kolofagos Οκτώβριος 7, 2010 Author #21 Οκτώβριος 7, 2010 Οινόπνευμα? χμμ..δεν ξέρω,και γι αυτο φοβάμαι να το χρησιμοποιήσω..Θα πεταχτώ σε λίγο στο φαρμακείο να πάρω απιονισμένο νερό..Θα σας ενημερώσω για τις εξελιξεις..*Τον επεξεργαστη που δεν μπορώ να βγάλω το CPU Fan όμως? Είναι ένα πρόβλημα αυτο...____________________________________________________________________________UPDATE: Λοιπόν,αγόρασα περίπου 2 λίτρα απιονισμένο νερό...Τωρα?Περνω ενα πανάκι και το βρέχω για να καθαρίσω τις πλακέτες..η το ρίχνω σιγα σιγά πάνω στη μητρική κλπ?Σορρυ αν κουράζω...
PetrosD Οκτώβριος 7, 2010 #22 Οκτώβριος 7, 2010 Σε πανάκι, άφθονο υγρό και μπατονέτες για τα δύσκολα σημεία.
kolofagos Οκτώβριος 7, 2010 Author #23 Οκτώβριος 7, 2010 Λοιπόν,νομίζω πως τελείωσα... Εντυπώσεις...ΟΙ ραμ,κολούσαν στο χέρι...Τώρα βέβαια είναι σαν καινούργιες.. Η μητρική είχε και αυτή "κόλλες",τις οποίες πιστεύω τις αφαίρεσα..Αν και δεν ήταν κάτι εύκολο.. Κόλες υπήρχαν και πάνω στην βάση της mugen rev2,τις οποίες επίσης αφαίρεσα..ΑΛΛΑ,δεν την έβγαλα την ψύκτα αρα,για τον λόγο οτι δεν θα καταφέρω να την ξαναβάλω πάνω στον CPU... Πως το έκανα..(Σας λέω και το πως τα καθάρισα,ετσι ώστε να μου πείτε αν έκανα κάτι λάθος) Για αρχή,τις ΡΑΜ τις καθάρισα με ένα πανάκι,βουτιγμένο μεσα στο νερό (στραγγισμένο το πανι..)..Όσο για το κομμάτι εκείνο που συνδέεται στην μητρική (ξέχασα πως λέγεται ), με μια μπατονέτα βουτηγμένη πάλι στο νερό το έτριβα,όχι πολύ δυνατά... Tην μητρική,με τον ίδιο τρόπο που έκανα τις βάσεις των ραμ.. Δεν μπορώ να πω οτι χρησιμοποίησα πολύ νερο..ίσα ίσα που τα έβρεχα...
PetrosD Οκτώβριος 7, 2010 #24 Οκτώβριος 7, 2010 Και πολύ να χρησιμοποιήσεις δεν πειράζει. Αρκεί μετά να τα στεγνώσεις όλα καλά με πιστολάκι. Αν και το νερό αυτό είναι κακός αγωγός του ηλεκτρισμού.
kolofagos Οκτώβριος 7, 2010 Author #25 Οκτώβριος 7, 2010 Δεν είναι βρεγμένα,αλλα εγώ για καλό και για κακό,τα έβγαλα μια στο μπαλκόνι που φυσάει κ όλας να στεγνώσουν καλύτερα....Ας ελπίσουμε οτι θα γίνει κάτι..
greenforce13 Οκτώβριος 7, 2010 #26 Οκτώβριος 7, 2010 Καλο θα ηταν να κανεις κ τη CPU.Μη φοβάσαι το νερο ριξε πολυ για να κανεις σωστή δουλειά..
kolofagos Οκτώβριος 7, 2010 Author #27 Οκτώβριος 7, 2010 Δοκίμασα να τον συνδέσω..αφου ειδα προσεκτικά οτι δεν έχει νερό τίποτα..το αποτέλεσμα? Πατούσα το power αλλα δεν έκανε τίποτα,παρ'όλο που η μητρική έδειχνε να πέρνει ρεύμα..Όσο για το CPU,το ξέρω οτι έπρεπε να τον καθαρήσω..αλλα το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να ξαναβάλω το cooler πανω..και θα πρέπει να τρέχω σε μαγαζιά να πληρώνω..
kolofagos Οκτώβριος 7, 2010 Author #28 Οκτώβριος 7, 2010 Νομίζω βρήκα τον φταίχτη για το οτι δεν ανοίγει ο υπολογιστής..PSU!Παλιά,οταν το έβαζα στην πρίζα,θυμάμαι το fan του γυρνούσε λιγάκι..Τώρα τίποτα...
