Jump to content

Ποιος θορυβεί..??

nikolasr200

Recommended Posts

Πρόσφατα πήρα αυτή τη σύνθεση...

CoolerMaster M620 Real Power Modular

AMD Phenom II X6 1055T (sAM3, 2,8 GHz, 6MB) (box)

Corsair XMS3 4GB DDR3-2000 Kit (2x2GB, PC3-16000, 9-9-9-24

EVGA GTX 460 (PCI-Express, GDDR5, 768MB)

CoolerMaster CM 690 Pure Black Edition Case (RC-690K-KWN1-GP)

MSI 880GMA-E45 (sAM3, 880, DDR3, VGA)

όμως είναι αρκετά θορυβώδης..

Έψαξα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κουτιού, και βρήκα ότι έχει τους εξής τρεις ανεμιστήρες

Cooling System Front: 120 x 25 mm Blue LED fan x 1 / 1200 RPM / 21 dBA

Rear: 120 x 25 mm fan x 1 / 1200 RPM / 21 dBA

Top: 120 or 140 mm fan x 2 (optional)

Bottom: 120 x 25 mm fan x 1 (optional)

Left: 120 x 25 mm fan x 2 (one is optional)

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=290

θεωρώντας ήσυχους τους <20dbA δε μπορώ να πω πως αυτοί του κουτιού με βάση την coolermaster, θεωρούνται θορυβώδεις..

δεν έχω καταφέρει ωστόσο να βρω η ψύκτρα που είχε στο box ο επεξεργαστής στα πόσα dbA δουλεύει καθώς επίσης και της κάρτας γραφικών..

πως θα τον κάνουμε να ησυχάσει..??

Προτείνω speedfan για να ελέγσεις τους ανεμιστήρες που παίρνουν απο μητρική,πιθανόν όχι όλους αλλά ρίξε μια ματιά, μέσα σε αυτούς θα ναι και του επεξεργαστή, 'παίξε' για να δεις με τι ταχύτητες είσαι εντός ορίων θερμοκρασιών που προτείνει η amd.

Βάλε και rivatuner η από το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών σου να αλλάξεις στροφές προσέχοντας πάντα θερμοκρασίες για να μην ξεφύγουν από το επιτρεπόμενο πάντα.:computer:

έχω ένα control center της msi το οποίο γράφει system fan 0 rpm ενώ για cpu γράφει κανονικά 4200 περίπου..

να υποθέσω ότι δεν έχουν συνδέσει τους ανεμιστήρες του συστήματος στη μητρική αλλά απευθείας στη τροφοδοσία του τροφοδοτικού..?

Ίσως και να μην είναι σίγουρο από που διαβάζει αυτό το πρόγραμμα γιαυτό προτείνω σπιντφαν, θα σου βρεί αν όχι όλες τις περισσότερες 3πινες κ 4πινες οπότε δωστου μια ευκαιρία.

Παίζει κι αυτό που λες, εύκολο είναι να το τσεκάρεις λογικά 'χύμα΄είναι τα καλώδια στο κουτί,δες αν έχει καμιά ελεύθερη στη μητρική ίδιων 3ων ή 4 πιν ότι έχει.

Πληροφοριακά και 4πινο φαν λειτουργεί σε 3πινο της μητρικής απλά πρεπει να προσέξεις ποια 3 να συνδέσεις.

Βήμα 1ο: απογαλακτίζεσαι από τις μπαρούφες των dB, στο 99,99999999% κανένα τεχνικό χαρακτηριστικό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (δυστυχώς για τους χρήστες τα πραγματικά νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα).

Οπότε, οι ανεμιστήρες της CM (οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν είναι και τιποτε το ιδιαίτερο) σίγουρα αποτελούν αθροιστικά μία σοβαρή πηγή θορύβου.

Βήμα 2ο: αν η ψήκτρα του X6 είναι η γνωστή με τους δύο θερμαγωγούς και το 7άρη (έλεος!) ανεμιστηράκι τη AVC, είσαι στον καλύερο δρόμο για ωραίο θόρυβο. Ο ανεμιστήρας αυτός σε idle είναι απλώς υποφερτός, αλλά υπό φορτίο μάλλον φέρνει προς τουρμπίνα (επιτυγχάνοντας μάλιστα τίποτε καλύτερο από οριακές θερμοκρασίες λειτουργίας για τον επεξεργαστή).

