Jump to content

Περιεργο καλωδιο ρευματος για τροφοδοτικο

Blinky

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια, πηρα το Coolermaster UCP 1100W τροφοδοτικο απο stock χωρις παρελκομενα, και δε θελει το κλασσικο τριπινο καλωδιο ρευματος, αλλα ενα με οριζοντια pins. Δειτε τη φωτο...

Coolermaster-UCP-1100w-Power.jpg

Το θεμα ειναι, που βρισκω τετοιο καλωδιο? Αλλιως ειναι αχρηστο το τροφοδοτικο...

Θα το βρεις ως C-19 16 amp plug. Μπορείς να πάρεις και απλά το βύσμα και να φτιάξεις δικό σου.

Έτσι είναι τα IEC που σηκώνουν πολλά Amperes. Δε θα έχεις πρόβλημα να βρεις καλώδιο.

Θα το βρεις ως C-19 16 amp plug. Μπορείς να πάρεις και απλά το βύσμα και να φτιάξεις δικό σου.

ναι, απ' οτι βρηκα στο site της coolermaster ( http://www.coolermaster.co.uk/faq.php?action=ViewAnswer&faq_id=338 ) ο connector λεγεται IEC 320 C19/C20 .

Απ'οτι καταλαβα C19 λεγεται το θυληκο βυσμα και C20 το αρσενικο? Οποτε θελω C19 σε european plug...

Για να αποφυγω τον χρονο ασναμονης απο ebay, καμια προταση για μαγαζι στην Αθηνα που μπορω να βρω? (εστω μονο το φις και να φτιαξω το καλωδιο...) , ολα τα ηλεκτρικαδικα εχουν?

Πάρτο παραμάσχαλα και ψάξε στα γνωστά μαγαζιά. Θα κάνεις και μπράτσα αφού είναι αρκετά κιλά.

πηγα σε 3 μαγαζια με ηλεκτρολογικα και δε βρηκα. Στο τελευταιο που ηξερε ο τυπος τουλαχιστον τον τυπο του καλωδιου μου ειπε οτι σκετο το φις κοστιζει 15 ευρω.

ΟΚ, τελικα ebay και ας περιμενω 1 εβδομαδα... εχω βρει καναδιο γυρω στις 10 λιρες ακριβως οπως τα θελω, αλλα μαλλον τελικα θα παρω αυτο :

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300473384974&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

και θα το βαλω πανω σε ανταπτορα για EU plug που ηδη εχω. Αν και ψηνω να παρω και ενα τετοιο :

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120568605760&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

για μετρηση της καταναλωσης, το οποιο το ηθελα ουτως η αλλως, και μπορει να παιξει ταυτοχρονα και τον ρολο του ανταπτορα...

Επειδη θα παραγγειλω κυριακη απο ebay για να τα στειλουν δευτερα, αν εχει κανεις κανα μαγαζι εδω υποψην του με λογικη τιμη ας πει μηπως παω αυριο...

Ενταξει παιδια, δεν υπαρχει αυτο το καλωδιο στην Ελλαδα...(σε λογικη τιμη)

Πηγα και στο Φανο σημερα και ενα αλλο ηλεκτρονικαδικο στο κεντρο, και στην αρχη πηγε να μου φερει το κλασσικο τριπινο με τα καθετα pins, μετα το ειδε και μου λεει "δεν εχω.....ισως εχω σκετο Φις αλλα θα ειναι ακριβο, πανω απο 12-15 ευρω..."

Ε, δε το ψαχνω αλλο, ebay και ξερο ψωμι...

Ευχαριστω οσους απαντησαν.

να προσθεσω ενα μεγαλο bravo στην coolermaster, που τελικα θα μου στειλει δωρεαν το καλωδιο. Μου ζητησαν απλα διευθυνση και μια φωτογραφια του παραστατικου αγορας. Τους εστειλα photo απο την αποδειξη του plaisio stock house και μου ειπαν θα το στειλουν αυριο...

