doctor Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2010 Τον τελευταίο καιρό είμαι σε μια διαρκή αναζήτηση τρόπου να συνδεθώ με ασύρματο δίκτυο που βρίσκεται κοντά στον χώρο εργασίας μου. Η κάρτα που χρησιμοποιώ είναι TP-Link TL-WN651G 108Mbps Wireless PCI Adapter.Φυσικά με την δική της κεραία 3 dbi τα αποτελεσματα ήταν απογoητευτικά και προχώρησα στην αγορά μιας κεραίας omni 10 dbi με βάση και καλώδιο. H λήψη μου τώρα ήταν οριακή ......Να επισημάνω ότι προσπαθώ να συνδεθω σε δίκτυο που βρίσκεται περίπου 150 μετρα μακρυα από το παράθυρό μου ενώ δεν παρεμβάλεται ουσιαστικά κάποιο εμπόδιο αφού μας χωρίζει μια μεγάλη λεωφόρος με δύο ρευματα κυκλοφορίας .Εγώ βρίσκομαι στό ισόγειο και ουσιαστικά προσπαθώ να συνδεθώ σε wifi spot που παρέχει ασύρματο internet στο κοινό!......Δεν κάνω υποκλοπή ......:dance3: Η λήψη μου βελτιώθηκε αισθητά χρησιμοποιώντας ένα "μισό" μπουκάλι από εμφιαλωμένο νερό πού εντυσα με αλουμινόχαρτο όπως φαίνεται στη φωτογραφία.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Οκτώβριος 8, 2010 Author #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2010 Προσπαθώντας να εξελίξω την κεραία μου χρησιμοποίησα ένα δοχείο από καφέ illy 3 κιλών το οποίο έκοψα και μετέτρεψα στην κατευθυντική κεραία που φαίνεται στις φωτογραφίες.....Περιμένω αάυριο να κάνω τις δοκιμές μου...:big_boss: Link to comment Share on other sites More sharing options...
johncsj Οκτώβριος 9, 2010 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 Πολύ ωραία δουλειά φίλε doctor (και συγγνώμη που παρεμβαίνω στο thread σου)!!! :) Πολύ πρακτικός τρόπος να κάνεις την κεραία σου παραβολική. Απλά 150μ. από το spot, με σχεδόν καθαρή οπτική επαφή το μικρό κεραιάκι έπρεπε να έπαιζε 0-1 γραμμή, και η 10άρα με 3 γραμμές (στο λέω από προσωπική εμπειρία). Μήπως κάτι δεν πάει καλά με την κάρτα; Γιατί και εμένα η δική μου tp-link (TL-WN551G) έκανε κάτι τρελά, ώσπου κατέβασα τους τελευταίους drivers από το site της tp-link και "έστρωσε". Εκτός κι αν έχεις win 7 που έχουν έτοιμους τους οδηγούς, οπότε παίζει κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Οκτώβριος 9, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 Τελικά δεν ήταν όπως τα περίμενα και η λήψη μου ήταν χειρότερη για το συγκεκριμένο ξεκλείδωτο δίκτυο που με ενδιαφέρει....αλλα πολύ καλύτερη για άλλα δίκτυα της περιοχής .έτσι έμεινα όπως ήμουν..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Οκτώβριος 9, 2010 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 Η Omni κεραια εκπέμπει σε ένα δισκο καθετο στη διαυθυνση της. Μάλιστα, όσο πιο μεγάλο το κέρδος της, τοσο πιο στενός ο δίσκος.Με το αλουμινόχαρτο δεν ειναι σίγουρο οτι την κάνεις καλύτερη.Δοκίμασε με την κεραία σκέτη να την βάλεις σε τέτοιο προσνατολισμό και κλίση ώστε να ειναι κάθετη στη νοητή ευθεία AP-κεραίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Οκτώβριος 9, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 Η Omni κεραια εκπέμπει σε ένα δισκο καθετο στη διαυθυνση της. Μάλιστα, όσο πιο μεγάλο το κέρδος της, τοσο πιο στενός ο δίσκος.Με το αλουμινόχαρτο δεν ειναι σίγουρο οτι την κάνεις καλύτερη.Δοκίμασε με την κεραία σκέτη να την βάλεις σε τέτοιο προσνατολισμό και κλίση ώστε να ειναι κάθετη στη νοητή ευθεία AP-κεραίαςαν την βάλω σκέτη ίσα που το βλέπω το δίκτυο αυτό ....καλά για σύνδεση ....ούτε συζήτηση....:cry:με το μπουκάλι και το αλουμινόχαρτο έχω σχεδόν διπλάσιο σήμα....και σταθερή σύνδεση....έχω την εντύπωση ότι στην κατασκευή με το δοχείο από τον καφέ πρέπει να επηρεάζει η βάση του κυλίνδρου που βιδώνει το καπάκι μεσα από το οποίο περνάει η κεραία ...στην κεραία με το μπουκάλι η βάση είναι πλαστική γιατί το αλουμινόχαρτο είναι στρωμένο μόνο στο μισό του κυλίνδρου...το σκεπτικό και στις δύο περιπτώσεις είναι το ίδιο το σημείο εστίασης είναι ο νοητός άξονας που περνάει από το κέντρο του κυλίνδρου...