Βήμα 3ο: αν και δεν πολυκατέχω από Nvidia, χοντρικά γνωρίζω ότι τα reference συστήματα ψύξης της δεν είναι και silent-stars... Οι θερμοκρασίες λειτουργίας μπορεί να παραμένουν σε αποδεκτά επίπεδα σε κάθε περίπτωση, εις βάρος όμως των επιπέδων θορύβου.

Αν κατανοήσεις τα παραπάνω, θα διαπιστώσεις ότι στο pc σου θα χρειαστείς πολύ δουλειά για να το κάνεις ήσυχο. Θεωρώ ότι με τα ψηκτικά συστήματα που φοράς τώρα κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο (ακόμη κι αν χρησιμοποιήσεις διάφορα software για τον έλεγχο των στροφών λειτουργίας). Πιθανότατα, χρειάζεσαι ποιοτικότερες λύσεις παντού (case fans, CPU-cooler, GPU-cooler) έχοντας μία επιφύλαξη για τη κάρτα γραφικών. Ξεκινάς με software φυσικά που είναι και τσάμπα, αλλά επειδή η ψύξη σου είναι χαμηλού δυναμικού δεν ξέρω τι θα γίνει με τις θερμοκρασίες. Μία συμπαθητική πατέντα για την ψήκτρα τους Χ6 θα ήταν αυτό πάντως... http://www.thelab.gr/showthread.php?t=71534

Τα ανεμηστηρια που εχει μεσα το cm690 τα θεωρω αθορυβα στο δικο μου τουλαχιστον πρεπει να στησεις αυτι απο διπλα για να καταλαβεις οτι δουλεουν , τη καρτα γραφικων δυστηχως δεν την ξερω οπως επεισης και τη ψυκτρα (αν και γενικοτερα οι stok ψηκτρες δεν νομιζω οτι ειναι οτι καλυτερ για αθορυβο συστημα)

ξέρουμε συγκεκριμένα τη ψύκτρα - ανεμιστηράκι φοράει απ'τη μαμά του ο x6 ή να ανοίξω κουτί να ψάξω..? :)

Πολύ χρήσιμες οι παρατηρήσεις σου Ερνέστο..νομίζω το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει με τον επεξεργαστή..

Οι παρατηρήσεις σου evolution με ανακουφίζουν ότι ίσως γλυτώσω ένα extra κόστος ακόμα..

ξέρουμε συγκεκριμένα τη ψύκτρα - ανεμιστηράκι φοράει απ'τη μαμά του ο x6 ή να ανοίξω κουτί να ψάξω..? :)

Πολύ χρήσιμες οι παρατηρήσεις σου Ερνέστο..νομίζω το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει με τον επεξεργαστή..

Οι παρατηρήσεις σου evolution με ανακουφίζουν ότι ίσως γλυτώσω ένα extra κόστος ακόμα..

Ανοιξε και δες αλλα εγω λεω αν θες να μειωσεις το θορυβο ξεκινα απο εκει βαζοντας μια αθορυβη ψυκτρα που θα σου δωσει και καλυτερες θερμοκρασιες για ψυκτρα αν θες βοηθεια πες και τη λεφτα εχεις σκοπο να δωσεις

Για μενα ξεκινα απο το cpu cooler και μετα δες καρτα γραφικων και τα case fan

μου κέντρισε το ενδιαφέρον αυτή εδώ..

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-V8-RR-UV8-XBU1-GP.htm

δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχουν αξιολογήσεις..πάντως αν όντως είναι καλή θα την αγόραζα..

jiohkor3 με βάση τη συγκεκριμένη μητρική που έγραψα, μπορείς να μου δείξεις σε ποια σημεία συνδέονται οι ανεμιστήρες πάνω της?

επίσης ποια η διαφορά των ανεμιστήρων με 4 pin με αυτούς με 3 pin

Θρίαμβος του markting η V8... Έχει συμπαθητικές θερμοκρασίες, αλλά θα σου πάρει τ'αφτιά. Κάντη να με ελαφρά.