• 2 weeks later...

Καλησπερα και απο εμενα, ειμαι κι εγω ενας δυστυχος κατοχος τροφοδοτικου coolerrmaster UCP 900W απο 20- 10 -2010 το οποιο αγορασα απο το Πλαισιο, και αντιμετοπιζω το ιδιο προβλημα με το φις τοθ καλωδιου τροφοδοσιας...Ο πωλητης του πλαισιου με ενημερωσε για την ασυμβατοτητα του καλωδιου με το φις,(τυπος εμπεριεχομενου καλωδιου ειναι απο Shouko σε IEC 320 13c ενω το φις του τροφοδοτικου ειναι IEC 320 19c),ομωσ, ηταν κατηγορηματικος οτι θα μπορουσα να βρω στην αγορα (γιατι το πλαισιο δεν ειχε ) πανευκολα και φθηνα γυρω στα 2- 2,5 ευρω ακομα και στο praktiker....Τωρα ξεκινα η οδυσεια...στην ελληνικη αγορα υπαρχει μονο σε δυο καταστηματα:

APC POWER CORD AP9892 IEC320 C19 TO C20

22.21 €

στο My-Shop

APC POWER CORD AP9875 IEC320 C19 TO SHUK

37.20 €

στο My-Shop

ΚΑΛΩΔΙΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ IEC320/C19-C20 16A/250V

33.58 €

στο Smart Computer

Ε Λ Ε Ο Σ!!!!!

Στην coolermaster εστειλα email στις 24 -10 - 2010 με φωτογραφιες υλικου και αποδειξης αγορας και δεν εχει μπει στον κοπο να απαντησει καν...Τελικα παραγγειλα απο ebay ενα φις στο οποιο βαζεις εσυ καλωδιο (ανοιγομενο με βιδα) στα 8 περιπου ευρω με εξοδα αποστολης, και ενα ετοιμο καλωδιο με αγγλικου τυπου μπριζα ομως αντι shuko, στα 7,5 ευρω με εξοδα αποστολης επισης...

Προσοχη λοιπον στα <<ΔΥΝΑΤΑ>> coolermaster που πωλουνται <<ευκαιρια>> στο πλαισιο ειτε στο stock house ειτε σε κανονικο καταστημα οπως το δικο μου....( ακομα δεν εχω χρησιμοποιησει το τροφοδοτικο...)

Θα ηθελα να ρωτησω επισης τον Blinky πως καταφερε την coolermaster να του απαντησει, τι τους ειπες και σε καλυψαν; Θα το θεωρουσα μεγαλη βοηθεια σε εμενα αν μου ελεγες...ευχαριστω για το χρονο και το χωρο σας...

Καλησπερα και απο εμενα, ειμαι κι εγω ενας δυστυχος κατοχος τροφοδοτικου coolerrmaster UCP 900W απο 20- 10 -2010 το οποιο αγορασα απο το Πλαισιο, και αντιμετοπιζω το ιδιο προβλημα με το φις τοθ καλωδιου τροφοδοσιας...Ο πωλητης του πλαισιου με ενημερωσε για την ασυμβατοτητα του καλωδιου με το φις,(τυπος εμπεριεχομενου καλωδιου ειναι απο Shouko σε IEC 320 13c ενω το φις του τροφοδοτικου ειναι IEC 320 19c),ομωσ, ηταν κατηγορηματικος οτι θα μπορουσα να βρω στην αγορα (γιατι το πλαισιο δεν ειχε ) πανευκολα και φθηνα γυρω στα 2- 2,5 ευρω ακομα και στο praktiker....Τωρα ξεκινα η οδυσεια...στην ελληνικη αγορα υπαρχει μονο σε δυο καταστηματα:

22.21 €

στο My-Shop

37.20 €

στο My-Shop

33.58 €

στο Smart Computer

Ε Λ Ε Ο Σ!!!!!