μάλλον πρέπει να κόψω την βάση του κυλίνδρου και να δοκιμάσω έναν άλλο τρόπο στηριξης της κεραίας μεσα στον μισό κύλινδρο!:bad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosmos Οκτώβριος 9, 2010 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 Ειχα κανει κατι παρομοιο, αλλα ειχα χρησιμοποιησει κουτι, το μεγαλο, απο πουρακια . Ειχα ανοιξει τρυπα στο κεντρο του και ειχα περασει την κεραια μεσα. Δεν ειχα κοψει το κουτι στην μεση οπως εχεις δοκιμασει εσυ. Να υπογραμμισω οτι η κεραια ηταν πανω στην καρτα δικτυου χωρις καλωδιο...Κατι αλλο που θυμαμαι ειναι οτι επιανα καλυτερο σημα οταν ειχα την κεραια σπαστη μεσα στο κουτι.Οχι καθετη δλδ στο κεντρο του κουτιου, απλα στην αρθρωση που ειχε το κεραιακι του ειχα δωσει μια μικρη κλιση προς τα πανω. Χωρις να ειμαι σιγουρος γιατι πανε 3-4 χρονια απο τοτε που ειχα ασχοληθει, για να κανεις την κεραια σου κατευθυντικη,the easy way, πρεπει να ειναι μεσα σε κυλινδρο και η τρυπα του κυλινδρου να κοιταει το ap.Ετσι ο κυλινδρος συγκεντρωνει το σημα και η κεραια συντονιζεται...Στο νετ υπαρχουν παρα πολλα σχεδιακια, ενα που θυμαμαι εινα με κουτι απο πατατακια πρινκλς. Mε τον τροπο που εχεις διαλεξει θε πρεπει το κοιλο που εχεις δημιουργησει να βρισκεται σε πολλη καλη γωνια, ακομα και κλιση ετσι ωστε οι "ακτινες" να συγκλινουν στο σωστο σημειο, δλδ την κεραια.Γιαυτο νομιζω οτι ο αλλος τροπος ειναι λιγοτερο μπελαλιδικος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Οκτώβριος 9, 2010 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 http://www.instructables.com/id/DIY-WIFI-Antenna-Reception-Booster/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosmos Οκτώβριος 9, 2010 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 http://www.instructables.com/id/DIY-WIFI-Antenna-Reception-Booster/ Γνωστη και ως windsurfer ...Σε εμενα δεν εκανε δουλεια, αλλα δεν χανεις τπτ να την δοκιμασεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 12, 2010 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2010 Μην παιδεύεσαι άδικα χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα.http://e-wifi.gr/Antennas24GHzDIRECTIONAL/TetraAnt-24GHz-8dbihttp://www.aerial.net/shop/product_info.php?cPath=35_41&products_id=657http://www.aerial.net/shop/product_info.php?cPath=35_41&products_id=266 (καλή τιμή)http://www.aerial.net/shop/product_info.php?cPath=35_37&products_id=301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Οκτώβριος 12, 2010 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2010 καλη η προσπαθεια, αλλα αυτο που εφτιαξες δεν ειναι κατευθυντικη κεραια, αλλα ενα ειδος "ο,τι΄ναι" sector. καλυτερα να πας σε καποιο panel που θα κανεις καλη δουλεια, εγω θα σου προτεινα το δευτερο link του trendy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Οκτώβριος 13, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 καλη η προσπαθεια, αλλα αυτο που εφτιαξες δεν ειναι κατευθυντικη κεραια, αλλα ενα ειδος "ο,τι΄ναι" sector. καλυτερα να πας σε καποιο panel που θα κανεις καλη δουλεια, εγω θα σου προτεινα το δευτερο link του trendy.με αυτό που έφτιαξα βελτίωσα το σημα μου πάνω από 60% !!!! και είναι κατευθυντική διότι όταν την περιστρέφω προς άλλη κατεύθυνση το σήμα μειώνεται δραματικά!!!θα παραθέσω φωτογραφίες από το πρόγραμμα που μετράει την ένταση του σήματος με μεγαλύτερη ακρίβεια από το zero configuration ..... με την omni κεραία σκέτη ....και με την "πατέντα":dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 13, 2010 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 Αν έχεις τηρήσει τα νούμερα που δίνονται για τέτοιες δουλειές, όντως μπορεί να πετύχει η ιδιοκατασκευή. Όμως επειδή η πιστοποίηση δεν εξαρτάται μόνο από το netstumbler το καλύτερο θα ήταν να πάρεις μία κανονική κεραία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Νοέμβριος 3, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2010 Τελικά κατέληξα στην πατέντα με το κουτί από pringles κομμένο στην μέση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Νοέμβριος 3, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2010 παραθέτω και δύο φωτογραφίες σχετικά με το σήμα λήψης....με την κεραία ως έχει ...και με την "πατέντα" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.