Η λύση για σένα λέγεται Scythe Mugen2, ειδικά στην τιμή-χώμα που προσφέρεται πλέον είναι επιλογή-μονόδρομος! Όλα τα άλλα που κοιτάζεις σ'αυτά τα λεφτά ή και σε αρκετά περισσότερα είναι φόλες. Μόνο αν πας σε high-end και ακριβές λύσεις (Prolima, Thermalright, Noctua) θα έχεις καλύτερες επιδόσεις από τη Mugen, αλλά οι διαφορές είναι τόσο μικρές που πραγματικά η Mugen φαντάζει κελεπούρι. Υπάρχουν και πάμπολλες δοκιμές που το αποδεικνύουν, βαριέμαι τα λινκ και τα ανεβάσματα...

μιλάμε για αυτήν? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Mugen-2-Rev-B-Cpu-Cooler-SCMG-2100.htm μη παραγγείλω καμιά άσχετη..

με βάση τη συγκεκριμένη μητρική που έγραψα, μπορείς να μου δείξει κάποιος σε ποια σημεία συνδέονται οι ανεμιστήρες πάνω της?

επίσης ποια η διαφορά των ανεμιστήρων με 4 pin με αυτούς με 3 pin

μιλάμε για αυτήν? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Mugen-2-Rev-B-Cpu-Cooler-SCMG-2100.htm μη παραγγείλω καμιά άσχετη..

Ναι αυτη τη ψυκτρα μιλαμε αλλα στο πλαισιο αν τη βρεις στο καταστημα που λει δεν ειναι διαθεσιμη για παραγγελεια απο Internet διαθεσιμη την εχει στο eworld : http://eworld.com.gr/front/details/670αρκετα πιο ακριβη ομως η διαφορα στα 3 pin και 4 pin ειναι οτι στα 4 pin η μητρικη ρυθμιζει τις στροφες του ανεμηστηρα πχ στον επεξεργαστη οσο πιο πολυ ζεστενεται τοσο πιο πολλες στροφες θα ανεβασει (καπως ετσι τελος παντων)

κοίταξα το βιβλιαράκι της motherboard, έχει δύο θέσεις για ανεμιστήρες συστήματος sysfan1 sysfan2 είναι καλύτερο να είναι συνδεδεμένοι εκεί οι ανεμιστήρες ή προτιμότερο να είναι συνδεδεμένοι απευθείας στο τροφοδοτικό? ούτως ή άλλως είναι 3 ανεμιστήρες οπότε ο ένας εκ των πραγμάτων θα συνδέεται υποχρεωτικά με το τροφοδοτικό

κοίταξα το βιβλιαράκι της motherboard, έχει δύο θέσεις για ανεμιστήρες συστήματος sysfan1 sysfan2 είναι καλύτερο να είναι συνδεδεμένοι εκεί οι ανεμιστήρες ή προτιμότερο να είναι συνδεδεμένοι απευθείας στο τροφοδοτικό? ούτως ή άλλως είναι 3 ανεμιστήρες οπότε ο ένας εκ των πραγμάτων θα συνδέεται υποχρεωτικά με το τροφοδοτικό

δεν εχει διαφορα για μενα βαζοντας στα πανω στο motherboard περνεις βλεπεις τις στροφες τους και τις ρυθμιζεις με καποιο προγραμα (speedfan - δεν το εχω δοκιμασει) τωρα για τους ανεμηστηρες του 690 δεν νομιζω να εχεις απο αυτους προβλημα με το θορυβο γιατι δεν εχει καποιον δυνατο ωστε να χρειαζοντε μειωση οι στροφες του

όχι δεν παίζει κάτι καλύτερο ή όχι δεν αξίζουν τα 42 ευρώ..???

ρώτησα και στο stock house, αλλά είναι επισκευασμένο, οπότε το ξεχνάω..

Αν μπορεις να τη δεις και δεν εχει στραβωμενα fin η να ειναι κτυπημενη παρτην και με τι διαφορα που θα μεινει απο τα 40 ευρω περνεις ενα πολυ καλο αθορυβο ανεμηστηρα (το πιο πιθανο να ειχε χαλασμενο ανεμηστηρα υποθετο) Στα 18 ευρω ειναι πολυ καλα αρκη να μπορεις να δεις οτι δεν εχει χτυπηματα η στραβωμενα /σπασμενα fin αν ειναι σε καλη κατασταση παρτην απο το στοκ με 18 ευρω και βαζεις ενα Be Quiet η ενα ΝοιceBlocker και καθαρισες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.