Στην coolermaster εστειλα email στις 24 -10 - 2010 με φωτογραφιες υλικου και αποδειξης αγορας και δεν εχει μπει στον κοπο να απαντησει καν...Τελικα παραγγειλα απο ebay ενα φις στο οποιο βαζεις εσυ καλωδιο (ανοιγομενο με βιδα) στα 8 περιπου ευρω με εξοδα αποστολης, και ενα ετοιμο καλωδιο με αγγλικου τυπου μπριζα ομως αντι shuko, στα 7,5 ευρω με εξοδα αποστολης επισης...

Προσοχη λοιπον στα <<ΔΥΝΑΤΑ>> coolermaster που πωλουνται <<ευκαιρια>> στο πλαισιο ειτε στο stock house ειτε σε κανονικο καταστημα οπως το δικο μου....( ακομα δεν εχω χρησιμοποιησει το τροφοδοτικο...)

Θα ηθελα να ρωτησω επισης τον Blinky πως καταφερε την coolermaster να του απαντησει, τι τους ειπες και σε καλυψαν; Θα το θεωρουσα μεγαλη βοηθεια σε εμενα αν μου ελεγες...ευχαριστω για το χρονο και το χωρο σας...

Cooler Master Parts Shop

Εγω εστειλα σε αυτο email και για καλωδιο τροφοδοσιας αλλα και για κατι ακομα που θελω να αγορασω αλλα εδω και 25-30 μερες τιποτα

22.21 €

στο My-Shop

37.20 €

στο My-Shop

33.58 €

στο Smart Computer

Ε Λ Ε Ο Σ!!!!!

Εστειλα στο support mail του ευρωπαικου τμηματος, αν θυμαμαι καλα ηταν support@coolermaster.nl . Δεν μου απαντησαν αμεσα, αλλα σε 2-3 μερες. Ισχυριστηκα οτι αγορασα κανονικα το τροφοδοτικο και ηταν "damaged" το καλωδιο ρευματος. Βεβαια δεν απαιτησα να στειλουν καλωδιο, εστειλα πιο πολυ διερευνητικα για να μου πουν τι τυπο καλωδιου πρεπει να αγορασω και απο που, αλλα ελπιζα κιολας μηπως προσφερθουν να μου στειλουν δωρεαν, οπως και εγινε...

Επειδη ομως εκαναν 2-3 μερες να απαντησουν και στο μεταξυ ειχα βρει τον τυπο καλωδιου κλπ, αγορασα απο το ebay ενα με 10-11 ευρω οποτε κατεληξα με 2 (δεν εχει ερθει ακομα βεβαια το δευτερο, οπου ναναι).... Αν δεν ειχες βιαστει να παραγγειλεις, να μπορουσα να σου δωσω αυτο που μου ερχεται απο ebay για οσο μου κοστισε, κανα 10ευρο...αλλα τωρα δεν εχει νοημα αμα παρηγγειλες ηδη.

Σε ευχαριστω πολυ Blinky για την απαντηση σου....Στην ιδια διευθυνση( support@coolermaster.nl) εστειλα κι εγω mail λεγοντας πως αντι C19 καλωδιο ειχε μεσα C13 εχoντας πληρη επιγνωση και ο πωλητης του πλαισιου, που ειναι και η αληθεια, ρωτωντας τους αν αυτο ειναι σωστο να συμβαινει σε ενα ολοκαινουριο προιον μες στο κουτι του, φεροντας την επωνυμια μιας απο τις top εταιριες του χωρου οπως η coolermaster.

