/περισσοτερο.. Το ιδανικο ειναι να παιζει ακριβως οπως ενας διπυρηνος φυσικα! Στο κατω κατω, αν μας εξυπηρετει για την δουλεια μας καλα ειναι! Απλα δεν μπορουμε να τον δωσουμε αλλου λεγοντας "δουλευει ως διπυρηνος"!! Γιατι θα τραβηξει κανα BSOD μετα και τη βαψαμε :magic:
2cpu Νοέμβριος 30, 2010 #19 Νοέμβριος 30, 2010 δηλ. εμενα yanni που τον εχω τοσο καιρο σε xp x64 και ακομα δεν με εχει κρασαρει να υποθεσω οτι ειναιrock solid? (ddr2 μνημες).
Telis Νοέμβριος 30, 2010 #20 Νοέμβριος 30, 2010 Εχουν βγαλει τωρα και τον 145 στα 2.8Ghz, τον εχει δοκιμασει κανεις ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.