Dant3 Οκτώβριος 7, 2010 #29 Οκτώβριος 7, 2010 Μεσα σε μιαμιση ωρα τον ελυσες καθαρισες εδεσες και τον δοκιμασες?οπως σου ειπαν και πριν φιρι φιρι πας να τον καψεις τελειως...η mugen δεν ειναι δυσκολο να την βαλεις-βγαλεις,4 βιδες ειναι,αν δεν δοκιμασεις μονος σου δεν θα το μαθεις.και στο psu πως να πηγε μπυρα?ποιο πιθανο βλεπω να το καψες με τα πολλα ανοιξε κλεισε και να εγινε κανα βραχυκυκλωμα.
kolofagos Οκτώβριος 7, 2010 Author #30 Οκτώβριος 7, 2010 Προσωπικά δεν νομίζω πως είνα τόσο χρονοβόρο το λυσε-δεσε....Χωρις να σημαίνει οτι δεν είμαι προσεκτικός οταν τα τοποθετώ..Όσο για το τροφοδοτικό..Τόσο ευαίσθητο είναι? δεν το ανοιγοκλεισα δα και 100 φορες..4-5 φορες αν βάλουμε και το χτές... (αν επαρκούν για τη δολοφονία ενως psu...)Βέβαια,για να κλείσει,πρέπει να πατήσω το διακόπτη απο πίσω,γιατι και 1ώρα να είναι πατημένο το power,ο ηπολογιστής δεν κλείνει.. Ίσως φταίει αυτο..
Dant3 Οκτώβριος 7, 2010 #31 Οκτώβριος 7, 2010 Οταν λεω ανοιξε κλεισε,εννοω οτι το δοκιμαζες χωρις να το εχεις καθαρισει αρα και υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να γινει βραχυκυκλωμα γιατι εκει ειναι το θεμα.και δεν θελει πολυ ωρα το λυσε δεσε αλλα επρεπε να τα αφησεις να στεγνωσουν αρκετα περισσοτερο για να εισαι τελειως σιγουρος...τωρα δοκιμασε κανα αλλο τροφοδοτικο αν εχεις αφου τα καθαρισες και βλεπεις οτι μαλλον αυτο εχει ζημια.
kolofagos Οκτώβριος 7, 2010 Author #32 Οκτώβριος 7, 2010 Θα το πάω στο πλαίσιο να το κοιτάξουν,και θα δω αν μπορώ να αντικαταστήσω τίποτα..Αν όχι..θα πρέπει να αγοράζω πάλι απ την αρχή..
Evan Οκτώβριος 7, 2010 #33 Οκτώβριος 7, 2010 Το psu δεν θα ανοιξει αν βραχυκυκλωνεται κατι στο συστημα σου. Προτεινω να το στησεις εξω απο το κουτι και με τον βασικο σκληρο σου πανω και να δοκιμασεις να αλλαζεις stick της ram και καρτα γραφικων. Ειχε πεσει και σε μενα πορτοκαλαδα και τελικα η καρτα γραφικων δεν αφηνε το psu να δωσει ρευμα. Αλλιως, επειδη επεμενες να τον ανοιξεις τοτε ισως θυσιαστικε το psu σου. Αν δεν ειναι δυσκολα βρες ενα αλλο pc να δοκιμασεις την μητρικη σου,τις μνημες και την καρτα γιατι ποτε δεν ξερεις.
kolofagos Οκτώβριος 7, 2010 Author #34 Οκτώβριος 7, 2010 To έχω δοκιμάσε και με μια nvidia 6200 που είχα,αλλα δεν...Επίσης,το έχω δοκιμάσει και εκτός κουτιού,πανω σε ξύνιλη επιφάνεια,αλλα και πάλι τίποτα..Βέβαια..παρ'ολο που δεν γυρνάει το fan του psu (ενω πριν γυρνούσε), τα κουμπιά στην μητρική ανάβουν,και έχω μπερδευτεί..Βέβαια,τώρα που το σκέφτομαι,και οι ραμ κυριολεκτικά κολούσαν στο χέρι..άρα ίσως είναι και αυτές χαλασμένες..αλλα και πάλι,αυτο δεν δικαιολογεί το να μην γυρνάει το φαν του psu...*Το θέμα είναι οτι δεν έχω κάποιον εναλακτικό υπολογιστή,να δοκιμάσω τις ραμ πάνω σε αυτόν...
Gregorypeg1000 Οκτώβριος 7, 2010 #35 Οκτώβριος 7, 2010 Δοκίμασε ένα άλλο τροφοδοτικό σε αυτόν τον υπολογιστή.Αν δεν ανοίγει όμως μην επιμείνεις
kolofagos Οκτώβριος 7, 2010 Author #36 Οκτώβριος 7, 2010 Έχω ενα ~450W..αρκετά παλιό (~3-4 χρόνια).. Να το βάλω? η θα τα κάνω χειρότερα?
eleozz Οκτώβριος 7, 2010 #39 Οκτώβριος 7, 2010 Power on - GreenGround - Blackτα βραχυκυκλωνεις με εναν συνδετηρα η καποιο μικρο καλώδιο
Lakisss Οκτώβριος 7, 2010 #40 Οκτώβριος 7, 2010 Ναι...αλλα πως? :tw::whistle2: Ένωσε πράσινο με οποιοδήποτε μάυρο καλώδιο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.