Επισης τους ρωταω να μου πουν τι να κανω και αν μπορουν να με βοηθησουν επειδη το καλωδιο δεν υπαρχει στην Ελλαδα σε λογικη τιμη, με προοπτικη εστω να το αγορασω ξεχωριστα απο αυτους...Απαντηση δεν εχω παρει...Νιωθω τοση απαξιωση και περιφρονηση,και αδιαφορια και ανευθυνοτητα απο πλευρας τους (και του πλαισιου και της coolermaster) αλλα και ανασφαλεια για το τι θα γινοταν σε περιπτωση ενεργοποιησης της εγγυησης αν χρειαστει, που τις επομενες μερες θα ανοιξω θεμα στο συνηγορο του καταναλωτη με προοπτικη να φτασω οπου παει...Φανταστειτε δεν ξερω ακομα αν το τροφοδοτικο λειτουργει....πληρωσα για κατι ως καινουριο και ετοιμο προς χρηση, το οποιο εναι αδυνατον να τεθει σε λειτουργια στην κατασταση την οποια πουληθηκε ...

Επισης θελω να ευχαριστησω ξανα τον Blinky για την διαθεση του να με εξυπηρετησει δινοντας μου να αγορασω το ενα εκ των 2 καλωδιων του, αλλα ηδη εχω παραγγειλει κι εγω 2 (για ρεζερβα μετα απο ολα αυτα) τα οποια θα εχω αυριο - μεθαυριο...

Evolution, ειμαστε αμεσως αμεσως 3 παθοντες εδω μεσα μονο....Ποιος ξερει ποσοι ακομα <<κλαινε>> εξω απο αυτο το club για τον ιδιο λογο...Αληθεια εχετε αναρωτηθει τελικα ποιος απο τους δυο κανει τη <<ματσακωνια>>; καποιος απο το πλαισιο η καποιος απο την coolermaster; αυτο το καλωδιο αφ ενος ειναι ακριβο, αφ εταιρου ταιριαζει σε UPS APC και σε ορισμενα πολυμηχανηματα HP και DELL....Ειναι σπανιο και χρησιμο;;;...

Σε ευχαριστω πολυ Blinky για την απαντηση σου....Στην ιδια διευθυνση( support@coolermaster.nl) εστειλα κι εγω mail λεγοντας πως αντι C19 καλωδιο ειχε μεσα C13 εχoντας πληρη επιγνωση και ο πωλητης του πλαισιου, που ειναι και η αληθεια, ρωτωντας τους αν αυτο ειναι σωστο να συμβαινει σε ενα ολοκαινουριο προιον μες στο κουτι του, φεροντας την επωνυμια μιας απο τις top εταιριες του χωρου οπως η coolermaster.

Επισης τους ρωταω να μου πουν τι να κανω και αν μπορουν να με βοηθησουν επειδη το καλωδιο δεν υπαρχει στην Ελλαδα σε λογικη τιμη, με προοπτικη εστω να το αγορασω ξεχωριστα απο αυτους...Απαντηση δεν εχω παρει...Νιωθω τοση απαξιωση και περιφρονηση,και αδιαφορια και ανευθυνοτητα απο πλευρας τους (και του πλαισιου και της coolermaster) αλλα και ανασφαλεια για το τι θα γινοταν σε περιπτωση ενεργοποιησης της εγγυησης αν χρειαστει, που τις επομενες μερες θα ανοιξω θεμα στο συνηγορο του καταναλωτη με προοπτικη να φτασω οπου παει...Φανταστειτε δεν ξερω ακομα αν το τροφοδοτικο λειτουργει....πληρωσα για κατι ως καινουριο και ετοιμο προς χρηση, το οποιο εναι αδυνατον να τεθει σε λειτουργια στην κατασταση την οποια πουληθηκε ...

Επισης θελω να ευχαριστησω ξανα τον Blinky για την διαθεση του να με εξυπηρετησει δινοντας μου να αγορασω το ενα εκ των 2 καλωδιων του, αλλα ηδη εχω παραγγειλει κι εγω 2 (για ρεζερβα μετα απο ολα αυτα) τα οποια θα εχω αυριο - μεθαυριο...

Το αγορασες καινουριο ? η απο stock ? και στις 2 περιπτωσης παντως επρεπε να το επιστρεψεις και να ζητησης αντικατασταση με το ιδιο η τα λεφτα σου πισω - για να λες οτι ειχε το απλο καλωδιο πιστευω οτι το πηρες απο το stock και καποιος που το επεστρεψε η καποιος απο το πλαισιο εβαλε ενα καλωδιο απλα για να φενετε οτι εχει καλωδιο

Evolution, ειμαστε αμεσως αμεσως 3 παθοντες εδω μεσα μονο....Ποιος ξερει ποσοι ακομα <<κλαινε>> εξω απο αυτο το club για τον ιδιο λογο...Αληθεια εχετε αναρωτηθει τελικα ποιος απο τους δυο κανει τη <<ματσακωνια>>; καποιος απο το πλαισιο η καποιος απο την coolermaster; αυτο το καλωδιο αφ ενος ειναι ακριβο, αφ εταιρου ταιριαζει σε UPS APC και σε ορισμενα πολυμηχανηματα HP και DELL....Ειναι σπανιο και χρησιμο;;;...

Εγω το καλωδιο το θελω γιατι το χαλασα απο δικια μου μλκια (σφηνωσε στο γραφειο και κοπηκε και επειδη δεν θελω να κανω αλχειμιες με εννοσεις κτλ εστειλα email για να αγορασω καινουριο μαζι με ερωτηση για το ποτε επιτελους θα φερουν το πλαινο το haf με πλεξυ αλλα εδω και 1 μηνα και μετα απο 3 ιδια email δεν εχω λαβει καμια απαντηση

Οπως γραφω και στο πρωτο post, το αγορασα καινουριο απο μαγαζι οχι απο στοκ..(συγκεκριμενα απο αυτο στον ταυρο στο ATHENS HEART γιατι εκει υπηρχε διαθεσιμο).Αλλο κομματι εκεινη την ημερα τουλαχιστον δεν υπηρχε καπου, επισης οπως αναφερω, οταν το ζητησα απο τον πωλητη με ενημερωσε για το καλωδιο, ομως ηταν κατηγορηματικος οτι μπορω να βρω τετοιο καλωδιο ακομα και στο praktiker που ειναι διπλα μου ειπε...και οτι κανει μονο 2- 2,5 ευρω,αλωστε τοσο πουλαει και το πλαισιο καλωδια τροφοδοτικων αλλα δεν εχει αυτον τον τυπο επισης μου ειπε...και οτι το παιρνω με δικη μου ευθυνη...(τι εννοουσε δεν καταλαβα και μου εξηγησε οτι ειμαι ενημερος για το προβλημα του καλωδιου...)Τωρα, η ευθυνη της εταιριας , του μαγαζιου, και του πωλητη υπαρχει; ρωταω εγω...Και το ρωταω γιατι δεν μπορει να σου λεει θα βρεις και φθηνα...Για θεμα αντικαταστασης δεν υπηρχε αλλο κομματι, για τα λεφτα πισω δεν εβρισκα στα ιδια χρηματα ιδια Βατ...Οπως καταλαβαινεις, ενοχλημενος ειμαι με την αντιμετωπιση και οχι με την ελλειψη, εννοω, οτι οπως καταφερα και βρηκα λυση μονος μου, χωρις να ειναι υπαιτιωτητα μου, ετσι επρεπε ειτε η εταιρια ειτε το μαγαζι να εχουν δωσει λυση μονοι τους πριν απο εμενα...και να πουλανε σωστο προιον αντι για παραμυθια...

Οπως γραφω και στο πρωτο post, το αγορασα καινουριο απο μαγαζι οχι απο στοκ..(συγκεκριμενα απο αυτο στον ταυρο στο ATHENS HEART γιατι εκει υπηρχε διαθεσιμο).Αλλο κομματι εκεινη την ημερα τουλαχιστον δεν υπηρχε καπου, επισης οπως αναφερω, οταν το ζητησα απο τον πωλητη με ενημερωσε για το καλωδιο, ομως ηταν κατηγορηματικος οτι μπορω να βρω τετοιο καλωδιο ακομα και στο praktiker που ειναι διπλα μου ειπε...και οτι κανει μονο 2- 2,5 ευρω,αλωστε τοσο πουλαει και το πλαισιο καλωδια τροφοδοτικων αλλα δεν εχει αυτον τον τυπο επισης μου ειπε...και οτι το παιρνω με δικη μου ευθυνη...(τι εννοουσε δεν καταλαβα και μου εξηγησε οτι ειμαι ενημερος για το προβλημα του καλωδιου...)Τωρα, η ευθυνη της εταιριας , του μαγαζιου, και του πωλητη υπαρχει; ρωταω εγω...Και το ρωταω γιατι δεν μπορει να σου λεει θα βρεις και φθηνα...Για θεμα αντικαταστασης δεν υπηρχε αλλο κομματι, για τα λεφτα πισω δεν εβρισκα στα ιδια χρηματα ιδια Βατ...Οπως καταλαβαινεις, ενοχλημενος ειμαι με την αντιμετωπιση και οχι με την ελλειψη, εννοω, οτι οπως καταφερα και βρηκα λυση μονος μου, χωρις να ειναι υπαιτιωτητα μου, ετσι επρεπε ειτε η εταιρια ειτε το μαγαζι να εχουν δωσει λυση μονοι τους πριν απο εμενα...και να πουλανε σωστο προιον αντι για παραμυθια...

Πιθανως να ηταν εκθεσιακο κοματι δεν ξερω τι να σου πω αλλα εγω τουλαχιστον η θα μου βρησκαν καλωδιο η θα ζητουσα τα λεφτα μου πισω να το παρω και να το εχω να καθετε η να πρεπει να πληρωσω αλλα 10 εθρω για να βρω καλωδιο δεν το δεχομε

Εγω πιστευω οτι το προβλημα δημιουργηθηκε απο το πλαισιο εκεινη την ωρα επρεπε να του ρωτησεις τι εννοει οτι το περνεις με δικια σου ευθυνη και εφοσον ειναι ενημερως για το προβλημα με το καλωδιο με ποια λογικη το βαζει στο ραφι για να το αγορασει ο κοσμος

Αυτο λεω κι εγω...πηγα το απογευμα της επομενης της αγορας, επειδη ολο το βραδυ και μεχρι το μεσημερι εψαχνα και ειδα τα μαντατα,στο πλαισιο αγ παρασκευης που ειναι κοντα μου.Με παρεμβαση καλοπροαιρετη του υπευθυνου του καταστηματος προς τον πωλητη της αναβαθμισης, το καλυτερο που μπορεσαν να κανουν ηταν να ρωτησουν τηλεφωνικα αλλα καταστηματα μηπως εχει ξεμεινει κανενα καλωδιο για αυτο το μοντελο...(εκει εξαντλουσαν την υποχρεωση τους απεναντι στον καταναλωτη και την υπομονη μου...)Επρεπε αν υπηρχε τουλαχιστον σοβαροτητα να πουν , κυριε ταδε, θα παραγγειλουμε καλωδιο και ελατε την ταδε μερα να το παρετε, οχι <<παρτο αγγαλια και ο θεος μαζι σου>> (για να μην το εκφρασω διαφορετικα...)

Φταιω που δεν ειχε καλωδιο;-οχι

Ενημερωθηκα προτου οδηγησω με το αυτοκινητο μου ολη την αττικη οδο και το μισο ποταμι,για την ελειψη αυτη;-οχι

Ενημερωθηκα για το γεγονος οτι στην ελλαδα υπαρχει καλωδιο τετοιο στα 37 περιπου ευρω για να συνυπολογισω το επιπλεον κοστος;-οχι

Για αυτους τους λογους αλλα και αλλους που δεν τους γραφω για να μην πλατειαζω,εκανα το post ωστε οποιος δυσμοιρος σκεφθει να αγορασει οπως εγω και ο Blinky, να ειναι ενημερος και οχι τυφλος σαν εμενα....και να γνωριζει τι αντιμετωπιση τον περιμενει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.